Henkel: Lepidla pro usnadnění oprav

23. února 2015, 11:36

Lepidla jsou v automobilové výrobě či při opravách vozidel používána čím dál tím častěji. Lepení nahrazuje konvenční metody, jako je svařování, nýtování nebo šroubování. Je to bezpečnější a zjednodušuje to mnoho procesů. Henkel představuje širokou škálu inovativních výrobků pro spolehlivé opravy vozidel ve skutečné kvalitě OEM.

Společnost Henkel vyvinula dva typy vysokovýkonných lepidel pro spojování prvků karosérií. Díky nízké hmotnosti, novým materiálům, zvýšení bezpečnosti v případě nehody a taktéž kombinačním možnostem, které skýtá jejich použití v konstrukci vozidla, se lepidla pro široké spektrum substrátů stávají na trhu oprav automobilů stále důležitějšími.

Inovace: TEROSON EP 5065 a TEROSON MS 9221
Představujeme dva osvědčené výrobky z řady TEROSON ve vylepšených verzích. TEROSON EP 5065 je vysokovýkonné lepidlo pro opravy karosérií. Díky zlepšeným charakteristikám v případě nehody vozidla je tato epoxidová pryskyřice obzvláště vhodná pro lepení stropů a bočních panelů. TEROSON MS 9221 je velmi pevné lepidlo pro lepení kovu, plastu či dřeva na kovové povrchy.

Inovované lepidlo TEROSON EP 5065 se díky své elasticitě vyznačuje vysokou odolností při nehodě vozidla. Tento inovativní výrobek společnosti Henkel, největšího světového výrobce lepidel, je vhodný zejména pro konstrukční lepení silně namáhaných součástí vozidla. Při zahřátí na 80°C lepidlo vyzraje do 30 minut. I bez použití primeru se TEROSON EP 5065 pyšní skvělými charakteristikami v oblasti lepení kovů s nebo bez povrchové úpravy, jako je například ocel a hliník.

TEROSON MS 9221 je nyní k dispozici v různých barvách
Nový TEROSON MS 9221 je MS polymer, který je vhodný pro lepení automobilových dílů z nejrůznějších materiálů. Typickými příklady jsou například spojlery, dekorační lišty nebo lisované prvky. Aplikaci je možné provádět prostřednictvím standardních pistolí pro nanášení lepidel. V minulosti byl dodáván pouze v černé barvě, nyní je k dispozici i v šedé a bílé, což dále rozšiřuje možnosti jeho použití. Excelentní charakteristiky pevnosti spoje a velmi dlouhá životnost zůstává nezměněna. Škálu použití lepidla TEROSON MS 9221 dále rozšiřuje možnost bezproblémového lakování běžnými automobilovými laky.

Související články

BENTELER-SGL, výrobce kompozitních listových per pro Volvo XC90, používá pryskyřici LOCTITE Matrix od firmy Henkel
BENTELER-SGL, výrobce kompozitních listových per pro Volvo XC90, používá pryskyřici LOCTITE Matrix od firmy Henkel

Důležitost konstrukčních postupů využívajících lehkých materiálů se při projektování vozidel neustále zvyšuje. Kvůli problémům s automatizaci a načasováním produkčních cyklů zůstává sériová výroba kompozitních prvků stále velkou výzvou. Nyní jsou vláknem vyztužená kompozitní listová pera na bázi matricové pryskyřice LOCTITE MAX 2 společnosti Henkel použita v podvozku nového Volva XC90, prémiového SUV, jehož inovativní řešení […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!