Auto Kelly: Testovaná kvalita ochrany plechových dílů

18. srpna 2014, 11:23

Auto Kelly nabízí široký sortiment opravných plechových dílů od renomovaných výrobců pro různé problematické části karoserie, které mají sklony ke korozi – prahy, lemy či opravné části dveří.

Jedním z nejvýznamnějších výrobců a distributorů je dánská firma Klokkerholm, která má více než 40 let zkušeností v oblasti aftermarketových náhradních dílů a řadí se tak mezi nejvýznamnější v Evropě. V e-shopu Auto Kelly je možno nalézt přibližně 3.000 plechových dílů od tohoto dodavatele přičemž více než 80% položek máme pro vás připravené k okamžitému odběru.

Chemické procesy pro zajištění odolnosti
Tyto opravné díly podléhají při výrobě různým technologickým a chemickým procesům pro dokonalé vytvarování, a zejména pro zajištění odolnosti proti korozi, která je u těchto dílů nejvíce žádána. Hlavní výhodou je výroba produktů s antikorozní ochranou při zachování stejné tloušťky plechů, jaká se vyskytuje u originálních dílů, při využití nejmodernějších technologií. Základní ochranou všech plechových dílů je prášková barva.

Produkty Klokkerholm mají stejnou tloušťku plechů jako originální karosářské díly.

Galvanizace                                                       
Velmi častou metodou, jak zajistit odolnost a dlouhodobou trvanlivost těchto dílů, je tzv. galvanizace. Představuje pokrývání surového materiálu vrstvami jiných kovů za pomoci elektrického proudu. V našem případě se jedná o využití vlastností zinku. Předmět, který se má pokovovat, se spojí s minusovým pólem neboli katodou a ponoří se do roztoku sloučeniny kovu, kterým se předmět pokrývá. Do roztoku je zavedena destička s kladným pólem, tzv. anoda. Elektrickým proudem dochází k uvolňování iontů z roztoku, které se rovnoměrně usazují na předmětu.

Kataforetické lakování
Další metodou jak zamezit korozi plechových dílů je speciální lakování. Velmi často se v automobilovém průmyslu používá kataforetické lakování. Je vysoce hospodárným a ekologickým způsobem lakování. Patří mezi nejmodernější technologie povrchových úprav kovových výrobků a používá se pro ochranu především ocelových, dále pak i pozinkovaných a hliníkových součástek. U řady výrobků lze dosáhnout podstatného zvýšení užitných vlastností a životnosti.

Princip kataforéze
Při kataforéze se používají kationické vodou rozpustné nátěrové hmoty na bázi epoxidů příp. akrylátů s velmi nízkým obsahem organických rozpouštědel (okolo 2%) obsahující částice laku ve formě polymerních kationtů. Při lakovacím procesu je výrobek vložen do lázně a zapojen jako katoda. Při vložení stejnosměrného napětí mezi výrobek a protielektrodu (anodu) se vytvoří elektrické pole, jehož vlivem přecházejí polymerní kationty ke katodě, kde probíhá reakce s hydroxylovými ionty, které vznikají rozkladem vody, ztrácejí rozpustnost a vylučují se na povrchu dílu.

S přibývající tloušťkou povlaku se zvyšuje odpor vrstvy a rychlost vylučování naopak klesá a  přednostně probíhá na místech s menší tloušťkou, tedy na místech stíněných, v dutinách atp. Tím se vytváří velmi homogenní povlak na celém dílu včetně jeho těžko přístupných míst, hran či rohů. Po dosažení určité tloušťky povlaku na celém povrchu se další vylučování zastaví. Tloušťka závisí především na velikosti použitého napětí. 

HLAVNÍ VÝHODY dílů Klokkerholm: vysoká kvalita dílů – vysoká odolnost vůči korozi – vynikající skladové zásoby – široká nabídka

 

Související články

Rozšíření nabídky Auto Kelly: Světla pro luxusní vozy? ULO je jasnou volbou
Rozšíření nabídky Auto Kelly: Světla pro luxusní vozy? ULO je jasnou volbou

Společnost Auto Kelly se v poslední době zaměřuje nejen na rozšiřování sortimentu světel od mimoevropských dodavatelů, ale spolupracuje také s evropskými firmami, které vyrábí originální díly pro přední automobilové výrobce, kterými jsou například Mercedes Benz, Audi, BMW a Porsche. Jedním z těchto dodavatelů, který vyrábí originální díly a který dodává mimo jiné i zadní světla […]

Auto Kelly uvádí nové portfolio výrobků VARTA®
Auto Kelly uvádí nové portfolio výrobků VARTA®

Johnson Controls, globální multi industriální společnost a lídr v konvenčních automobilových bateriích i pokročilých bateriích pro vozidla s technologií Start-Stop, pro hybridní automobily a elektromobily, uvádí na trh novou produktovou řadu automobilových baterií VARTA. Dynamické trio (BLACK, BLUE a SILVER) je doplněno o dvě špičkové technologie AGM a EFB. Nové výrobky v řadě baterií VARTA […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!