Defeat Darkness – Philips představuje novou řadu pracovních lamp

3. prosince 2014, 22:00

Společnost Philips rozšířila a inovovala svou nejnovější generaci profesionálních pracovních lamp LED. Díky vlastní technologii LED společnosti Philips se tyto nové lampy Philips vyznačují ještě silnějším paprskem, který jasněji osvětluje pracovní prostředí. Vedle již tak mimořádné jasnosti se společnost Philips rovněž zaměřila na zlepšení použitelnosti těchto lamp. Nové konstrukční prvky například umožňují práci oběma rukama a odstraňují závislost na pevném zdroji napájení.

Společnost Philips se rozhodla vyzkoušet tyto nové pracovní lampy v podmínkách reálného světa. Vybavila jimi proto tým mechaniků, aby je otestovali v jednom z nejnáročnějších automobilových závodů: Libya Rally 2014. 150 soutěžících, 10 dní a více než 2.000 kilometrů pouští – to jsou jen základní fakta o tomto závodě. O úspěchu či prohře rozhodují nejen vyčerpávající souboje mezi řidiči, ale také dovednosti mechaniků. Ti pracují po celou noc, zatímco závodníci odpočívají. A aby jejich práce mohla být úspěšná, potřebují profesionální osvětlení.

Většina profesionálních mechaniků na Libya Rally obvykle používá halogenové bodové lampy se širokým rozptylem, které osvětlují velký prostor, ale postrádají soustředěný paprsek pro zvýraznění pracovní oblasti. Jsou také náchylné k poruchám. Mechanici, kteří mohli vyzkoušet nové pracovní lampy Philips, velmi oceňovali jejich flexibilitu při práci v obtížně přístupných místech, ke které přispívají jejich magnetické úchyty, stejně jako možnost práce mimo dosah zdroje napájení. Velkým přínosem také byla robustnost těchto lamp – navzdory typickému drsnému prostředí pouštní rally se u nich během závodů nevyskytly žádné poruchy.

Zajímavosti z nové řady pracovních lamp Philips:

Penlight Premium Goldje výrobek, kterým oslavujeme 100 let automobilového osvětlení Philips. U příležitosti tohoto výročí bude k dispozici limitovaná řada se speciálním elegantním designem. Tato pohotová svítilna se vyznačuje kompaktním provedením. Světelný tok 120 lumenů a rozptyl světla v úhlu 80 stupňů zajišťuje optimální viditelnost i v obtížně přístupných místech. Přídavné silné bodové světlo pro jemnou práci vyzařuje paprsek se světelným tokem 90 lumenů.

Vícesměrový osvětlovací systém(MDLS) představuje kompletní řešení pro profesionální použití a jeho model nové generace je navíc ještě výkonnější. Systém MDLS se skládá ze tří nezávislých modulů LED, které lze díky praktickým otočným hlavám s rozsahem 300 stupňů a reflektorům s možností naklopení o 120 stupňů umístit téměř kamkoli. Každý modul systému MDLS je vybaven robustním ochranným krytem. Vysoce výkoné zdroje LUXEON Rebel LED nabízejí dva režimy osvětlení: všechny tři moduly společně dávají světelný tok 360 lumenů a až 750 lumenů v intenzivním režimu. Tento systém osvětlení pracoviště je ideální pro delší prohlídky nebo opravy vyžadující optimální světelné podmínky a práci oběma rukama. Současné použití všech tří modulů vytváří pracovní prostředí bez stínů a zaručuje tak optimální efektivitu práce. Výrazné barevné provedení osvětlovacích modulů usnadňuje jejich vyhledání v dílně a prakticky znemožňuje ztrátu. Systém MDLS je dodáván v kufříku, ve kterém lze moduly skladovat, přepravovat a nabíjet.

Kompaktní nabíjecí montážní lampa LED RCH 10 je ideální pro rychlé i časově náročné opravárenské práce. Její silný paprsek se světelným tokem 150 lumenů umožňuje pohodlnou práci bez stínů. Díky háčku s možností otočení o 360 stupňů ji lze uchytit kdekoli a ponechat si tak obě ruce volné na práci.

Multifunkční montážní lampa CBL 40 s technologií LED představuje jednu z nejvýznamnějších inovací v sektoru pracovního osvětlení a je jediná svého druhu na trhu. Kombinuje pohodlí kabelové lampy s praktičností nabíjecí svítilny se světelným tokem 330 lumenů. Díky mimořádně štíhlému designu a bodovému světlu s intenzitou 90 lumenů umožňuje flexibilní použití v motorovém prostoru. Inteligentní záložní baterie zajišťuje výkonný paprsek, jehož intenzita neklesá ani po dvou hodinách provozu bez kabelu.

Svítilna LED do motorového prostoru CBL 50 se vyznačuje téměř zázračnými vlastnostmi. I při mimořádně tenkém provedení nabízí světelný tok 900 lumenů. Díky nastavitelné teleskopické konstrukci ji lze prodloužit z 1,2 na 1,7 metru. Jasněji už motorový prostor osvětlit nelze.

Související články

Philips na veletrhu Automechanika 2014 představil nové výrobky a oslavuje století inovací v automobilovém osvětlení
Philips na veletrhu Automechanika 2014 představil nové výrobky a oslavuje století inovací v automobilovém osvětlení

Společnost Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) v rámci oslav stého výročí globálních inovací představila na veletrhu Automechanika Frankfurt 2014 řadu nových výrobků pro automobily, které díky inovativním řešením a službám zpříjemňují život lidem na cestách, přispívají k bezpečnosti, stylu a ochraně životního prostředí. Společnost Philips Automotive je předním světovým dodavatelem osvětlení pro automobilový průmysl a […]

Výkon a styl – Philips představuje nové halogenové žárovky pro vyšší bezpečnost a exkluzivní vzhled
Výkon a styl – Philips představuje nové halogenové žárovky pro vyšší bezpečnost a exkluzivní vzhled

Společnost Philips letos na podzim představuje novou řadu inovativních halogenových žárovek pro automobily. Technologie LED a xenonová světla jsou bezesporu přelomovými inovacemi v automobilovém osvětlení. Přesto však většina vozidel, která jsou v současné době provozována a vyráběna, bude v nejbližší budoucnosti používat halogenová světla. Společnost Philips může díky soustavnému vývoji nabídnout výrobcům automobilů i koncovým […]

Philips slaví 100 let – Inspirující cesta kvality a inovace
Philips slaví 100 let – Inspirující cesta kvality a inovace

Jak svět postupně propadal vášni pro automobily, zjistili jsme, že naše odhodlání nás výrazně odlišuje. Věříme, že lze snadno zlepšovat kvalitu lidí na cestách tím, že budeme zavádět smysluplné inovace, které jim umožní cestovat bezpečněji, ohleduplněji vůči životnímu prostředí a stylově. Od halogenových a xenonových zdrojů až po LED – naše vášeň září od roku […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!