Ochranný oděv k použití na pracovištích vystavených teplu ve venkovních i vnitřních prostorách

21. srpna 2015, 14:33

Ať už při svařování nebo při práci ve slévárnách a hutích – horko představuje extrémní potenciální nebezpečí pro osoby pracující v průmyslu a provozující řemesla. Pokud jsou zaměstnanci při své činnosti vystaveni silnému účinku horka, létání jisker nebo kontaktu s plameny, potřebují spolehlivý ochranný oděv proti horku a plamenům. A ten obvykle vypadá jinak než „normální“ oděv u stolu v dílně.

Nekompromisní ochranné textilie proti horku a plamenům

Čím vyšší ochrana, tím méně pohodlný oděv – tento způsob uvažování už patří minulosti. Kolekce pracovních oděvů MEWA TWINSTAR® PROTECT ULTRA je optimální ochranou na pracovištích, na kterých se musí častěji svařovat. Ochranný oděv chrání podle ISO 11611 (ochranný oděv pro svařování a podobné úkony) a   ISO 11612 (oděv k ochraně proti horku a plamenům). Navíc má vlastnosti odvádějící elektrostatické náboje (EN 1149-3 a EN 1149-5). Hodí se například pro zaměstnance v energetických a fotovoltaických společnostech, veřejných službách, údržbářských podnicích, kovodílnách, strojírenských závodech a zámečnictvích. Pokrokový oděv v těžké kvalitě (480 g/m2) chrání zaměstnance před horkem a plameny také při pracích venku. Pro použití v montážních halách, ve kterých je průvan, se tento ochranný oděv také dokonale hodí. Tkanina použitá na MEWA TWINSTAR® PROTECT ULTRA je jedinečná ve své váhové kategorii. Zatímco jiné produkty v této ochranné třídě mají sklony po vyprání tvrdnout, zůstává tato ultra-tkanina stále měkká. Tento dvoubarevný oděv je k dostání v kombinaci královská modrá/námořnická modrá. Kolekce se skládá z bundy, kalhot do pasu a montérek. Kalhoty jsou k dostání také s kolenními kapsami.

Ochranný oděv v souladu s potřebami

A kdy zaměstnanec potřebuje speciální ochranu před horkem a plameny? Kdo chce svým zaměstnancům obléci ten „správný“ ochranný oděv, měl by nejdříve pomocí analýzy rizik odhadnout rizika vyskytující se na pracovišti. Na základě výsledků této analýzy rizik může být vybrán vhodný materiál pro tento ochranný účel. Zde je možné povolat poskytovatele služeb v oblasti textilu jako MEWA Textil-Management a těžit z jeho dlouholetých zkušeností a odborných znalostí. Protože podpora v souladu s potřebou předchází špatným investicím a zároveň slouží k ochraně zaměstnanců.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!