FCD.eu vyzývá k připomínkování nové emisní metodiky

21. dubna 2016, 12:37

Dne 5.5.2016 se koná poslední a definitivní připomínkování tolik diskutované nové emisní metodiky, u kterého byste asi neměli chybět! Pokud budeme společně vyřazovat body, které naše řemeslo diskriminují a zájmy „prodejců kladných protokolů“ staví nad naše zájmy, poctivě diagnostikovat a opravovat emisní systémy tak, aby se tu dalo i v budoucnosti dýchat jako ve švýcarských městech, a ne jako v Číně nebo na Ukrajině.

Za necelý měsíc (5. 5. 2016) se sejde odborná skupina k poslednímu připomínkování nové emisní metodiky, aby korigovala detaily, které byly vypozorovány v přechodné době.

Od 1. 7. 2016 by se měl spustit provoz emisních stanic, ve kterém by sdílení dat od přístrojů do protokolu probíhalo tzv. „online“ bez možnosti zásahu lidské ruky. V současné době probíhá sběr připomínek a tudíž je nejvyšší čas oslovit vás, odbornou profesionální veřejnost, které se metodika týká obzvlášť. Úloha zní: „Realisticky kontrolovat vozidla na jejich technický stav zaměřený na emisní chování v provozu„.

Jsme si vědomi, že je to pouhý začátek a že nová emisní metodika musí být kompromisem s mnoha nedostatky, když musela být napasována na nevyhovující zákon č. 56/2001/Sb. a Vyhlášku č. 302/2001 Sb. v jejich aktuálním znění, ale bohužel takový je postup našeho boje za navrácení původní a poctivé úlohy „Měření emisí“ – říká Libor Fleischhans

Zde je odkaz na celý článek ASEM, kde je nová emisní metodika hodnocena a v jehož závěru je i celé její znění s připomínkováním ASEM. Prostudujte, doplňte, připomínkujte.

Prosím čtěte a připomínkujte ZDE.

 

Související články

FCD.eu – Jaký byl Diagnostic Con 2016?
FCD.eu – Jaký byl Diagnostic Con 2016?

Diagnostic Con 2016 – v podobně specializované branži setkání nevídaných rozměrů! Navštívil nás i ministr dopravy Dan Ťok a ukázal, že je to člověk na správném místě. Prezentace, diagnostika, osciloskopy, emisní záležitosti, EOBD a vůbec, všechno co se točí okolo oprav aut. Všem účastníkům už měly přijít prezentace. Kdo je nedostal, ať se případně obrátí […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!