Vyhrává na závodech, vyhrává v testech. Dunlop GP Racer D212 vítězem testu Performance Bikes.

22. srpna 2017, 11:39

Renomovaný magazín Performance Bikes označil nejnovější pneumatiky Dunlop GP Racer D212 za vítěze srovnávacího testu výrobků pěti různých značek.

Dunlop_GP_Racer_D212Magazín pneumatiky testoval na velice obtížném britském okruhu Rockingham Motor Speedway. Pro prověření jejich kvalit si v něm vybral okruh National Circuit s devíti zatáčkami, a to kvůli kombinaci míst, na nichž je nutné intenzivně brzdit, dlouhých rovinek a následujícímu rychlému sledu zatáček, na nichž pneumatiky musely osvědčit, jak zvládají rychlé změny směru jízdy.

Dva expertní jezdci při testu pro redakci magazínu hodnotili nejnovější nabídku všech pěti značek pro volné jízdy na okruhu, a to v hladkém provedení bez dezénu („slick”). Prvním z nich byl Chris Walker, vítěz světového závodu superbiků, druhým John McAvoy, který pro Performance Bikes testuje motocykly na silnici. Oba zkušební jezdci Dunlop ve srovnávacím testu vyhodnotili jako nejúspěšnější pneumatiku; nejvyšší skóre si odnesla za chování při nástupu do zatáčky a v průběhu zatáčení. Oba jezdci pro srovnávací test použili motocykl Kawasaki ZX-10R.

Pneumatiky D212 GP Racer obsahují několik technologií prověřených při závodech, včetně:
– nové běhounové směsi Multi-Tread, která byla namíchána s cílem zlepšit odolnost, zahřívací dobu a nejvyšší přilnavost;
– revolučního systému NTEC, který zajišťuje optimální výkonnost na silnici nebo na závodním okruhu díky jemnému doladění tlaku;
– nově vyvinutého profilu pneumatik na přední i zadní kolo, který zlepšuje schopnost manévrovat, a tedy i sebejistotu řidiče.

Související články

Dunlop již dodal 10 milionů pneumatik pro Harley-Davidson
Dunlop již dodal 10 milionů pneumatik pro Harley-Davidson

Již více než 30 let spolupracují konstruktéři značky Dunlop se společností Harley-Davidson na vývoji pneumatik, které splňují její velice přísné požadavky na výkonnost pneumatik pro motocykly Harley-Davidson.

Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pro vítěze
Nové Dunlop D213 GP Pro – pneumatiky pro vítěze

Dunlop uvádí na trh třetí pneumatiky v hypersportovním segmentu v průběhu posledních šesti měsíců. Zcela nové pneumatiky D213 GP Pro vyvinul pro skutečné „profi” jezdce jako nástupce pneumatik D212 GP Pro, které přispívaly k vítězství v legendárním závodě Isle of Man TT.

Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odnesla vítězství z testu životnosti
Nová pneumatika Dunlop SportSmart2 Max si odnesla vítězství z testu životnosti

Nezávislý motocyklový časopis Motorrad vyhlásil nejnovější pneumatiku Dunlop SportSmart2 Max za vítěze testu hypersportovních pneumatik v parametru odolnosti a kilometrového proběhu. Vycházel přitom z výsledků náročného, 4000 kilometrů dlouhého testu na území pěti evropských zemí – od Alp až po Pyreneje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!