Inovativní řešení od společnosti Henkel pro pohonné jednotky

30. října 2014, 20:05

Se zaměřením na plnění stále se zvyšujících požadavků na efektivní fungování, výkonnost a životnost automobilů vyvinula společnost Henkel soubor inovativních produktových řešení, jež pokrývají celý rozsah výrobních procesů pohonných systémů.

Se svou jedinečnou kombinací inovativních produktů a znalostí procesů společnost Henkel nejen přispívá k hladké a cenově efektivní výrobě součástí pohonných systémů, ale také pomáhá zvyšovat trvanlivost, bezpečnost a udržitelnost díky dodržování nejvyšších kvalitativních standardů. Henkel má řešení, která podporují každý krok v hodnotovém řetězci: Čištění, chlazení a mazání během výroby součástí pohonného systému, plus úprava povrchu, lepení a utěsňování ve fázi montáže. Henkel – vedoucí společnost na globálním trhu technologií lepení – díky tomu hraje významnou roli i při utváření trendů v automobilovém průmyslu. V tomto ohledu stojí za zvláštní zmínku zvyšující se důležitost technologií odlehčených konstrukcí a neustálá potřeba snižovat emise a spotřebu paliva.

Multifukční elektrokeramické povlaky
Společnost Henkel je schopna pod značkami LOCTITE a BONDERITE nabídnout vybraný sortiment elektrokeramických povlaků (ECC) pro různá použití v motoru a výfukovém systému. Tyto povlaky, které jsou vhodné na hliník, titan, hořčík a jejich slitiny, umožňují používání takových kovů ve výrobě lehkých konstrukcí, které by dříve byly vyrobeny jedině z oceli. Tím se podstatně snižuje hmotnost vozidla. Díky výhodným tribologickým vlastnostem, které zejména snižují opotřebení, přispívají elektrokeramické povlaky firmy Henkel i ke zvyšování účinnosti součástí motoru a k úsporám paliva. Testy také ukazují, že ECC pomáhají snižovat škodlivé emise motorů tím, že snižují množství oxidů dusíku vznikajících během spalování paliva. Dále se zjistilo, že dieselové motory jsou méně hlučné, čímž splňují stále přítomnou poptávku po tišších vozidlech. Elektrokeramické nátěry Henkel dále splňují vynikající protikorozní ochranu s vysokou odolností vůči extrémnímu tepelnému zatížení, a tak splňují základní předpoklady pro dlouhodobou životnost komponentů výfukového systému nebo turbodmychadel.

ECC také poskytuje špičkové vlastnosti společnosti Porsche Motorsport, s níž má Henkel vzájemně výhodnou smlouvu o spolupráci. Společnost Henkel podporuje tohoto partnera nejen jako oficiální sponzor soutěže Porsche Mobil 1 Supercap, ale také výrazným zapojením do vývoje produktů Porsche.  Proto společnost Porsche pravidelně testuje produkty Henkel za extrémních podmínek, které může nabídnout jen automobilový sport.

Inovativní nabídka tekutých plošných těsnění
Plošná těsnění se používají v komponentech pohonných systémů, aby bránila unikání plynů a kapalin netěsnostmi. Vedle svých tekutých plošných těsnění na bázi speciálních produktů s anaerobním vytvrzováním a silikonů, používaných primárně pro součásti motorů, vyvinula společnost Henkel také sortiment systémů polyakrylátových plošných těsnění. Tyto produkty LOCTITE nabízejí vynikající odolnost vůči agresivním převodovým olejům a mazivům náprav, a proto dokáží dlouhodobě zajišťovat těsnění přírubových a podobných spojů na převodovkách, diferenciálech a nápravách. Tato nová technologie vykazuje až devítinásobné snížení propustnosti pro výpary těkavých organických sloučenin ve srovnání s konvenčními těsněními. Kromě toho plošná těsnění na bázi polyakrylátů nabízejí tu výhodu, že neovlivňují pěnivé vlastnosti převodových a nápravových maziv a je možné je přelakovat barvou.

Výrobci automobilů oceňují nejen vysoce kvalitní produkty Henkel, ale také schopnost této společnosti poskytnout svoje konstruktérské know-how a potřebné procesní a měřicí vybavení, aby se určily vhodné metody pro jednoduchou a účinnou aplikaci těchto plošných těsnění na komponenty zákazníků během výrobního procesu. Jako systémový dodavatel nabízí společnost Henkel těsnění i pro použití v servisech a opravárenských aplikacích.

Spolehlivá těsniva porézních míst komponentů pohonných systémů
Poréznost – a případná související netěsnost – je vždy problematická záležitost při odlévání bloků válců, hlav válců, skříní převodovek a podobných dílů ze slitin lehkých kovů. Takové problémy je ovšem možné rychle a spolehlivě eliminovat utěsněním těchto komponentů za použití řešení Henkel. K tomuto účelu se komponenty posílají do speciálních servisních středisek, kde se –  v plně automatickém procesu –  ve vakuu naimpregnují pryskyřicí ze sortimentu LOCTITE, čímž se utěsní mikroporezita a zachrání se díly před nutností vyřazení a likvidace. Tento certifikovaný proces je již zaveden do praxe u mnoha renomovaných výrobců automobilů a dodavatelů dílů.

Tisková zpráva Henkel ČR

Související články

BONDERITE C-NE 6250 od společnosti Henkel – Inovativní neutrální čistič bez baktericidů
BONDERITE C-NE 6250 od společnosti Henkel – Inovativní neutrální čistič bez baktericidů

Společnost Henkel, dlouholetý osvědčený partner v oblasti průmyslové výroby, podporuje světové výrobce automobilů v jejich nepřetržité snaze zaměřené na vývoj dokonalejších výrobků a zlepšování efektivity jejich výrobních procesů v souladu s principy udržitelného rozvoje. Společnost Henkel jako světový leader na trhu lepidel, těsnících hmot a funkčních povlaků, nabízí řešení pro celý výrobní řetězec výroby automobilů. […]

Nová těsnicí hmota LOCTITE 5189 používaná u „Motorů roku“ 1,0 l EcoBoost
Nová těsnicí hmota LOCTITE 5189 používaná u „Motorů roku“ 1,0 l EcoBoost

Ve spolupráci s firmou Ford Motor Company vyvinula společnost Henkel anaerobní těsnicí hmotu pro silně namáhaná těsnění motoru. Díky výjimečné pružnosti splňuje LOCTITE 5189 nároky testů odolnosti vůči tlaku, odstraňuje náklady na dodatečné manuální opravy a poskytuje robustní těsnicí charakteristiky ve velkoobjemové výrobě motorů. Vývoj nových motorů je zaměřen nejen na získání co nejvyšších výkonů […]

Henkel: Komplexní balíček produktů a služeb přesvědčil výrobce hliníkových prvků Trimet
Henkel: Komplexní balíček produktů a služeb přesvědčil výrobce hliníkových prvků Trimet

Díky vysoce účinným koncentrovaným mazivům značky BONDERITE a technickému servisu nabízí společnost Henkel integrovaná řešení pro procesy tlakového lití společnostem, které se zabývají zpracováním kovů. Nabídka komplexního řešení a servisu natolik oslovila společnost Trimet, jednoho z největších evropských výrobců hliníkových odlitků, že na všech výrobních linkách zavedl technologii Henkel. Pro poskytnutí ještě větší přidané hodnoty […]

Internetové stránky Henkel zaměřené na automobilový sektor nyní i v češtině
Internetové stránky Henkel zaměřené na automobilový sektor nyní i v češtině

Společnost Henkel jako globální leader v oblasti lepidel, těsnicích hmot a funkčního povlakování pro automobilový průmysl vytváří pro své zákazníky konkurenční výhodu ve všech fázích řetězce výroby automobilů. Pro poskytnutí prvotřídních služeb a zajištění komplexní informovanosti svých zákazníků i zainteresované veřejnosti nyní společnost Henkel spustila internetové stránky zaměřené na automobilový sector henkel.cz/automotive. Tyto stránky jsou […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!