Bestdrive jede řidičům blíž

9. května 2016, 9:01

Letos se pořádá už třetí ročník BestDrive RoadShow, v rámci kterého navštíví firma některá česká města. Řidičům bude bezplatně nabízet některé služby. Bestdrive chce přispět k bezpečnějšímu provozu na našich silnicích a dálnicích. Při akci zkontrolují bezpečnost automobilů – se zaměřením na kontrolu geometrie, pneumatik a stav autobaterií a provozních kapalin.

Dosavadní zkušenosti nám potvrdily, že výběr služeb, které během BestDrive RoadShow zákazníkům nabízíme, je správný. Nejvyužívanější službou je informativní kontrola geometrie vozidla. Využíváme při ní špičkové zařízení značky Hunter, díky němuž má zákazník písemný výstup se shrnutím stavu geometrie do pouhých 5 minut“, vysvětluje ing. Magda Pančochová, zástupce servisní sítě BestDrive.„V minulých ročnících se ukázalo, že geometrii čeští řidiči dlouhodobě zanedbávají a podceňují.  Jen vloni jsme s BestDrive RoadShow navštívili 13 měst, zkontrolovali téměř 2.100 aut, a u více než 80% automobilů zjistili problém v seřízení geometrie!

Naše služby na RoadShow nekončí tím, že řidičům řekneme: máte problém s geometrií. Vše jim poměrně podrobně vysvětlíme, probereme, kde je chyba. A probereme i to, co může špatná geometrie způsobit. Řidiči často geometrii podceňují a neřeší, protože auto je schopné provozu. Správně nastavená geometrie má zásadní vliv na bezpečnost vozidla, komfort jízdy i na  ekonomiku provozu. Pokud je geometrie v nepořádku, dochází k nesouměrnému opotřebování pneumatik – což výrazně zkracuje jejich životnost. Má negativní vliv na jízdní vlastnosti vozidla, tedy i bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Vozidlo nejede ve dvou stopách, samovolně vychyluje z přímého směru, v zatáčkách mohou pneumatiky pískat. Jízda s vozem, který nemá geometrii nastavenu správně, je nestabilní a nebezpečná“, doplňuje Magda Pančochová.  

Kromě toho se během roadshow zaměříme i na další kontrolní služby  – kontrolu hloubky dezénu i předepsaného  tlaku v pneumatikách. V případě problému pneumatiky přímo na místě dohustíme na správný tlak. Pokud zákazník jezdí na pneumatikách s nižší hloubkou dezénu než je dáno zákonem a než je bezpečné, dokážeme připravit i akční nabídku na nové pláště. 

Kromě výše uvedených služeb nabídneme i měření kvality brzdové či chladící kapaliny, kontrolu hladiny oleje nebo zátěžový test autobaterie.

V loňském roce jsme s BestDrive RoadShow navštívili 13 míst. Pro letošní rok máme zatím v kalendáři 12 míst, ale je možné, že další zastávky přibudou podle zájmu zákazníků.

Související články

Bestdrive: Online obchod s pneumatikami
Bestdrive: Online obchod s pneumatikami

Staromilcům se to možná nelíbí, ale internetové obchodování u nás prožívá boom. Tržby obchodů, které prodávají online, rok od roku rostou! Podle informací cenového srovnávače Heureka.cz a Asociace pro elektronickou komerci (APEK) vzrostly obraty v e-commerce o 30 miliard korun! Zatímco v roce 2012 byly tržby kolem 51 mld. Kč, v loňském roce už přesáhly […]

Bestdrive:  Prodlužte životnost pneumatik
Bestdrive: Prodlužte životnost pneumatik

První duben je za námi. Nejen na servisech BestDrive vrcholí přezouvání aut ze zimních pneumatik na letní. Spousta řidičů investovala do nových letních pneumatik a někteří možná přemýšlí i nad tím, jak pneumatiky využít co nejlépe. Může vůbec řidič ovlivnit to, jak dlouho bude na pneumatikách jezdit? Jak na to? Hned z počátku dobrá zpráva […]

Bestdrive: nabídka pro motorkáře
Bestdrive: nabídka pro motorkáře

Průběh letošní zimy je poměrně mírný, často připomíná spíš jaro. Není proto výjimečné, když na cestách potkáte motorkáře. Ať už na enduru, skútru nebo dokonce cestovním motocyklu. Při jízdě v nepříliš ideálních klimatických podmínkách jsou více než kdy jindy důležité kvalitní pneumatiky. A samozřejmě zdravý rozum za řídítky motocyklu. Servisní síť BestDrive má pro motorkáře […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!