Allianz má pro klienty novou aplikaci k hlášení dopravních nehod, registrace škody trvá 5 minut

31. srpna 2015, 15:26

Allianz je dlouhodobě průkopníkem v oblasti inovací a chce maximálně využít potenciál, který přinášejí moderní technologie. Proto nyní přichází se zcela novým počinem v oblasti digitalizace – mobilní aplikací k hlášení dopravních nehod. Její instalace a nastavení trvá několik vteřin, registrace škody na vozidle pak pouhých pár minut.

„Zcela cíleně jsme testovali čas potřebný k vyplnění aplikace a většina motoristů zvládla hlášení vyplnit a odeslat za 4 až 5 minut. Jen pro srovnání, vyplnění papírového euroformuláře s hlášením nehody trvá 20 minut! Ostatně tato aplikace má ambice do budoucna formulář zcela nahradit a stát se jednotnou aplikací k hlášení všech nehod a plnit stejnou funkci jakou plní linka 1224 u telefonického kontaktu,“ vypočítává základní výhody Jakub Zaňka, specialista provozu a podpory likvidace škod v Allianz.

Jednou z výhod pro klienta je provázanost aplikace na klientský portál MojeAllianz. Tady si může pojištěný velmi rychle a jednoduše prostřednictvím čtečky QR kódu, která je součástí aplikace, načíst osobní údaje i data o pojištěném vozidle. V případě nehody pak vyplní několik údajů v aplikaci, pořídí fotografie dokumentující nehodu a odešle do pojišťovny. Následně jej pojišťovna telefonicky kontaktuje v preferovaném čase kvůli potvrzení vložených údajů. „Práce s aplikací je velmi intuitivní a jednoduchá i v případě, že je potřeba doplnit informace o dalších účastnících dopravní nehody,“ popisuje navigaci aplikace Kateřina Jeníková, online specialistka Allianz.

Mobilní aplikace Hlášení nehody je k dispozici pro přístroje Apple iPhone a chytré telefony s Androidem. Stáhnou ji lze zdarma prostřednictvím App Store či Google Play nebo na webu www.hlaseninehody.cz, kde lze najít také podrobnější informace. Návodné video pak ukáže v praxi, jak jednoduché její použití je.

„Naší ambicí je zpřístupnit aplikaci klientům většiny pojišťoven do poloviny roku 2016. Těší nás, že Allianz nové službě věří natolik, že se významně zapojila do jejího vzniku. Reakce dalších pojišťoven a České kanceláře pojistitelů nás utvrzují v tom, že jdeme správnou cestou,“ vysvětluje Tomáš Čermák, marketingový ředitel společnosti eMan Commerce, která aplikace Hlášení nehody provozuje.

Allianz má již pátou aplikaci pro chytré telefony. Například aplikace Na cesty s Kolbabou umí sjednat levnější cestovní pojištění, ale také poradit v nesnázích na cestách. Její samozřejmostí je také rychlá volba na non-stop asistenční službu.  Meteorologická stanice v kapse – Allianz WeatherSafe, zase poskytuje bezplatné výstrahy a rady pro případ nepříznivého počasí – varování před přívalovými dešti, záplavami, bouřkami, silným větrem a dalšími živly. Další dvě aplikace jsou současně hrami pro motoristy, kterými si mohou zlevnit povinné ručení o 20-50 procent. Tou nejstarší jsou Allianz Křižovatky, s níž mohou uživatelé každého věku velmi hravou formou trénovat správný postup při projíždění křižovatek. Druhou herní aplikací je Allianz Škola smyku určená pro řidiče i neřidiče k prohloubení znalostí o tom, jak se vypořádat s nástrahami na vozovce.

Všechny Allianz aplikace jsou dostupné na internetových stránkách Allianz pojišťovny: www.allianz.cz/mobilni-aplikace.

Související články

Allianz vstoupila do roku 2015 s novým portálem, který zrychluje a usnadňuje likvidaci škod motoristů
Allianz vstoupila do roku 2015 s novým portálem, který zrychluje a usnadňuje likvidaci škod motoristů

Allianz pojišťovna začala se svojí sítí smluvních servisů jako první na našem trhu používat nový portál CebiCom společnosti Cebia, který zrychluje, usnadňuje a zpřehledňuje komunikaci servisů s pojišťovnami při řešení pojistných událostí na vozidlech. Portál nahrazuje dosavadní složité a náročné vyřizování škod a umožňuje rychlé přenášení dat mezi pojistitelem a smluvním servisem v průběhu celého […]

Nejlepší pojištění vozového parku nabízí Allianz pojišťovna. Obdržela cenu Fleet Awards 2015
Nejlepší pojištění vozového parku nabízí Allianz pojišťovna. Obdržela cenu Fleet Awards 2015

Vítězem osmého ročníku ankety ALD Automotive Fleet Awards v kategorii Pojištění vozového parku se stala Allianz pojišťovna se svým Komplexním flotilovým autopojištěním. S roční prodlevou tak opět potvrdila svou silnou pozici na trhu pojištění motorových vozidel a ke dvěma prvním místům z let 2012 a 2013 přidala minulý týden titul nejlepšího Fleetového produktu roku 2015. […]

Allianz: Budoucnost motorismu, a tedy i pojišťovnictví, zcela změní chytré automobily
Allianz: Budoucnost motorismu, a tedy i pojišťovnictví, zcela změní chytré automobily

Auta bez řidičů, „hacknuté“ vozy i záchranka v každé domácnosti. I tak může vypadat budoucnost motorismu, pokud se naplní předpovědi.  „Všechny velké světové automobilky vyvíjejí auta s autopilotem. Pokud jednou budou vozidla řídit počítače, škody nemusejí klesat o jednotky či několik málo desítek procent, ale třeba o 90 procent,“ vysvětluje Jakub Strnad, předseda představenstva Allianz […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!