Nová Eagle F1 Asymmetric 3 se objeví na modelu Jaguar XF

20. března 2016, 14:45

Společnost Goodyear oznamuje, že nový model Jaguar XF bude vybavován nejnovějšími vysoce výkonnými (Ultra-High-Performance; UHP) pneumatikami v portfoliu značky Goodyear – pneumatikami Eagle F1 Asymmetric 3.

Na nový Jaguar XF se budou osazovat v rozměrech 225/55R17 101Y XL, 245/45R18 100Y XL, 245/40R19 98Y XL a 255/35R20 97Y XL. Všechny budou označeny písmenem J na potvrzení toho, že je automobilka Jaguar testovala a homologovala.

Jaguar XF je jedním z prvních evropských vozů, který bude při výrobě obouván do zbrusu nové UHP pneumatiky. Její vývoj i vývoj vozu probíhaly u společností Goodyear a Jaguar souběžně.

Na začátku procesu vývoje modelu XF stanovila automobilka Jaguar závazné výkonnostní charakteristiky, které byl Goodyear povinen dodržet. Zahrnovaly například výbornou ovladatelnost na suché i mokré vozovce, krátkou brzdnou dráhu, nízkou hodnotu valivého odporu v zájmu snížení spotřeby a emisí CO2 a pro pohodlnou a příjemnou jízdu, a to vše bez jakýchkoli kompromisů u jiných výkonnostních ukazatelů.

Nová pneumatika Eagle F1 Asymmetric 3 všechna stanovaná kritéria splňuje. Díky inovativní technologii výroby směsi dodává vozu Jaguar řádný záběr na mokré vozovce a zkracuje jeho brzdnou dráhu. Vynikající ovladatelnosti, nízké hlučnosti a vysoké úrovně pohodlí díky nízké hodnotě valivého odporu Goodyear dosáhl využitím nejmodernějších výrobních postupů vedoucích ke snížení hmotnosti, a překonal v tomto směru i kritéria, která nastavil Jaguar. Optimalizace tuhosti prvků dezénu zajistila, že si pneumatiky vedou vynikajícím způsobem i při testech ovládání na suché vozovce.

Nový Jaguar XF je zatím jedním z nejpůsobivějších sedanů značky Jaguar vůbec, takže jsme nadšeni, že pro něj byly homologovány pneumatiky Eagle F1 Asymmetric 3 ve čtyřech různých rozměrech. Vývoj našich produktů ve spojení s předními OEM výrobci je velmi vzrušující výzkumná a vývojová práce. Těsná spolupráce s výrobci nám dává skvělý vhled do budoucnosti vývoje vozidel a umožňuje nám zajistit to, že naše výrobky jsou vždy na špičkové technické úrovni, že boříme hranice mezi průmyslovými odvětvími a že jsme lídry, pokud jde o výkonnost pneumatik pro nejprestižnější vozy na trhu, jako je právě Jaguar XF,“ řekl Olivier Rousseau, viceprezident obchodní jednotky pro osobní pneumatiky společnosti Goodyear v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika.

Související články

Goodyear představuje studii pneumatik s pokročilou senzorovou technologií pro první generaci autonomních vozidel
Goodyear představuje studii pneumatik s pokročilou senzorovou technologií pro první generaci autonomních vozidel

Společnost Goodyear dnes na mezinárodním autosalonu International Motor Show 2016 v Ženevě představila svou vizi pneumatik pro první generaci vozidel, která se již obejdou bez řidiče. Studie pneumatik IntelliGrip pro samořídící (autonomní) vozy zahrnuje pokročilou senzorovou technologii, jejímž cílem je poskytovat maximální oporu kontrolním systémům těchto vozidel. Autonomní vozy jsou závislé na datech získávaných od […]

Goodyear odhaluje Eagle-360 – koncept budoucích pneumatik pro autonomní vozidla
Goodyear odhaluje Eagle-360 – koncept budoucích pneumatik pro autonomní vozidla

Společnost Goodyear představuje vizi futuristických pneumatik, které vypadají úplně jinak než ty, které už 117 let vyrábí – mají totiž tvar koule. Goodyear tento svůj nejnovější koncept odhalil dnes na ženevském autosalonu International Motor Show 2016 pod označením Eagle-360. V podobě kulovité pneumatiky z 3D tiskárny nabídl svou představu budoucnosti pneumatik a inspirativní řešení pro […]

Goodyear Dunlop: Oznámení o stažení z oběhu z bezpečnostních důvodů
Goodyear Dunlop: Oznámení o stažení z oběhu z bezpečnostních důvodů

Pneumatiky Dunlop SportMaxx GT o rozměru 255/40ZR19 100Y XL s DOT kódem DN5W JC1R 3715 a DN5W JC1R 3815 se stahují z oběhu. Výrobce pneumatik Goodyear Dunlop stahuje z oběhu 1084 letních pneumatik Dunlop SportMaxx GT pro osobní vozidla rozměrů 255/40ZR19 100Y XL vyrobených v 37. a 38. týdnu roku 2015, aby zachytil 369 pneumatik, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!