Bilanční zpráva SKF za rok 2016

10. března 2017, 13:04

Rok 2016 byl pro společnost SKF CZ, a.s. ve znamení růstu. Zejména díky významným projektům se SKF v České republice podařilo narůst o více než +4% v objemu prodejů, který přesahuje 1 mld. Kč. 

Opět se dařilo naplňovat strategii maximálního využití synergie mezi ložisky a ostatními produkty, růst prodeje ložisek stoupl o +2,3%. Struktura prodejů zaznamenala posun směrem k dodávkám do prvovýroby (OEM) a to o +2% na 56% obratu. Z průmyslových segmentů jsme zaznamenali největší nárůst v železničním segmentu, v segmentu těžkého strojírenství a v segmentu pohonů.

Klíčovým a sledovaným cílem v roce 2017 bude zejména nárůst obratu jak v oblasti OEM a klíčových zákazníků, tak i Aftermarketu. Důležitým parametrem bude intenzivní obchodní činnost na trhu. Významnou podporou budou také obchodně inovativní činnosti, jako například naplnění nově definované strategie SKF v oblasti REP (Rotating Equipment Performance) nebo RfL (Rotation for Life) kontraktů. Významným přínosem pro naplnění obchodních cílů bude i nadále spolupráce s autorizovanou distribuční sítí, kde bude hlavním motem zjednodušení, konkurenceschopnost a diverzifikace.

V roce 2016 si SKF vedla velmi dobře i globálně. Oproti předchozímu roku se zvýšil čistý provozní zisk, organický obrat i prodeje mírně vzrostly, především kvůli poptávce v Asii. Celková poptávka v Evropě zůstává beze změny.

Ve čtvrtém čtvrtletí se organický obrat v porovnání s loňským rokem zvýšil o 1,2%. Následně byly prodeje mírně vyšší, hlavně díky poptávce v Asii, zvláště v průmyslové distribuci, ale také v průmyslových pohonech. Čistý obrat ve čtvrtletí dosáhl hodnoty 1,9 miliardy EUR. Cash flow bylo stále silné, přibližně 150 milionů EUR ve čtvrtém čtvrtletí.

Začátkem roku 2017 jsme oznámili další strategické investice v našich továrnách ve Schweinfurtu v Německu a Dalianu v Číně. Během posledních 18 měsíců byly oznámeny investice do našich výrobních závodů a distribučních center na celém světě. První investicí, která má být dokončena, je nový kanál soudečkových ložisek v Gothenburgu, kde jsou nyní vyráběny první objednávky zákazníků na zkoušku.

Všechny informace související s bilanční zprávou SKF ke konci roku 2016 naleznete na webových stránkách SKF pro investory.

Související články

Udržitelnost kompresorů řeší setkání COP21 v Paříži
Udržitelnost kompresorů řeší setkání COP21 v Paříži

Rob Jenkinson, ředitel korporátního oddělení pro udržitelnost SKF, říká, že dohoda dosažená v Paříži musí nyní vést k legislativním krokům – zavádějící praktická opatření, která omezí budoucí nárůsty teploty na méně než 2 stupně C.

SKF v pořadu Slavné značky na Stream.cz
SKF v pořadu Slavné značky na Stream.cz

Jeden z dílů série krátkých filmů Slavné značky z dílny internetové televize Stream.cz tvůrci natočili o značce SKF. Video v necelých osmi minutách popisuje historii i současné aktivity firmy SKF. Film na internetové televizi Stream.cz si můžete pustit ZDE.  

Společnost SKF otevírá nový závod pro těsnění v Mexiku
Společnost SKF otevírá nový závod pro těsnění v Mexiku

Společnost SKF dnes oznámila otevření nově vybudovaného závodu ve městě Zapopan v Mexiku. Nový výrobní závod je umístěn v blízkosti stávajícího závodu na výrobu těsnění ve městě Guadalajara, což umožňuje další rozšiřování výroby, převážně pro výrobce originálního zařízení v automobilovém průmyslu v Severní Americe. Stephane Le Mounier, prezident pro automobilový a letecký průmysl, k tomu […]

SKF promění Schweinfurt v „metropoli velkorozměrových ložisek“
SKF promění Schweinfurt v „metropoli velkorozměrových ložisek“

V německém Schweinfurtu v této době probíhá stavba nevídaných rozměrů, do které se společnost SKF rozhodla investovat 40 mil Euro. Jedná se o výstavbu nejvýkonnějšího zkušebního centra pro velkorozměrová ložiska na světě. Německý Schweinfurt byl zvolen z toho důvodu, že se zde nachází výrobní závod, ve kterém se vyrábí velkorozměrová ložiska pro větrnou energii. Do […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!