TROST se stal partnerem NUTREND RACING týmu v roce 2016

10. června 2016, 12:32

Nutrend Racing představuje pro scénu českého motorsportu úspěšný a stále rostoucí závodní tým s více než dvacetiletou historií, kterou charakterizují dosažené úspěchy na poli závodních tratí do vrchu. Od roku 1996 šel tým krok po kroku za svým cílem stát se tím nejlepším a poslední sezóny jasně hovoří o jeho dosaženém cíli. Zisk titulu mistra Evropy či čtvero prvenství v Evropském poháru FIA je tomu více než důkazem.

Rekapitulace sezóny 2015
Když se ohlédneme na působení Nutrend Racing v uplynulé sezóně 2015, je patrné, že čtvrtý absolutní triumf Václava Janíka v řadě v pořadí kategorie 2 v rámci Evropského poháru FIA v závodech automobilů do vrchu, musí být tím nejdůležitějším faktorem pro hodnocení úspěšné sezóny. Tým se představil na startu uplynulé sezóny v novém atraktivním designu, který „postihl“ všechny závodní vozy, i ten se kterým startoval nováček u týmu Petr Trnka. Několikanásobný mistr České republiky na okruzích vyrazil v sezóně 2015 bojovat v barvách Nutrend Racing na tratě Evropského poháru FIA a hned v premiérové sezóně dosáhl na celkovou třetí příčku.

Byly to ale i další hlediska, které přinesly radost z dobré práce celého týmu, partnerům Nutrend Racing i jeho příznivcům. Jednalo se především o práci se závodní technikou, když tým zvládl přechod na nový modernější sportovní prototyp Norma M20FC Turbo či komplexní činnost závodního týmu, který připravoval na závodní starty mimo Normy M20FC Turbo i dvojici dalších sportovních prototypů Norma s dvoulitrovými atmosférickými motory, dvojici cestovních BMW v úpravě GTR a GT4, crosbow KTM X-bow a samozřejmě monopost Lola formule 3000. Tato smečka závodních speciálů byla k vidění na vrších v Evropském poháru FIA , Mistrovství Evropy či v rámci Mistrovství České republiky. Své stopy zanechal Nutrend Racing v sezóně 2015 i v klubových závodech na okruzích, kde se v rámci českého Carbonia Cupu mohl druhým místem po sezóně pyšnit Martin Kalvas.

Tváře Nutrend Racing pro letošní sezónu
Nutrend Racing je spjat se jménem Václava Janíka, jehož závodní činnost je s týmem skloubena od samého začátku. V uplynulých sezónách rozšířil řady závodních jezdců Nutrend Racing Jiří Svoboda či Petr Trnka, kteří reprezentují Českou republiku stejně jako Václav Janík na závodech Evropského poháru FIA v nejrychlejší kategorii sportovních prototypů.

Sportovní cestovní vozy jsou u týmu doménou Karla Hubáčka (BMW M3 GTR) a s Martinem Kalvasem tým počítá pro okruhové zápolení s KTM X-Bow. Všichni jmenovaní jsou příznivcům Nutrend Racing velmi dobře známi a po letošní sezóně se k nim jistě přidá i Robert Steć. Robert Steć je polský šampion vrchařských tratí, který si v posledních sezónách zajistil svými výsledky na mezinárodních závodech post nejrychlejšího a nejúspěšnějšího jezdce Polska. V letošní sezóně by rád pokračoval v nastoleném trendu a dosáhl na další úspěchy v barvách Nutrend Racing, kdy zaujme post jezdce monopostu F3000 Lola B02/50 Zytek, s nímž v minulosti startoval Václav Janík.

Plány Nutrend Racing pro sezónu 2016
Dynamický rozvoj týmu v uplynulých sezónách přináší do týmu mnoho novinek. Silné zázemí dovoluje Nutrend Racing další rozmach, který od letošní sezóny bude směřovat na závodní okruhy. Okruhová scéna zažívá návrat závodů sportovních prototypů do popředí a Nutrend Racing cítí, že by u této události neměl chybět. ESET V4 Cup či šampionát Mezinárodního mistrovství České republiky nabízí zajímavé možnosti jak pro závodění, tak pro prezentaci obchodních partnerů týmu. V plánu má tým účast ve sprintových i vytrvalostních závodech s prototypem Norma M20FC v kategorii vozů se zdvihovým objemem motoru do 2000 ccm.

V sezóně 2016 bude mít Nutrend Racing i nadále svoji prioritu v Evropském poháru FIA pro závody do vrchu (FIA International Hill Climb Cup). Tam bude stejně jako loni nasazovat trojici sportovních prototypů Norma s jezdeckou sestavou Václav Janík, Jiří Svoboda a Petr Trnka. Cílem je obhajoba vítězství z předešlých let a posuny jezdeckých hranic. Například Václav Janík si od své druhé sezóny v sedačce Normy M20FC Turbo slibuje velké posuny svých limitů a pomoci mu v tom má i upgrade motoru.

Nutrend Racing má za sebou předsezónnítesty
Tým měl tradičně během zimní přestávky mnoho práce na všech vozech, které v předešlých letech patřily k absolutní špičce svých kategorií. Pilně se u Nutrend Racing pracovalo na úpravách a repasích tak, aby technika byla plně konkurenceschopná proti závodním soupeřům nejen v rychlosti, ale i ve spolehlivosti. Odlehčení a drobné úpravy BMW M3 GT4 ověřil ten nejlepší test, a sice osmihodinový vytrvalostní závod 8H Le Brno, který pro tým otevřel letošní sezónu a čtvrté místo v divizi 6 je úspěchem.

Své testy mají za sebou i vrchařské speciály – prototypy Norma, s nimiž se jezdilo na brněnském Masarykově okruhu a maďarském Euroringu. Jezdci ověřili úpravy vozů i jejich připravenost před náročným programem letošní sezóny s kladným výsledkem.

Související články

TROST Aktuality 06/2016
TROST Aktuality 06/2016

REMSA – Téměř 40 let zkušeností; Speciální akce – REMSA – Leťte s námi do Madridu; TROST se stal partnerem NUTREND RACING týmu v roce 2016.

Trost: Rozšíření sortimentu GSP
Trost: Rozšíření sortimentu GSP

V průběhu února pro vás Trost rozšířil sortiment GSP o takřka 50 nových položek. Naskladněny byly kromě ložisek, především poloosy, které jsou výbornou ekonomickou volbou při zachování vysokého standardu kvality, spolehlivosti a bezpečnosti. Výběr z nově naskladněných produktů hledejte v Cenové bombě.

REMSA – Téměř 40 let zkušeností
REMSA – Téměř 40 let zkušeností

Světový výrobce brzdových dílů pro osobní automobily a užitková vozidla a evropský lídr v oblasti náhradních dílů v sortimentu firmy TROST. Cílem je nejvyšší standard kvality. Proto oddělení výzkumu a vývoje neustále testuje nové prototypy a kvalitu současné produkce. Nájezd vozového parku při testování činí 2 miliony kilometrů ročně. Také rozsáhlé testy na dynamometru AK-Master […]

monochrom redline – nový katalog dílenského vybavení
monochrom redline – nový katalog dílenského vybavení

Monochrom redline je značka produktů pro vybavení dílny, která rozšiřuje roky prověřenou prémiovou značku monochrom. Červená řada produktů monochrom redline je vytvořena na míru těm zákazníkům, kteří hledají pro svou dílnu tzv. ekonomickou volbu. Tedy zákazníkům, kteří žádají cenově dostupnější provedení dílenského vybavení, avšak bez jakéhokoliv ústupku na straně kvality. monochrom redline uspěla za řadu […]

Filtry repstar – novinka v sortimentu „Ekonomické volby TROST“
Filtry repstar – novinka v sortimentu „Ekonomické volby TROST“

Podstatně jsme rozšířili naši ekonomickou řadu náhradních dílů repstar v sortimentu filtrů. Nově v naší nabídce najdete vedle kabinových filtrů i filtry olejové. O kvalitě nových filtrů se můžete přesvědčit mimo jiné na zářijové výstavě AUTOSHOW TROST EXPO 2016. – 300 nových objednacích čísel – Vysoké pokrytí vozového parku ČR – Cenově velmi zajímavý sortiment […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!