AutoEXPERT 1-2/2015

27. ledna 2015, 12:50

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 1-2/2015 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

01 Editorial

03 Info
Nabídka školení od našich spolupracujících společností.

04 Novinky
ELIT představuje ● HERTH+BUSS: SHOP TO GO ● Novinky u APM Automotive ● IOB – řešení pro servis filtru pevných částic ● Schaeffler Automotive Aftermarket nabízí předepnuté pružiny ● Novinka U Auto Kelly: Nemrznoucí směs K13 (VW TL 774J).

06 Spektrum
Vyhlášení výherců soutěže se společností Osram ● Kalendář Toplac 2015 ● Program IBIS 2015 přísahá na elektřinu ● Peugeot ČR uvádí operativní leasing pro soukromé osoby ● Studie společnosti Ricardo-AEA o situaci na evropském trhu ● Nové sortimentní položky Nissens.

08 Na rovinu… (1)
V této sérii nahlíží Tomáš Klofát z Allianz pojišťovny nejen do pojišťovnictví obecně, ale zaměřuje se i na autoopravárenství.

12 Křišťálovou kouli nebrat
Volné pokračování úspěšného seriálu Josefa Förstera, který tentokrát bilancuje rok 2014.

15 Pozor na změnu v legislativě týkající se prodeje F-plynů
Specialista na oblast klimatizační techniky Dan Grmela ze společnosti Stahlgruber upozorňuje na některé změny týkající se nakupování F-plynů.

16 Zamíchání už zkaženým gulášem…
V tomto článku upozorňuje Libor Fleischhans na špatný stav emisní legislativy.

20 Technické informace výrobců vozidel
Připravili jsme pro vás přehled webových odkazů největších výrobců vozidel, pod kterými najdete přístup do jejich placených i neplacených webových stránek se značkovými technickými informacemi.

22 Změna vlastnických vztahů společnosti APM Automotive
Fúzi společností APM Automotive a Stahlgruber objasňuje jednatel společnosti APM Automotive s. r. o. Svatopluk Krejsa.

24 Ptáte se specialisty
Ve spolupráci s Jaroslavem Černým z Ústavu technologie ropy a alternativních paliv při VŠCHT Praha jsme připravili odpovědi na vaše dotazy z oblasti paliv a maziv.

27 Kde hledat technické informace? (1)
Poohlédli jsme se za vás, jak se dostat k technickým informacím výrobců náhradních dílů.

30 Liga mistrů diagnostiky
V tématu nazvaném Mapujeme software řídicích jednotek poodhaluje náš stálý spolupracovník Jiří Hampl tajemná zákoutí diagnostiky.

34 Měřili jsme s… GUTMANN MEGA MACS 42 SE (HELLA GUTMANN SOLUTIONS)
V tomto seriálu přinášíme podrobné recenze vybraných diagnostických přístrojů z oblasti zařízení pro sériovou diagnostiku.

37 Volvo Cars představuje technologii TWIN ENGINE
Představujeme novou technologii pohonné jednotky vozidla Volvo XC90 s motorem T8.

40 Diagnostický inkubátor (1)
V této rubrice naleznete zajímavé diagnostické případy, které nám poslali studenti diagnostických oborů.

42 Pohled ze zahraničí (1)
S názory odborníků z nejrůznějších zemí ze zahraničí, kteří pracují v oblasti autoopravárenského průmyslu, se pravidelně seznámíte v našem seriálu.

44 Je libo kapalinu G10?
Specialista společnosti CLASSIC Oil, s. r. o., Ing. Jan Skolil se zaměřil na dva mýty, které se nedaří tak jednoduše odstranit.

46 Zaostřeno na focus podruhé
Přinášíme reportáž z testování dvou novinek společnosti Ford.

48 Závodní tatrovky na Dakaru 2015
V rozhovoru se technický ředitel společnosti TATRA TRUCKS, a. s., Radomír Smolka vrací k letošnímu ročníku této prestižní soutěže.

52 Tiráž + seznam inzerentů

Praktická dílna
Diagnostika závad brzdových systémů.

Související články

AutoEXPERT 12/2014
AutoEXPERT 12/2014

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 12/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial 03 Info Nabídka školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky Novinky APM Automotive ●  Festool – nová elektrická excentrická bruska ETS EC 150 ● Novinky NAREX ● Nové sortimentní položky Nissens ● Filtry Sogefi Diesel3Tech™ speciálně na zimu ● Projektování a provoz povrchových […]

AutoEXPERT 11/2014
AutoEXPERT 11/2014

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 11/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial 03 Info Nabídka školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky Příprava na zimu se společností ELIT ● Akumulátory CARREX ● Nový montážní stroj FERDUS DL-522 WF ● IHR představuje ● Nové akumulátorové šroubováky 14,4 V ● Inovace nezávislých topení od společnosti WEBASTO ● […]

AutoEXPERT 3/2015
AutoEXPERT 3/2015

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 3/2015 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial 03 Info Nabídka školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky Společnost ELIT přináší novinku pro leptání VIN na skla vozidel ● Rozšíření sortimentu společnosti Nissens ● Akční sestava od Magneti Marelli ● Společnost Goodyear testuje svou technologii AMT ● Společná akce TNT – […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!