Hankook Tire získává ocenění iF Design Awards 2013 v kategorii „komunikace“

22. listopadu 2013, 12:22

Výrobce prémiových pneumatik Hankook obdržel dvě ocenění iF Design Awards za své animované produktové videofilmy Ventus S1 evo2 Motion Graphic Brochure a Eco Motion Graphic Brochure. Oba dva videofilmy získaly ocenění iF Design Award za rok 2013 v kategorii „komunikace“. Produktové publikace zpracované „pohyblivou grafikou“ se vyznačují svým důmyslným „motion graphic designem“ a kreativním provedením, jakož i emocionální uvolněností, která slouží k přirozené komunikaci a vysvětlování komplexních technických záležitostí spotřebitelům. Po letech 2009 a 2011 získává společnost Hankook již potřetí mezinárodně uznávané ocenění kvality za vynikající provedení.

Produktová online publikace Ventus S1 evo2 Motion Graphic Brochure výrobce Hankook znázorňuje sportovní vůz, vybavený pneumatikami Ventus S1 evo2 se svým specifickým provedením vzorku. Obsahem je demonstrace vynikajícího ovládání pneumatik a jejich brzdových vlastností, což divákům umožňuje prožitek z dynamické senzace, spočívající ve vynikající a bezpečné jízdě díky vysoce výkonným pneumatikám výrobce. Na porotu udělalo velký dojem především futuristické a sportovní sdělení produktové online publikace.

Pozornost poroty také upoutala online publikace Eco Motion Graphic Brochure, popisující mimořádnou kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí pneumatik Hankook Kinergy eco a Enfren eco. Pomocí papírové pneumatiky se v pohyblivých grafikách v produktové publikaci zdůrazňují nízký valivý odpor, vysoká energetická účinnost a vynikající brzdové vlastnosti na mokré vozovce ekologicky šetrných produktů, jakož i výrobcem vynakládané úsilí na ochranu životního prostředí.

„V roce 2009 získala společnost Hankook Tire jako vůbec první výrobce pneumatik ocenění iF Design Awards.“, řekl Hee-Se Ahn, vice-president pro marketing a prodej Hankook Tire Europe. „Od tohoto okamžiku získávají designová provedení výrobce Hankook mezinárodní ceny včetně ocenění Red Dot Design Awards a Internation Design Excellence Awards (IDEA). Jsou působivým důkazem naší vynikající inovace a vedoucí pozice v oblasti designu a technologie. Z udělení hned dvou renomovaných ocenění iF Design Awards v letošním roce máme velkou radost. Nadále se budeme intenzivně věnovat vysvětlování našich inovací spotřebitelům efektivním a kreativním způsobem.“

Výrobce pneumatik Hankook vytváří své produktové online publikace s integrací „pohyblivých grafik“ jako efektivní komunikační videomateriál zprostředkující obsah technických údajů o pneumatikách velmi názorným způsobem v podobě vyprávění příběhů. Vytvoření komunikačního online materiálu splňuje aktuální požadavky ohledně šetrnosti k životnímu prostředí snižováním nákladů tisku produktových publikací a v důsledku toho také úsporou papírů a ostatních zdrojů.

O ocenění iF Design Awards
Od svého počátku v roce 1953 patří ocenění iF Design Awards v dnešní době společně s Red Dot Design award a Intgernational Design Excellence Award (IDEA) mezi nejvýznamnější ocenění za inovativní a vynikající design. Ocenění iF Design Awards uděluje každým rokem iF International Forum Design GmbH ve třech kategoriích: produktový design, komunikační design a obalový design. Vítěze grémium oznamuje každým rokem v různých kategoriích dle kritérií hodnocení včetně kvality designu a kreativity, stupně inovace, originality a hodnoty značky a brandingu. V roce 2013 grémium iF Design Awards hodnotilo 4.352 příspěvků od 1.920 účastníků z 51 zemí.

O společnosti Hankook Tire
Společnost Hankook Tire patří k celosvětově největším výrobcům pneumatik, zaznamenávajícím nejrychlejší růst ve svém odvětví. Mezi své produkty řadí inovativní, vysoce výkonné radiální pneumatiky pro osobní automobily, nízko-tonážní nákladní automobily, automobily typu SUV a RV, nákladní automobily a autobusy, jakož i pro závodní automobily v oblasti motosportu (okruhové závody /závody rallye).

Se záměrem vynakládat veškeré své úsilí, za účelem poskytovat spotřebitelům nejlepší možnou kvalitu a spokojenost s jízdou, výrobce Hankook Tire neustále investuje do výzkumu a vývoje, probíhajících ve vlastních centrech pro výzkum a vývoj, která se nachází v Koreji, Německu, USA, Číně a Japonsku. Vývoj ohledně řešení provedení pneumatik, šitých na míru pro Evropské trhy, jakož i produktů určených jako originální vybavení pro výrobu automobilů a splňující náročné požadavky vedoucích evropských značek, probíhá v regionálním Technickém centru v Hannoveru, v Německu. Výroba probíhá v nejmodernějším výrobním závodu ve městě Rácalmás, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v červnu 2007. Více než 2.000 zaměstnanců působí při denní produkci 34.000 pneumatik (což odpovídá dvanácti miliónům pneumatik ročně) pro osobní automobily, automobily typu SUV a nízko-tonážní nákladní automobily.

Hlavní sídlo společnosti Hankook Tire v Evropě se nachází ve městě Neu-Isenburg, poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje své pobočky v dalších evropských zemích, např. v Německu, ve Velké Británii, Francii, Itálii, Španělsku, Holandsku, Maďarsku, Rusku, Turecku, Švédsku a Polsku. Produkty Hankook se prodávají přes regionální distributory na dalších lokálních trzích. Výrobce Hankook Tire zaměstnává přibližně 18.000 zaměstnanců po celém světě, ve víc než 180 zemích. Mezinárodní vedoucí výrobci automobilů se spoléhají na pneumatiky značky Hankook, které řadí do svého sortimentu náhradních dílů. Více než 30 procent globálního prodeje společnosti se vytváří v Evropě a státech SNS.

Videofilmy Ventus S1 evo2 Motion Graphic Brochure a Eco Motion Graphic Brochure – ZDE

Tisková zpráva Hankook (GPD s.r.o.)

Související články

Pneumatiky Hankook z evropské výroby  jako originální příslušenství pro nový  Mercedes Benz třídy E
Pneumatiky Hankook z evropské výroby jako originální příslušenství pro nový Mercedes Benz třídy E

Výrobce prémiových pneumatik Hankook se stává dodavatelem originálního příslušenství pro nový model vozu Mercedes Benz, třídy E od výrobce Daimler AG. Od září se bude prestižní limuzína ve verzi BlueEFFICIENCY s ultra vysokou environmentální snášenlivostí vyrábět na 17palcových pneumatikách moderních Ventus S1 evo² od výrobce Hankook. Vývoj pneumatiky byl zaměřen na vysokou úroveň komfortu jízdy, […]

Společnost Hankook Tire expanduje s evropskou produkcí
Společnost Hankook Tire expanduje s evropskou produkcí

Prémiový výrobce pneumatik Hankook dále rozšiřuje svou ultramoderní evropskou továrnu v Maďarsku s celkovými investicemi cca 8,6 milionu EUR. Společnost bude instalovat další míchací jednotky, čímž se podstatně zlepší efektivnost výroby. Investice umožní instalaci nových míchacích zařízení a budov, souvisejících s posílením výrobního procesu zejména v prvním kroku výroby pneumatik. S uplatněním investic se již […]

Nové SUV pneu Hankook jako OE v prémiovém segmentu
Nové SUV pneu Hankook jako OE v prémiovém segmentu

Výrobce pneumatik Hankook rozšiřuje své úspěšné portfolio dodávek originálního příslušenství pro automobilový průmysl o segment SUV. Vlajková loď výrobce produkt Ventus S1 evo2 se začne dodávat v nové verzi SUV, která je výsledkem aktuálního vývoje, jako originální výbava pro nový model vozu BMW X5. Výrobce tak navazuje na předchozí úspěšnou realizaci pro modelové série MINI, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!