Volkswagen a Škoda bodovaly v anketě Fleet Derby 2016

30. listopadu 2015, 15:05

V hotelu Floret v Praze Průhonicích proběhlo slavnostní vyhlášení nezávislé ankety FLEET DERBY, jejímž smyslem je vybrat nejlepší flotilové automobily, produkty a služby. O první místa si dělily značky Volkswagen a Škoda. Moderátorem slavnostního večera byl Jakub Železný.

O výběru nejlepších flotilových automobilů rozhodlo internetové hlasování v jednotlivých třídách a odborná porota, která vybrala absolutního vítěze ankety FLEET DERBY.

Flotilovým autem roku 2016 se stal Volkswagen Passat
Do ankety Fleet Derby bylo nominováno celkem 53 automobilů. Při dvoudenních testovacích jízdách měli porotci sestavení ze zkušených flotilových manažerů, ředitelů a majitelů firem k dispozici všechny nominované automobily, které mohli vzájemně porovnat a svézt se s nimi. Společnost IBS Systém k automobilům navíc zpracovala manuál nákladů na servis a opotřebitelné díly po ujetí 90.000 a 150.000 km, což pomohlo odkrýt skutečné náklady na provoz u jednotlivých modelů. Porotci dále zohlednili zůstatkové hodnoty, celkové praktické využití pro vozové parky, technickou vyspělost automobilu, bezpečnost a jízdní vlastnosti. Celkem 28 porotců vyplnilo anketní lístky, ve kterých rozdělili celkem deset bodů mezi své tři premianty. U každého vozu museli zároveň uvést písemné zdůvodnění, proč tak učinili.

Vyplněné hlasovací lístky porotců jsou zveřejněny na webových stránkách www.fleetderby.cz, čímž se vylučuje možnost jakékoli manipulace s nimi. Právě na transparentnost soutěže je kladen velký význam.

Konečné pořadí absolutních vítězů bylo velmi těsné. Volkswagen Passat zvítězil s rozdílem dvou bodů před Škodou Fabií. Třetí skončil Ford Mondeo.

1. místo
Volkswagen Passat

2. místo
Škoda Fabia

3. místo
Ford Mondeo

Nejúspěšnější automobily podle tříd
Anketa FLEET DERBY je otevřená také širšímu okruhu flotilových manažerů, kteří vybírají nominované automobily ze čtyř tříd, a to referentské, manažerské, ekologické a užitkové. Své favority si mohli vyzkoušet na konci října v rámci dvoudenních testovacích jízd. Hlasovat bylo možné prostřednictvím webových stránek www.fleetderby.cz.

Referentská:
1) Škoda Fabia
2) Peugeot 308
3) Citroën C4 Picasso

Manažerská
1) Volkswagen Passat
2) Volvo XC90
3) Renault Espace

Ekologická
1) Škoda Octavia G-TEC
2) Volkswagen e-Golf
3) IVECO Daily CNG

Užitková
1) Volkswagen Transporter
2) Ford Transit
3) Mercedes-Benz Vito

Nejlepší flotilové produkty a služby
Souběžně s anketou o nejúspěšnější flotilové automobily proběhla volba nejlepšího flotilového produktu a služby v kategoriích finance, technologie, systémy pro monitorování a správu flotil a v kategorii pojištění. Tato volba je plně v kompetenci odborné poroty.

Vítězové v jednotlivých kategoriích
Fleetová služba roku 2016 v kategorii Finance:
Partner Plan společnosti LeasePlan ČR

Fleetový produkt roku 2016 v kategorii Technologie:
Aplikace pro chytré telefony ALD SmartCar společnosti ALD Automotive

Fleetový produkt roku 2016 v kategorii Systémy pro monitorování a správu flotil:
WebFleet TomTom Telematics společnosti D COMM

Fleetová služba roku 2016 v kategorii pojištění:
Flotilové Autokomplexní Pojištění společnosti Česká podnikatelská pojišťovna

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!