24 hodin ve Spa: Největší událost roku pro Pirelli

22. října 2014, 11:14

Při neobvykle suchém závodě 24 hodin ve Spa, pneumatiky Pirelli demonstrovaly rychlost a konzistenci, která je dělá tou pravou volbou originálního vybavení pro většinu výrobců super-sportovních automobilů.

Nejen to, ale Pirelli uskutečnila největší logistickou operaci během celé motoristické sezóny. Celkově kolem 9.000 pneumatik bylo použito během 24 hodin, transportováno 20 kamiony a s potřebou služeb až 80 pracovníků Pirelli. Závodní série Blancpain Endurance je výhradně zásobena pneumatikami Pirelli, 61 aut na startovní listině pro tuto víkendovou událost, kdy každé z aut má 4 řidiče.

Podnebné podmínky pro tento rok nebyly typické pro závod 24 hodin ve Spa: nebyl zde vůbec žádný déšť během závodu, ačkoliv zde byly vlhké části tratě a teplota zůstávala velmi nízká hlavně během noci.

Pirelli přivezlo jedinou PZero™ směs, jak bylo předepsané podle nařízení, která musí vyhovovat jak na velkou škálu různých nastavení automobilu, tak na různé okruhy a podmínky během roku. Trať ve Spa je nejvíce náročná z celé Blancpain GT sezóny, s mnoha silami působícími na pneumatiky, včetně slavné komprese v Eau Rouge.

Bylo zde několik incidentů a přerušení, ale po 24 hodinách závodění mezi 61 auty, bylo o výhře rozhodnuto v posledních minutách, kdy auto WRT belgického Audi Club týmu řízené triem Vanthoor/Winkelhock/Rast zvítězilo před BMW Sports Throphy Marc VDS týmu pilotovaném jezdci Luhr/Werner/Paltalla. Týmy oddělovala mezera pouhých sedmi sekund po odjeti všech 527 kol. I toto zdůrazňuje jak tvrdě jezdci bojovali o vítězství. Za těchto náročných podmínek prokázaly pneumatiky Pirelli svou bezchybnost – umožnily nepřetržité závodění “kolo na kolo” během dne i noci.

Tisková zpráva Pirelli

Související články

Pirelli: Turínský filharmonický orchestr v Settimo Torinese
Pirelli: Turínský filharmonický orchestr v Settimo Torinese

S vydáním MITO festivalu SettembreMusica 2014, Pirelli opět hostí koncert v továrně v Settimo Torinese. Po úspěších v letech 2010 a 2011, byla tento rok řada na Turínském filharmonickém orchestru, dirigovaném Michou Hamelem, aby zahrál Beethovenovu Symfonii č. 1 v C major Opus 21 a Symfonii č. 7 v A major Opus 92, před 1,000 […]

Pirelli World Challenge oslavila sezónu 2014
Pirelli World Challenge oslavila sezónu 2014

Po napínavém finále závodního víkendu v Miller Motorsports Parku a závěru 25. výroční sezóny 2014, Pirelli World Challenge oslavila úspěchy svých šampionů. V GT, si již třetí titul po sobě odvezl Johnny O’Connell, zatímco Lawson Aschenbach si připsal druhý jezdecký titul v třídě GTS. Michael Mills sebral GT-A titul a pohár B.R.M. Sportsman, zatímco Michael DiMeo, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!