Philips slaví 100 let – Inspirující cesta kvality a inovace

3. prosince 2014, 22:14

Jak svět postupně propadal vášni pro automobily, zjistili jsme, že naše odhodlání nás výrazně odlišuje. Věříme, že lze snadno zlepšovat kvalitu lidí na cestách tím, že budeme zavádět smysluplné inovace, které jim umožní cestovat bezpečněji, ohleduplněji vůči životnímu prostředí a stylově. Od halogenových a xenonových zdrojů až po LED – naše vášeň září od roku 1914 – a budoucnost je ještě zářivější!

{uri:/gallery/26}

1914-1936 – Zrodila se vášeň
Jsme jedni z prvních výrobců moderních elektrických automobilových světel!

Naše první žárovka Half Watt se brzy dočkala následovníka Duplo – první dvouvláknovou automobilovou žárovku, která reagovala na potřeby rychlejšího provozu.

V roce 1936 jsme představili Duplolux Selectiva, první moderní světlomet s dálkovým paprskem zajišťující vyšší bezpečnost při vyšších rychlostech.

I937-1962 – Předběhli jsme dobu
V zájmu vyšší bezpečnosti a většího komfortu jsme vyvinuli světlo Duplo-D, s unikátním asymetrickým paprskem, které neoslňovalo protijedoucí motoristy.

V 1960 jsme otevřeli novou továrnu v německých Cáchách a v roce 1962 jsme vyrobili první halogenovou žárovku na světě – H1. Mnohé evropské země brzy poté zavedly halogenové žárovky u nových automobilů povinně.

1963-1998 – Lepší světlo, lepší jízda
S výkonem aut rostl i výkon našich automobilových lamp. V roce 1970 jsme vytvořili nejen halogenové žárovky H2 a H3, ale také revoluční H4, první dvouvláknovou halogenovou žárovku.

V roce 1991 jsme představili vůbec první xenonové řešení osvětlení na voze BMW řady 7.

V roce 1993 jsme na trh přinesli halogenovou žárovku H7, výkonnou a kompaktní žárovku splňující požadavky moderních vozidel, která se dodnes hojně využívá.

Stylovou řadu BlueVision jsme poprvé uvedli v roce 1998. Spojovala ultrabílé světlo s třpytivě modrým efektem pro řidiče, kteří vyžadovali více stylu.

1999-2010  Inovativní udržitelnost
Uvedli jsme první bezrtuťovou xenonovou zářivku s vysokou intenzitou (HID)! Dnes žádné světlené zdroje Philips pro světlomety neobsahují olovo, kadmium ani rtuť.

První plně funkční LED světlomet na světě byl osazen LED diodami Philips.

V roce 2009 jsme na trhu autopříslušenství začali nabízet světla LED pro denní svícení pro vyšší bezpečnost jízdy.

Vždy jsme byli v popředí snahy o maximální osvětlení. V roce 2010 jsme přepracovali řadu X-tremeVision, aby dávala o 100% více světla! Žárovky Philips LongLife EcoVision, které nabízejí 4x delší životnost, byly původně uvedeny v roce 2008 pod názvem EcoVision a jedná se o žárovky s největší výdrží na trhu!

2011-2014 – Budoucnost je teď
V roce 2011 jsme využili vyššího výkonu a síly LED diod a vytvořili jsme první řadu profesionálních pracovních lamp, abyste lépe viděli a lépe se vám pracovalo! V roce 2012 jsme uvedli žárovku Xenon X-tremeVision, první xenonovou žárovku, která nabídla o 50% více světla!

2013 – Představili jsme řadu ColorVision navrženou konkrétně pro nadšence, kteří mají zájem o maximální přizpůsobení barev a výkonný světelný paprsek s až o 60% více bílého světla!

2014 – Představili jsme inovativní profesionální pracovní lampu CBL40. První pracovní lampa, která se přizpůsobí vašim potřebám tím, že ji buď zapojíte do zásuvky, nebo si ji vezmete jako bezdrátovou lampu!

Nová halogenová žárovka WhiteVision dodává o 60% více jasného bílého světla a intenzivní xenonový efekt pro řidiče, kteří hledají více stylu!

Naše nové kompaktní světlo pro denní svícení, DayLight 9, podává silné velmi široké homogenní světlo díky své pokročilé optické konstrukci.

Na oslavu 100. výročí jsme zvýšili výkonnost naší oceňované řady X-tremeVision, která nyní dodává o 130% zářivější světlo pro maximální bezpečnost na cestě.

Do moderních maticových světel OEM se osazují naše LED. Všichni velcí výrobci využívají naše LED Lumiled, které nabízejí exkluzivní systém modulárního provedení pro snadnou a jednoduchou integraci s plně přizpůsobitelnou maticovou konfigurací pro flexibilní
uspořádání v dostupném prostoru. Díky selektivní světelné modulaci poskytují LED LUXEON® F hladký homogenní světelný tok s dynamickým paprskem, který se přizpůsobí konkrétním jízdním podmínkám.

Uděláme, co bude v našich silách, aby vaše jízda byla bezpečnější a příjemnější. Díky promyšleným inovacím řešení pro automobilové osvětlení nabízíme řidičům již dnes světla zítřka.

A nejzářivější chvíle teprve přijdou!

Materiál připravila firma Philips

Související články

Výkon a styl – Philips představuje nové halogenové žárovky pro vyšší bezpečnost a exkluzivní vzhled
Výkon a styl – Philips představuje nové halogenové žárovky pro vyšší bezpečnost a exkluzivní vzhled

Společnost Philips letos na podzim představuje novou řadu inovativních halogenových žárovek pro automobily. Technologie LED a xenonová světla jsou bezesporu přelomovými inovacemi v automobilovém osvětlení. Přesto však většina vozidel, která jsou v současné době provozována a vyráběna, bude v nejbližší budoucnosti používat halogenová světla. Společnost Philips může díky soustavnému vývoji nabídnout výrobcům automobilů i koncovým […]

Defeat Darkness – Philips představuje novou řadu pracovních lamp
Defeat Darkness – Philips představuje novou řadu pracovních lamp

Společnost Philips rozšířila a inovovala svou nejnovější generaci profesionálních pracovních lamp LED. Díky vlastní technologii LED společnosti Philips se tyto nové lampy Philips vyznačují ještě silnějším paprskem, který jasněji osvětluje pracovní prostředí. Vedle již tak mimořádné jasnosti se společnost Philips rovněž zaměřila na zlepšení použitelnosti těchto lamp. Nové konstrukční prvky například umožňují práci oběma rukama […]

Philips na veletrhu Automechanika 2014 představil nové výrobky a oslavuje století inovací v automobilovém osvětlení
Philips na veletrhu Automechanika 2014 představil nové výrobky a oslavuje století inovací v automobilovém osvětlení

Společnost Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) v rámci oslav stého výročí globálních inovací představila na veletrhu Automechanika Frankfurt 2014 řadu nových výrobků pro automobily, které díky inovativním řešením a službám zpříjemňují život lidem na cestách, přispívají k bezpečnosti, stylu a ochraně životního prostředí. Společnost Philips Automotive je předním světovým dodavatelem osvětlení pro automobilový průmysl a […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!