Bezpečně na cestách…s BESTDRIVE

5. června 2015, 10:11

V loňském roce vyrážela většina Čechů na dovolenou svým autem – ať už po vlastech českých – nebo po Evropě. Z Evropských destinací vloni frčelo Chorvatsko, Itálie, Slovensko nebo Rakousko. A nejinak tomu bude letos. Léto je řidičů eldorádo. Na dovolenou si balíme kufr nebo tašku s jídlem, připravujeme itinerář cesty, ale často i program jednotlivých dnů. Neměli bychom zapomínat ani na auto, aby nás do cíle dovezlo bezpečně a bez problémů.

Řidičů, kteří by si troufli na servisní prohlídku auta před delší cestou, je dnes už minimum. Auta jsou čím dál složitější, jejich řídící systémy stále sofistikovanější, je potřeba speciální technické vybavení. Proto se vyplatí přípravu auta na delší cestu svěřit odborníkům v servisech. Při přípravě vozidel zákazníků se v servisech BestDrive zaměřujeme na kontrolu všech důležitých součástí vozidla a stavu provozních náplní vozidla. Pomocí diagnostiky můžeme vyčíst paměť závad a zjistit, zda se v ní neobjevují záznamy o závadách trvalého rázu. Zároveň zákazníkům nabízíme kontrolu a seřízení geometrie náprav vozidla.

Geometrie je často opomíjená oblast – např. vloni jsme během BestDrive RoadShow prověřili více než 1000 vozidel, kde u téměř 81% námi kontrolovaných vozidel jsme zjistili závadu v seřízení geometrie! Řidiči často geometrii podceňují – ačkoliv má zásadní vliv na bezpečnost vozidla, komfort jízdy a ekonomiku provozu. Nesprávně seřízená geometrie náprav výrazně zkracuje životnost pneumatik, protože se nesouměrně opotřebovává dezén pláště. Má negativní vliv i na jízdní vlastnosti vozidla, tedy i bezpečnost všech účastníků silničního provozu. Vozidlo nejede ve dvou stopách, samovolně vychyluje z přímého směru, v zatáčkách mohou pneumatiky pískat. Především, jízda s takovým vozem je nestabilní a nebezpečná.

Servisní prohlídkaje v BestDrive základní kontrolou bezpečnosti. Servisní mechanici zkontrolují vybrané části automobilu s cílem zjistit a následně i odstranit případné závady, které by mohly ohrozit bezpečnou a bezstarostnou jízdu. Mechanici se zaměřují především na kontrolu brzdového systému, tlumičů, prvků řízení i ostatních částí podvozku, provozních kapalin, proměření autobaterie a kontrolu termínů pravidelných servisních úkonů doporučených výrobcem vozidla. Součástí kontroly je i funkčnost systému klimatizace, všech světel vozidla, kontrola poškození předního skla a povinné výbavy. Nedílnou součástí servisní prohlídky v BestDrive je také vyčtení paměti závad řídící jednotky vozidla pomocí diagnostického zařízení Bosch. Ne všechny závady elektronických systémů vozidla se projeví rozsvícením varovné kontrolky, přesto zůstávají uloženy v paměti řídící jednotky. Vyčtení paměti závad dá přehled o „skrytých“ závadách elektroniky vozidla – které se následně mohou řešit.

Stav vozidla je po servisní prohlídce zaznamenán do formuláře, který předáváme každému řidiči/zákazníkovi. K informaci o závadách přidáváme i nezávaznou transparentní cenovou nabídkou případných oprav včetně výběru a dodání náhradních dílů.

Automobil bez závad = bezpečná a bezstarostná jízda na dovolenou. Pokud případné závady odhalíte včas během servisní prohlídky, většinou předejdete následným drahým opravám a stresovým situacím během Vaší dovolené.

Související články

BESTDRIVE ROADSHOW 2015
BESTDRIVE ROADSHOW 2015

Pro většinu z nás je blížící se léto obdobím dovolených, výletů i cest za zábavou – ve většině případů i časem, který trávíme ve svém autě. Je dobré se na toto období připravit – protože nic nezkazí radost z výletu víc než nečekaná porucha. Po loňských zkušenostech BestDrive vyráží opět na RoadShow po České republice. […]

BestDrive v barvách Continental!
BestDrive v barvách Continental!

Už na sklonku roku 2013 byla otevřena první pobočka BestDrive v Českých Budějovicích, která nebyla v tradičních žlutomodrých barvách. Je černooranžová – v barvách značky prémiových pneumatik a mateřského koncernu Continental. A letos na jaře byla otevřena už třetí pobočka servisní sítě BestDrive ve stejné barevnosti – tentokrát opět v Jižních Čechách – v královském […]

Klimatizace a její servis. S BestDrive bez starostí.
Klimatizace a její servis. S BestDrive bez starostí.

Klimatizace je dnes téměř standardní součástí každého vozu. Její servis však řidiči často opomíjejí – jako by šlo o bezúdržbový systém. Opak je pravdou, každá klimatizace potřebuje pravidelnou údržbu a servis. Protože jen tak může zvyšovat pohodu řidiče a jeho spolucestujících a zvyšovat tak i bezpečnost provozu.  „Výhody klimatizace v autě není potřeba dlouze popisovat. […]

Bezpečně na cestách… s BESTDRIVE
Bezpečně na cestách… s BESTDRIVE

Co je nejdůležitější pro bezpečnou jízdu? Co řidič, to zřejmě jiná odpověď. Samozřejmostí by měly být co nejlepší prvky pasívní bezpečnosti: robustní karoserie vozu, kompletní sestava airbagů, kvalitní dětské autosedačky nebo automatické používání bezpečnostních pásů. To vše doplněno o různé prvky aktivní bezpečnosti: počínaje funkčními brzdami, přes kvalitní pneumatiky, přesné a spolehlivé řízení, tlumiče zajišťující […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!