Tandem Cebia – Sauto.cz učinil další krok k bezpečnému výběru ojetých automobilů

25. února 2013, 12:37

Společnost Cebia, leader v oblasti prověřování původu a historie vozidel, spustila novinku na největším českém inzertním portálu s novými a ojetými automobily – Sauto.cz. Ta spočívá v možnosti on-line prověření vozidla, u nějž je zveřejněno VIN. Nová funkcionalita je zásadním krokem k bezpečnému výběru ojetého automobilu.

„Základním předpokladem spuštění této funkcionality bylo zavedení povinnosti u všech vozidel nabízených na našem portálu uvádět identifikační čísla vozidel VIN. Na to jsme nyní navázali zavedením tlačítka „Prověřit VIN“. Zákazník si tak může ihned zdarma vybraný vůz zkontrolovat v databázi odcizených vozidel Policie ČR a SR a také případné registrace u leasingových společností,“ komentoval nasazení novinky Michal Zadák, manažer serveru Sauto.cz. „Dále může zájemce získat další informace z historie vozidla, například jestli u něj nedošlo ke stočení tachometru, zdali není vozidlo omlazeno, případně záznamy servisních úkonů a poškození a další užitečné informace. Tato služba je zpoplatněna a uživatelé serveru Sauto.cz mají 20% slevu,“ doplnil Zadák.

„Společným dlouhodobým zájmem Sauto.cz a naší společnosti je boj proti podvodným inzerátům a nabízení vozidel s defektní historií. Jedná se zejména o stočená auta, ale i vozidla individuálně dovezená s pozměněnými identifikátory, vozidla omlazená a o další podvody, jimiž je český trh s ojetými vozy přesycen. Zveřejňování VIN s možností jeho on-line prověření těmto podvodům brání, resp. zprůhledňuje informace o nabízených vozidlech,“ řekl Ing. Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!