Elit: Novinka v sortimentu – sady drážkového řemene INA

20. října 2014, 12:43

Novinkou v sortimentu značky INA, jsou sady s drážkovým řemenem (INA FEAD KIT) pro přídavný pohon agregátů. Tento produkt doplňuje stávající širokou nabídku rozvodových sad INA KIT a je reakcí na zvyšující se poptávku po dílech pro údržbu systému pohonu agregátů.

Pro zajištění spolehlivého provozu moderního automobilu již nedostačuje dosud běžná praxe, že při výměně rozvodového systému se plochý řemen a kladky pouze zkontrolují a vymění jen v případě, že vykazují známky poškození. Komponenty přídavného pohonu jsou totiž vystaveny mnohem vyššímu namáhání než v minulosti, protože počet a výkonový odběr agregátů se neustále zvyšuje, ať už se jedná o kompresor klimatizace, posilovač řízení, nebo zejména čím dál výkonnější alternátory. Když se k tomu přidá zvýšené torzní kmitání motorů, způsobené nižšími zdvihovými objemy a počty válců, tzv. downsizing, výsledkem je, že plochý řemen a kladky přídavného pohonu jsou dnes více zatížené než samotný rozvodový systém a jejich životnost je tedy logicky omezená. Stejně tak už neplatí argument, že v případě selhání přídavného pohonu, nehrozí „potkání“ motoru, ale maximálně výpadek dobíjení nebo jiné doplňkové funkce. U většiny automobilů hrozí, že spadlý plochý řemen se může zaplést pod ozubený řemen rozvodů a výsledkem je rozsáhlé poškození motoru. Výrobci automobilů si to uvědomují a někteří již proto udávají intervaly výměny nejen pro rozvodový systém, ale také pro přídavný pohon s plochým řemenem.

Své o tom ví pochopitelně také INA, největší světový výrobce kladek pro řemenové pohony motorů a vývojový partner mnoha automobilek. Na základě dlouholetých zkušeností z praxe tak nyní představuje nový sortiment sad s plochým řemenem pro komplexní výměnu řemenových pohonů motoru během jedné návštěvy servisu.

Nové sady obsahují všechny potřebné díly, pro některé aplikace i včetně alternátorové volnoběžky nebo vodního čerpadla, a kompletní montážní příslušenství k zajištění profesionální a efektivní opravy. Navíc všechny sady jsou vždy levnější, než jednotlivé díly sady zvlášť.

V elektronickém katalogu ELIT eCAT je pro kontrolu přiloženo i schéma uspořádání jednotlivých komponentů a vinutí řemene.

Související články

ELIT eCat: produktová videa autochemie Caramba! (+video)
ELIT eCat: produktová videa autochemie Caramba! (+video)

Instruktážní videa k deseti přípravkům německé firmy s rázným názvem Caramba! CMB 609705 Čistič sání a škrtících klapek – 500ml Odstraňuje zbytky pryskyřic a usazenin v oblasti sání, na ventilech a škrtících klapkách. CMB 6610050 Uvolňovač vstřikovačů – 500 ml K uvolnění korozí zablokovaných vstřikovacích trysek a vstřikovačů motoru   CMB 6612011 Super-multifunkční sprej – […]

ELIT magazín 4/2014
ELIT magazín 4/2014

V ELIT magazínu č. 4/2014 si přečtěte: PRÁVNÍ PORADNA 04 Náhrada škody při podnikání MOTO 05 Brembo brzdy 06 Novinky Vicma 06 Moto – eCat 07 Olejové filtry ELIT Moto 45 SBS brzdy TÉMA 16 Baterie XT Battery 17 Baterie Duracell 18 Akumulátory TAB 20 Přehled akumulátorů pro TRUCK 22 Aditiva VIF 24 Nemrznoucí kapaliny […]

ELIT nabízí DEFEND LOCK
ELIT nabízí DEFEND LOCK

Rádi bychom vás touto cestou informovali o zavedení nového sortimentu do nabídky Elit, kterým je osvědčené mechanické zabezpečení řadicí páky DEFEND LOCK. Jedná se o vysoce kvalitní a cenově dostupné zabezpečení vozidla, umožňující získat zajímavé slevy na pojistném. Systém se vyznačuje efektivností a jednoduchostí použití – blokuje páku řazení v pozici „zpátečka“ nebo „parking“. Zámek se vyznačuje snadnou obsluhou, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!