Společnost Goodyear Dunlop rozšiřuje své zimní testovací aktivity

19. prosince 2014, 19:07

Společnost Goodyear Dunlop oznamuje zahájení provozu svého nového testovacího střediska Arctic Center poblíž finského města Ivalo. Zařízení bylo oficiálně otevřeno zástupci společnosti Goodyear, Jean-Pirerre Jeusettem, ředitelem inovačního centra společnosti Goodyear, Laurentem Colantoniem, ředitelem divize Global Tire Performance Prediction, a Ludvigem Nauckhoffem, zástupcem pro severský region.

Středisko Arctic Center se nachází 300 kilometrů severně od polárního kruhu poblíž města Ivalo na severovýchodě Finska. Tento areál, který patří k předním evropským zimním testovacím střediskům, se nově stává zařízením výhradně využívaným společností Goodyear Dunlop. Poloha v údolí zajišťuje středisku mikroklima, které je extrémně výhodné pro testování zimních pneumatik na sněhu a ledu od listopadu až do začátku dubna.

Společnost Goodyear má testovací dráhu dlouhodobě pronajatou od finské společnosti Action Park a má na ni zajištěný exkluzivní přístup.

Středisko Arctic Center zahrnuje několik zasněžených a ledových testovacích drah, kanceláře vybavené moderním IT vybavením a několik garáží sloužících k servisním pracím na vozidlech a k přípravě na testy pneumatik. Jelikož je celý areál ohrazen, poskytuje soukromí a bezpečí potřebné pro testování prototypů pneumatik a inovativních zimních technologií.

„Velmi nás těší, že můžeme představit naše nové testovací středisko Arctic Center. Možnost pracovat v ideálních ledových a sněhových podmínkách je pro naši společnost skutečným přínosem. Ze své podstaty nemůže být chování na sněhu zkoumáno či zkoušeno v kanceláři, jelikož je zapotřebí výsledků z reálných testů. Tento přístup je pro nás podmínkou, abychom mohli přinášet nejmodernější technologie v pneumatikách,”vysvětluje Jean-Pierre Jeusette, generální ředitel inovačního střediska společnosti Goodyear.

Kromě střediska ve Finsku testuje společnost Goodyear Dunlop všechny své zimní pneumatiky také na testovacích drahách ve Francii, Lucembursku, Švýcarsku a na Novém Zélandu. Zeměpisná různorodost středisek umožňuje celoroční testování, které může být navíc prováděno na rozdílných typech sněhu. Středisko Arctic Center rozšiřuje testovací možnosti společnosti a současně potvrzuje její závazek testovat zimní pneumatiky tak důkladně, aby mohla dlouhodobě nabízet na trh kvalitní pneumatiky, které překonávají veškerá očekávání.

Středisko bylo využito již k testování nové pneumatiky UltraGrip 9, která byla představena v září tohoto roku. Oceňované vlastnosti této pneumatiky na sněhu byly testovány a vylepšovány mimo jiné právě ve středisku Arctic Center.

„Vybavení střediska Arctic Center a s ním spojené zkušenosti se zimním testováním dále zlepší schopnosti a kapacitu společnosti Goodyear Dunlop v testování osobních i nákladních zimních pneumatik. Budeme moci využívat speciálně připravené sněhové a ledové tratě, což podpoří vývoj nových zimních pneumatik a konceptů do budoucna,“ uvedl Laurent Colantonio, ředitel divize Global Tire Performance Prediction.

Související články

Kampaň společnosti Goodyear upozorňuje na nezbytnost používání reflexních prvků
Kampaň společnosti Goodyear upozorňuje na nezbytnost používání reflexních prvků

Sněhové plískanice, kluzké silnice, mlha a hlavně tma po ránu i brzo večer, to vše jsou nepříjemné stránky podzimního počasí, s kterými se potýká každý, kdo vyrazí na silnici ať už jako řidič, chodec nebo cyklista. Právě v podzimním a zimním období dochází v důsledku snížené viditelnosti k nejčastějším střetům automobilů s chodci. I z […]

Co obnáší být novou pneumatikou Goodyear UltraGrip 9
Co obnáší být novou pneumatikou Goodyear UltraGrip 9

Navrhnout a vyrobit prvotřídní zimní pneumatiku, která bude výkonem na nové, vyšší úrovni, není lehký úkol. Skutečnost, že pneumatika je jediným kontaktním bodem auta s vozovkou, znamená, že společnosti jako Goodyear zpravidla pracují na vývoji nových výrobků mnoho let, než je představí na trhu. Kromě veškerých právních požadavků musí splnit také vlastní firemní normy, které […]

Počet flotil využívající služby programu Goodyear Fleet First v roce 2014 výrazně vzrostl
Počet flotil využívající služby programu Goodyear Fleet First v roce 2014 výrazně vzrostl

Společnost Goodyear zaznamenala během roku 2014 nepřetržitý nárůst v počtu evropských vozových parků, které využívají služby programu Fleet First určeného ke správě pneumatik. Během jednoho roku začalo tento pneuhospodářský program využívat 75 nových flotil z celkem 9 zemí, které dohromady provozují více než 30.000 vozidel. „Jsme hrdí, že se tak vysoký počet vozových parků rozhodl […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!