Pirelli World Challenge oslavila sezónu 2014

22. října 2014, 10:53

Po napínavém finále závodního víkendu v Miller Motorsports Parku a závěru 25. výroční sezóny 2014, Pirelli World Challenge oslavila úspěchy svých šampionů.

V GT, si již třetí titul po sobě odvezl Johnny O’Connell, zatímco Lawson Aschenbach si připsal druhý jezdecký titul v třídě GTS. Michael Mills sebral GT-A titul a pohár B.R.M. Sportsman, zatímco Michael DiMeo, Jason Wolfe a Brian Price získali svůj první šampionát v kategorii Touring Car respektive Touring Car A a  Touring Car B-Spec.

Pirelli World Challenge je jeden z nejlepších severoamerických šampionátů produkčních vozů. Rozdělena do šesti oddělených kategorií (GT, GTS, Touring Car, Touring Car A a Touring Car B-Spec), každý závod obsahuje strhující start, adrenalinem naplněnou akci aut bok po boku s jezdci světové třídy. Pirelli dodává na každý závod své PZero™ hladké závodní pneumatiky a PZero™ závodní pneumatiky do deště. Pirelli World Challenge představuje auta od těch nejznámějších světových výrobců –  závodně připravené verze aut, které jezdí normálně po ulicích. Pirelli World Challenge je schvalována SCCA Pro Racing, serií závodů na severoamerických hlavních silnicích a dočasných pouličních tratích.

Tisková zpráva Pirelli

Související články

Pirelli: Turínský filharmonický orchestr v Settimo Torinese
Pirelli: Turínský filharmonický orchestr v Settimo Torinese

S vydáním MITO festivalu SettembreMusica 2014, Pirelli opět hostí koncert v továrně v Settimo Torinese. Po úspěších v letech 2010 a 2011, byla tento rok řada na Turínském filharmonickém orchestru, dirigovaném Michou Hamelem, aby zahrál Beethovenovu Symfonii č. 1 v C major Opus 21 a Symfonii č. 7 v A major Opus 92, před 1,000 […]

24 hodin ve Spa: Největší událost roku pro Pirelli
24 hodin ve Spa: Největší událost roku pro Pirelli

Při neobvykle suchém závodě 24 hodin ve Spa, pneumatiky Pirelli demonstrovaly rychlost a konzistenci, která je dělá tou pravou volbou originálního vybavení pro většinu výrobců super-sportovních automobilů. Nejen to, ale Pirelli uskutečnila největší logistickou operaci během celé motoristické sezóny. Celkově kolem 9.000 pneumatik bylo použito během 24 hodin, transportováno 20 kamiony a s potřebou služeb […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!