ACEA: Komentář Jana Linharta k prodeji nových aut

10. července 2015, 9:00

Zprávu ACEA s hodnocením prodeje nových aut v Evropě komentuje Jan Linhart, Partner odpovědný za služby pro automobilový průmysl KPMG Česká republika:

"Letos v Evropě rostou všechny hlavní trhy. Téměř polovina zemí navíc roste dvouciferným tempem, včetně České republiky. Potěšitelné je, že se důvěra vrací i na trhy nejvíce postižené nedávnou recesí Eurozóny, tedy především do Itálie a Španělska. Ty jsou čtvrtým a pátým největším automobilovým trhem v Evropě a mají tedy významný vliv na celková čísla. Výhled pro zbývající část roku je optimistický, růst evropského trhu bude pravděpodobně vyšší, než pět procent. Otázkou však zůstává, zda se nálada spotřebitelů přes léto udrží na současné úrovni. Události v Řecku mohou vyvolat nervozitu především v jihozápadní části Eurozóny. Pro ekonomiku je ještě jedna věc horší, než špatné zprávy, a tou je nejistota. Pokud nebude během krátké doby nalezeno řešení řeckého zadlužení, ať již bude jakékoliv, bude nervozita stoupat a ovlivní tak negativně nákupní apetit zákazníků ve významné části Evropy."

Link na zprávu ACEA naleznete zde: http://www.acea.be/press-releases/article/european-automobile-association-revises-forecast-for-2015-car-sales-to-5

Tisková zpráva KPMG

Související články

ACEA: Komentář Jana Linharta k prodeji nových aut
ACEA: Komentář Jana Linharta k prodeji nových aut

Zprávu Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA – European Automobile Manufacturers‘ Association) za květen 2016 komentuje Jan Linhart, Partner odpovědný za služby pro automobilový průmysl KPMG Česká republika:

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!