BONDERITE C-NE 6250 od společnosti Henkel – Inovativní neutrální čistič bez baktericidů

30. října 2014, 19:59

Společnost Henkel, dlouholetý osvědčený partner v oblasti průmyslové výroby, podporuje světové výrobce automobilů v jejich nepřetržité snaze zaměřené na vývoj dokonalejších výrobků a zlepšování efektivity jejich výrobních procesů v souladu s principy udržitelného rozvoje. Společnost Henkel jako světový leader na trhu lepidel, těsnících hmot a funkčních povlaků, nabízí řešení pro celý výrobní řetězec výroby automobilů.

Vysoce kvalitní a korozi odolné tlakově lité prvky před dokončením prochází početnými etapami výrobního procesu. Kromě samotného procesu tlakového lití mají na výslednou kvalitu dílu zásadní vliv i procesy, jako je obrábění, čištění dílu, úprava povrchů a konečné sestavení. Společnost Henkel nabízí vysoce výkonná řešení pro každou z těchto etap. Její portfolio zahrnuje prvotřídní lubrikanty (BONDERITE L-CA), obráběcí emulze (BONDERITE L-MR), speciální čističe (BONDERITE C-NE) a prostředky pro tvorbu konverzních vrstev, stejně jako širokou paletu lepidel a těsnících hmot. Komplexní nabídkou zkušeností a expertních znalostí může společnost Henkel, světový leader na trhu lepidel, těsnících hmot, a prostředků pro konverzní vrstvy a funkční povlaky, zajistit dokonalou koordinaci a návaznost každé etapy výrobního řetězce pro maximální využití potenciálu produktu.

Řada neutrálních čističů na vodní bázi: BONDERITE C-NE
Čisticí roztoky na vodní bázi z laboratoří firmy Henkel mají za sebou již více než 80letou úspěšnou historii. Jejich unikátní kombinace nízké zásaditosti, antikorozních přísad, smáčedel, stabilizátorů pH a inhibitorů zajišťuje trvale nízkou pěnivost a stabilitu pH, při současném zajištění dobrých čisticích a odmašťovacích vlastností a optimální antikorozní ochrany. V závislosti na technologiích používaných ve výrobním závodě může být životnost roztoků v lázních prodloužena pomocí emulgačních nebo deemulgačních systémů.

Čističe, které společnost Henkel dodává pod značkou BONDERITE, mohou být použity po dokončení obrábění (frézování, řezání, vrtání, broušení). Jsou ideální k odstranění olejů a emulzí, zbytků laku, kovových třísek a pigmentů z povrchů obrobených nebo extrudovaných dílů, což je součástí přípravy na další etapy, jako je například kompletace, lepení, lakování, nanášení primerů nebo skladování.

BONDERITE C-NE 6250 – inovativní čistič bez baktericidů
Společnost Henkel vyvinula první čistič na vodní bázi bez baktericidů a solí, který je možné používat při nízkých teplotách a který ani při regenerování nevyžaduje přidání antibakteriálních přísad. Nový výrobek BONDERITE C-NE 6250 tedy nejen zjednodušuje výrobní procesy, ale taktéž minimalizuje nebezpečí ohrožení zdraví pracovníků, a usnadňuje tím implementaci směrnice EU v oblasti baktericidů.

Pomocí inovativní kombinace substancí se společnosti Henkel podařilo vyvinout nový výrobek založený na patentované technologii emulgátoru, která se již používá v lubrikantech řady BONDERITE L-MR. Nová generace čističů je charakterizována zejména tím, že v průběhu celého životního cyklu čisticího média není třeba přidávat toxické nebo nebezpečné baktericidy. To bylo u minulé generace klasických čističů nemyslitelné.

BONDERITE C-NE 6250 se vyznačuje velmi nízkou pěnivostí v měkké vodě a taktéž uchováváním stability pH. Vyřešilo to klíčový problém při používání vodou ředitelných čističů, k prodloužení životnosti roztoků v lázních, omezení dopadů na životní prostředí a taktéž ke snížení výrobních nákladů.

BONDERITE C-NE 6250 by měl být používán především v postřikovacích systémech s několika čisticími zónami. Taktéž je vhodný pro vysokotlaké procesy, jako je odjehlování proudem kapaliny. Může být využit i v systémech s kombinací ponořování a postřikování bez nebezpečí vytváření pěny. Tento neutrální čistič je vhodný pro všechny slitiny železa, ocel, litinu, hliníkové slitiny a neželezné kovy včetně mědi a mosazi.

Výhody čističe BONDERITE C-NE 6250 v kostce

  • Jednoduchá a rychlá údržba lázní.
  • Dlouhá životnost roztoků zvyšuje výrobní efektivitu.
  • Až o 50 procent méně odpadních vod pro snížení nákladů na likvidaci.
  • Až o 30 procent nižší spotřeba výrobku.
  • Není třeba žádné přidávání drahých přísad nebo baktericidů.
  • Dobrá dočasná antikorozní ochrana po dobu až čtyř týdnů
  • Vhodný pro systémy s kombinací ponor – postřik jak s ultrazvukovým čištěním tak i bez něj.
  • Vhodný pro jemnou filtraci s dobrými průtokovými charakteristikami.
Tisková zpráva Henkel ČR

Související články

Nová těsnicí hmota LOCTITE 5189 používaná u „Motorů roku“ 1,0 l EcoBoost
Nová těsnicí hmota LOCTITE 5189 používaná u „Motorů roku“ 1,0 l EcoBoost

Ve spolupráci s firmou Ford Motor Company vyvinula společnost Henkel anaerobní těsnicí hmotu pro silně namáhaná těsnění motoru. Díky výjimečné pružnosti splňuje LOCTITE 5189 nároky testů odolnosti vůči tlaku, odstraňuje náklady na dodatečné manuální opravy a poskytuje robustní těsnicí charakteristiky ve velkoobjemové výrobě motorů. Vývoj nových motorů je zaměřen nejen na získání co nejvyšších výkonů […]

Inovativní řešení od společnosti Henkel pro pohonné jednotky
Inovativní řešení od společnosti Henkel pro pohonné jednotky

Se zaměřením na plnění stále se zvyšujících požadavků na efektivní fungování, výkonnost a životnost automobilů vyvinula společnost Henkel soubor inovativních produktových řešení, jež pokrývají celý rozsah výrobních procesů pohonných systémů. Se svou jedinečnou kombinací inovativních produktů a znalostí procesů společnost Henkel nejen přispívá k hladké a cenově efektivní výrobě součástí pohonných systémů, ale také pomáhá […]

Henkel: Komplexní balíček produktů a služeb přesvědčil výrobce hliníkových prvků Trimet
Henkel: Komplexní balíček produktů a služeb přesvědčil výrobce hliníkových prvků Trimet

Díky vysoce účinným koncentrovaným mazivům značky BONDERITE a technickému servisu nabízí společnost Henkel integrovaná řešení pro procesy tlakového lití společnostem, které se zabývají zpracováním kovů. Nabídka komplexního řešení a servisu natolik oslovila společnost Trimet, jednoho z největších evropských výrobců hliníkových odlitků, že na všech výrobních linkách zavedl technologii Henkel. Pro poskytnutí ještě větší přidané hodnoty […]

Internetové stránky Henkel zaměřené na automobilový sektor nyní i v češtině
Internetové stránky Henkel zaměřené na automobilový sektor nyní i v češtině

Společnost Henkel jako globální leader v oblasti lepidel, těsnicích hmot a funkčního povlakování pro automobilový průmysl vytváří pro své zákazníky konkurenční výhodu ve všech fázích řetězce výroby automobilů. Pro poskytnutí prvotřídních služeb a zajištění komplexní informovanosti svých zákazníků i zainteresované veřejnosti nyní společnost Henkel spustila internetové stránky zaměřené na automobilový sector henkel.cz/automotive. Tyto stránky jsou […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!