SAČR posiluje – Spolek autorizovaných prodejců a opravců značky Škoda ČR se stal kolektivním členem

4. ledna 2016, 13:15

Spolek autorizovaných prodejců a opravců automobilů značky Škoda ČR, který byl založen v květnu 2008, sdružuje více než 60 členů, což reprezentuje řádově stovku prodejních a servisních míst uvedené značky v České republice. Valná hromada SPOČR odsouhlasila vstup této asociace do Svazu prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky (SAČR). Každý člen SPOČR se tak od 1.ledna 2016 stane i členem SAČR. Předseda představenstva SPOČR pan Jiří Tůma je dlouholetým viceprezidentem SAČR pro oblast autorizovaných prodejců a servisů. Pro obě asociace to znamená nejenom zásadní prohloubení dosavadní spolupráce, ale také posílení pozice, zejména v lobbyistické oblasti.

V současné době probíhají nezbytné organizační a administrativní kroky související s kolektivním členstvím SPOČR v SAČR. Především jde o doplnění databáze SAČR, aby všichni členové SPOČR mohli dostávat pravidelné "Aktuální informace SAČR" a odborný časopis, aby mohli využívat stálou poradenskou službu SAČR, dostávali pozvánky na akce pořádané nebo pod odbornou gescí SAČR a dalších organizací atd. 
Správní rada i dozorčí komise SAČR přivítaly vstup SPOČR jako významnou, oboustranně prospěšnou událost s tím, že by bylo víc než smysluplné, aby se pro obdobný krok rozhodly i již existující asociace autorizovaných prodejců/obchodníků a servisů dalších značek. Nijak by to neovlivnilo jejich samostatné působení, ale zásadním způsobem přispělo k prosazování společných zájmů a požadavků. V jednotě je síla! Přinejmenším větší síla.

Noví členové SAČR – kandidáti do nové správní rady SAČR
V průběhu prvního kvartálu 2016 při vhodné příležitosti proběhne v rámci valné hromady SAČR i volba nové správní rady a dozorčí komise svazu, jakož i předsedy dozorčí komise a prezidenta SAČR. Příprava na volby byla i předmětem minulého společného zasedání správní rady a dozorčí komise SAČR.
Původní termín voleb byl posunutý vzhledem ke vstupu Spolku autorizovaných prodejců a opravců automobilů značky Škoda ČR (SPOČR) do SAČR. Aby v době volby, už byli členy svazu i členové SPOČR.
Kandidáty do správní rady SAČR budou na návrh vedení svazu, kromě dalších, i významné osobnosti, jako jsou kupříkladu:

Lubomír Sikora
Operations Director
ALD Automotive s.r.o.
U Stavoservisu 527/1
108 00 Praha 10,
který byl nominován Českou leasingovou a finanční asociací (ČLFA), jako zástupce tohoto významného sdružení ve správní radě SAČR.

Ing.Pavel Fišer
ředitel odboru centrály
Česká pojišťovna a.s.
odbor specializované likvidace
Purkyňova 101
612 00 Brno,
jako reprezentant důležité oblasti pojišťovnictví.

Ing.Libor Šrámek (M.Ec.)
předseda představenstva
výkonný ředitel
AUTOBOND GROUP a.s.
Kolbenova 859/15
190 00 Praha 9-Vysočany,
jako významná osobnost a úspěšný podnikatel / manažer v české autobranži.

Ještě do konce roku budou s nabídkou členství v SAČR, příp. ve správní radě nebo v dozorčí komisi svazu, osloveni také další osobnosti, především z okruhu nezávislých autoservisů. Pokud to bude potvrzeno volbou, pak představitel nezávislých autoservisů bude i nadále předsedou dozorčí komise a další představitel těchto autoservisů i jedním ze třech viceprezidentů, konkrétně pro oblast nezávislých autoservisů. I nadále se počítá s viceprezidentem pro oblast autorizovaných prodejců a servisů a rovněž s viceprezidentem pro zahraniční spolupráci.

Významné ocenění pro advokátní kancelář DOHNAL PERTOT SLANINA
JUDr.Jakub Dohnal, Ph.D., člen správní rady SAČR a právní poradce svazu, sdělil, že advokátní kancelář DOHNAL PERTOT SLANINA se v prestižní soutěži "Právnická firma roku 2015" stala "Velmi doporučovanou advokátní kanceláří" v kategorii Regionální firma roku. Jedná se o ocenění pro nejlepší mimopražské právní firmy, kterých je vždy pouze 6 z celé České republiky. Je to výsledek práce olomouckého, královéhradeckého i pražského týmu, který v současnosti čítá již 13 právníků.

Související články

Stanovisko SAČR k testu autoservisů, který zveřejnil deník MF DNES 13.ledna 2015
Stanovisko SAČR k testu autoservisů, který zveřejnil deník MF DNES 13.ledna 2015

Deník Mladá Fronta DNES zveřejnil dne 13.ledna 2015 v příloze test 6 autoservisů, tří autorizovaných značky Škoda, tří nezávislých. Již v minulosti bylo deklarováno, že se SAČR nehodlá dostat do pozice, kdy bude reagovat na každý článek či pořad v médiích, který se týká údržby a oprav silničních motorových vozidel. V tomto případě je však […]

SAČR – nové webové stránky
SAČR – nové webové stránky

Sdružení SAČR má nové webové stránky. www.sacr.cz

SAČR: Stanovisko k STK a SME
SAČR: Stanovisko k STK a SME

Stanovisko a požadavky SAČR v oblasti povinných technických prohlídek ve stanicích technické kontroly (STK) a měření emisí silničních vozidel ve stanicích měření emisí (SME) v České republice v souvislosti se Směrnicí Evropského parlamentu a Rady 2014/45/EU. Mediální kampaň V neděli 22.5.2015 odvysílala ČT1 v hlavní zpravodajské relaci "Události" reportáž "Měření emisí a STK v jednom", […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!