Rallye-Monte-Carlo-Historique

21. března 2014, 11:08

Společnost MICHELIN spustila dne 1. února profesionální nástroj pro fanoušky i profesionály z odvětví historických vozidel, který je v Evropě zcela jedinečný. Francouzský výrobce pneumatik totiž nespouští standardní internetové stránky, na nichž by uživatelé získali pouze informace o pneumatikách pro veterány.

V případě www.michelinclassic.com přichází MICHELIN s nástrojem, který nabízí komplexní službu – odborným poradenstvím počínaje a on-line prodejem konče.

MICHELIN je klíčovým hráčem a zároveň průkopníkem v oblasti mobility a jako takový bedlivě pečuje o udržení a ochranu svého dědictví. Z tohoto důvodu tvoří výroba sběratelských pneumatik důležitou součást celkové výroby v Clermont-Ferrand a představuje významnou investici, která umožňuje uchovat dědictví společnosti.

Databáze více než 2.400 vozidel
MICHELIN prostřednictvím www.michelinclassic.com poskytuje „all-inclusive" službu pro znalce, vlastníky i profesionály z odvětví historických vozidel. Uživatelé zde naleznou informace o více než 2 400 vozidlech. U každého z nich navíc www.michelinclassic.com uvádí přesné údaje pro odpovídající období, které zahrnují všechny náležité rozměry, montážní postupy a doporučení ohledně tlaku huštění a duší.

Vlastní horká linka
Uživatelé www.michelinclassic.com budou mít rovněž k dispozici telefonní číslo, které je spojí přímo s odborníkem společnosti MICHELIN. Pokud uživatelé nebudou chtít využít této výhody, mohou si zvolit elektronickou komunikaci. V takovém případě na jejich otázky odpoví odborník společnosti MICHELIN pohotově prostřednictvím e-mailu. Každý uživatel stránek, ať již fanoušek nebo profesionál, má tak přístup k odborným znalostem francouzského výrobce pneumatik, které jsou pro něj podstatné.

Dostupnost a on-line prodej – poprvé!
Díky stránkám www.michelinclassic.com budou mít uživatelé rovněž možnost zjistit dostupnost pneumatik, které požadují, a budou mít k dispozici seznam prodejců historických pneumatik Michelin. Zároveň jim stránky umožní objednat si pneumatiky a duše přímo přes internet, a to prostřednictvím stránek prodejce, kterého si vyberou. Díky navigačnímu a plánovacímu systému ViaMichelin získají navíc návštěvníci stránek doporučení na nejkratší cestu, která je zavede ke zvolenému prodejci historických pneumatik Michelin, kde si budou moct své pneumatiky vyzvednout.

Stránky www.michelinclassic.com jsou dostupné ve třech jazykových verzích (angličtina, němčina a francouzština) a nabízejí tak zcela novou úroveň všestranné služby, která je moderní, spolehlivá a zároveň komplexní. Fanoušci či vlastníci veteránů mají odteď díky www.michelinclassic.com přístup ke všem potřebným informacím v okamžiku, kdy chtějí renovovat své vozidlo nebo ho vybavit pneumatikami, které plně respektují jeho autenticitu.

Historické pneumatiky MICHELIN: vzhled minulosti s technologiemi dneška
Znalosti a zkušenosti společnosti MICHELIN jsou hnacím motorem pro nepřetržitou výrobu historických pneumatik, ať již pro klasická či závodní historická vozidla. První jsou určeny pro sběratele s vášní pro jízdu na veřejně přístupných silnicích, zatímco druhé jsou využívány při závodech historických vozů.

Obě řady produktů jsou výsledkem dlouholetých zkušeností společnosti MICHELIN, které zaručují věrnou dobovou repliku dezénu i stavby s využitím moderních technologií, které se týkají výzkumu a vývoje, výrobních metod i materiálů.

Pokrok těchto pneumatik je citelný především z hlediska přilnavosti, a to díky užitým směsím pryže. Jejich dynamické vlastnosti zůstávají shodné s vlastnostmi daného období, přičemž nabízejí bezpečnost, odolnost, komfort a výkonnost.

To je také důvod, proč jsou historické pneumatiky MICHELIN oceňovány sběrateli i restaurátory historických vozidel.

MICHELIN – partner vozu RENAULT Classic
Stejně jako v loňském roce, i v roce 2014 bude MICHELIN partnerem RENAULT Classic při konání Rallye Monte-Carlo Historique 2014. V roce 2013 vybavil pneumatikami pět vozů Alpine A110 Berlinettes a v tomto roce pokračuje ve spolupráci s RENAULT R8 Gordinis, který se účastní letošního ročníku a který bude MICHELIN vybavovat svými pneumatikami.

Společnost z Clermont-Ferrand vybaví svého partnera pneumatikami 135R15, které jsou shodného rozměru i vzhledu jako pneumatiky původní montáže. Při ruce je rovněž hrotovaná verze, pokud bude třeba překonat tradiční obtíže spojené s tímto závodem.

Bruno COUÉ, vedoucí oddělení historických pneumatik MICHELIN, je pokračující spoluprácí se značkou RENAULT potěšen: „MICHELIN je nadšený, že se může opět zúčastnit Rallye Monte-Carlo Historique po boku vozu RENAULT Classic. V průběhu historie se naše dvě společnosti notnou měrou zasloužily o rozvoj v automobilovém průmyslu a pokrok v oblasti mobility, a proto je pro nás ochrana našeho dědictví klíčovou hodnotou. RENAULT R8 Gordini je legendární vůz, který se pyšní rekordními úspěchy. Proto jsme pro tuto ikonu vyvinuli specifické pneumatiky, díky nimž budou řidiči moci využívat nejnovějších technologií z hlediska výkonnosti a bezpečnosti, a přitom jsme zachovali rozměr a vzhled autentických pneumatik.

Související články

Pneumatiky MICHELIN pro Porsche 919 Hybrid
Pneumatiky MICHELIN pro Porsche 919 Hybrid

Michelin se stal technickým partnerem německého výrobce vozidel Porsche pro jeho program vytrvalostních závodů v roce 2014. Pro nové Porsche 919 Hybrid vyvinula tato francouzská společnost se sídlem v Clermont-Ferrand nové pneumatiky speciálně uzpůsobené na prototyp kategorie LMP1, čímž sehrála významnou roli při jeho vývoji. V souladu s nařízením Mezinárodní automobilové federace FIA platným pro Mistrovství […]

Michelin a Audi vítězí v 82. ročníku závodu 24 hodin Le Mans
Michelin a Audi vítězí v 82. ročníku závodu 24 hodin Le Mans

Závod 24 hodin Le Mans nabídl 263.300 divákům víkend nabitý akcemi, kam patřil například i návrat Porsche do vytrvalostních soutěží a první část závodu provázená velmi proměnlivými povětrnostními podmínkami. Soutěž naplněná dramatem byla svědkem jednoho dvojitého triumfu týmu Audi Sport Joest s číslem 2 R18 e-tron quattro s posádkou FÄSSLER / LOTTERER / TRÉLUYER (1.místo) […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!