Michelin a Volvo-Polestar

13. června 2014, 12:19

Zbrusu nové vozy Volvo S60 a V60 Polestar, které budou dostupné na čtyřech kontinentech od června letošního roku, budou v originální výbavě obouvat vysoko výkonné pneumatiky 245/35 R 20 MICHELIN Pilot Super Sport.

Pro jízdu v zimě bude výrobce doporučovat dvě verze pneumatiky a to MICHELIN Pilot Alpin 4 a X-Ice North 3.

Inženýři z Polestaru vyrobily vozy Volvo, které jsou nejrychlejšími vozy této značky. Mají výkon 350 koní a šestiválcový přeplňovaný motor je schopen akcelerovat z 0 na 100km/h za pouhých  4.9 sekundy.

Důvody pro nasazení pneumatik MICHELIN Pilot Super Sport na vozy Volvo S60 a V60 Polestar vysvětluje projektový manažer Henrick Fries: 'Obutí MICHELIN Pilot Super Sport výborně pasuje na naše vozy a je schopné obohatit vysoké výkony očekávané od automobilů Volvo.

Nová MICHELIN Pilot Super Sport je silniční pneumatikou pro supervýkonné vozy. Byla vyvinuta za pomoci znalostí a dovedností, které získal Michelin během dlouholetého působení ve světě závodů a akcí jako 24 hodin Le Mans, kde má za sebou 16 vítězství v řadě.

'Pneumatika MICHELIN Pilot Super Sport skvěle naplňuje strategii firmy s názvem MICHELIN Total Performance kombinující výborné vlastnosti na mokrém i suchém povrchu, společně s vysokou úrovní bezpečnosti a kilometrového nájezdu', konstatuje Anders Svensson, Michelin OE Obchodní Account Manager. 'Takže má přesně ty vlastnosti, které od pneumatiky očekávalo Volvo pro své nejvýkonnější vozy.'

MICHELIN Total Performance je název pro strategii společnosti Michelin používanou při vývoji pneumatik pro každý segment trhu, která současně zlepšuje jednotlivé vlastnosti pneumatik. Strategie je zaměřena na návrh a výrobu obutí vozů, které v sobě kombinují bezpečnosti za všech okolností (na suché i mokré vozovce, na rovné i klikatící se vozovce), vylepšený vliv na spotřebu paliva a delší životnost. V praxi to znamená, že při každém specifickém homologačním procesu, společnost Michelin přináší nejvyváženější poměr jednotlivých vlastností pneumatik.

V nové pneumatice naleznete tři nejmodernější technologie: Pás z aramidových vláken, běhoun vyrobený z dvojí směsi a Variabilní kontaktní plocha druhé generace.

Technologicky vyspělá MICHELIN Pilot Super Sport byla vytvořena unikátní kombinací několika komponentů: pás z aramidových vláken, dezén s dvojí směsí Bi-Compound a variabilní kontaktní plocha Variable Contact Patch 2.0.

Pneumatiku lze charakterizovat vysokou úrovní trakce a nízkou hmotností, pás z aramidových vláken pomáhá efektivně překonávat odstředivé síly a udržovat tvar kostry pneumatiky v požadovaném tvaru, bez ohledu na rychlost.

Související články

BMW a pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport
BMW a pneumatiky MICHELIN Pilot Super Sport

Pro své dva nové modely – M3 a M4 – se německý výrobce automobilů BMW rozhodl obout jako standard pro originální výbavu pneumatiku MICHELIN Pilot Super Sport. Pilot Super Sport garantuje, že vozy M3 a M4 jsou schopné nabídnout řidičům opravdový zážitek z jízdy, včetně přesné a rychlé reakce pneumatik na pokyny nebo sportovní charakteristiku […]

Nový rekord díky MICHELIN Pilot Sport Cup 2 a novému Mégane R.S. 275 Trophy-R
Nový rekord díky MICHELIN Pilot Sport Cup 2 a novému Mégane R.S. 275 Trophy-R

Německý okruh Nürburgring, kde testují nejvýkonnější sportovní vozy svou sílu, má nový rekord pro vozy s předním náhonem. Postaral se o to Megane R.S. 275 Trophy-R obutý MICHELIN Pilot Sport Cup 2, který dosáhl čas 7:54,36. Výkon pneumatik MICHELIN Pilot Sport Cup 2 může být shrnut do několika údajů: – 7:54,36 – Nový rekord vozu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!