Autobenex: Pozvánka na první závod páté sezóny ČM ZAV

30. března 2012, 0:00

Poslední březnovou sobotu se na mosteckém autodromu sejde na 150 jezdců, aby spolu soupeřili v prvním závodě Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu.

Již tradičně se vrchaři schází k prvnímu závodu na autodromu, který se ukázal jako ideální trať k otestování přes zimu připravené techniky a k bezpečnému nalezení jezdecké formy po zimní přestávce.

V samotné organizaci Českého mistrovství nedochází k zásadním změnám, pořadatelé se snaží udržet organizaci na vysoké úrovni jak po stránce sportovní, tak po stránce bezpečnostní.

150 jezdců na startu slibuje zajímavou a poutavou podívanou. Díky závodění systémem typickým pro kopce a uspořádání autodromu tak budou mít diváci, kromě na autodromu povinné polední přestávky, možnost sledovat celý den neutuchající závodní provoz na trati bez zbytečných prostojů. Na startu se objeví skoro všichni stálí účastníci, jak je známe z minulých sezón ČM ZAV a mnoho hostů. Ze stálých účastníků je zajímavý přestup Petra Krejzy do silnější třídy, ve dvoulitrech tak ještě vzroste konkurence. Po přestávce se vrací do závodního kolotoče Vítek Novotný, který vždy když startoval patřil se svým Pick-upem ke špičce závodních šestnáctistovek. Velká očekávání vzbuzuje i návrat Aleše Komárka, šampiona z let 2008, 2009, který se po rodičovské dovolené vrací tentokrát do nejsilnější sériové třídy s Mitsubishi EVO X.

Nováčkem, který se v pestrém poli historických závodních automobilů, jejichž startovní pole patří k výkladní skříni ČM ZAV, jistě neztratí bude kolínský Vítězslav Krch s replikou Opelu Ascona 400.

Zajímavou podívanou nabídne start Porsche 993, Nissanu 350 Z, Ondřej Fencl je přihlášen s Dodge Viper. V závodě na autodromu může být a je vypsána skupina E2, ve které odstartuje Jiří Švec na svém speciálu Alfa Romeo 2000 a tým Spine.cz nasadí za volantem Ultimy GTR Petra Krejsu a Petra Suchomela.

Program závodu začíná v sobotu 31. března v 9 hodin tréninkem, na který navazují dvě závodní jízdy. Po nich a polední přestávce ve 14 hodin začne trénink k druhému závodu, který se pojede systémem dvou rychlejších jízd ze tří. Vstup pro diváky do parkoviště závodních strojů a na divácké svahy autodromu je zdarma. Zdarma bude též na místě distribuována nová ročenka ČM ZAV. Podrobnější informace, zajímavosti a startovní listinu mohou zájemci najít na www.edda.cz/mscrdovrchu.

Všechny fanoušky rychlých strojů a jejich pilotů srdečně zve a přeje příjemně strávený víkend na závodech firma Autobenex.

autobenex.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!