Banner Battery Service Tool – nepostradatelný nástroj pro výměnu baterií

23. února 2015, 11:56

Společnost Banner, jeden z předních výrobců kvalitních baterií pro vozidla s funkcí Start/Stop, uvádí na trh servisní přístroj, který sama vyvinula. Díky němu bude možné provádět výměnu baterií u moderních vozidel s integrovaným systémem pro řízení procesu nabíjení a vybíjení baterií (BMS), aniž by servis musel investovat do sofistikované diagnostické stanice.

Výměna baterií u moderních vozidel s nízkou spotřebou paliva je čím dál komplexnější. Integrované systémy pro řízení procesu nabíjení a vybíjení baterií (BMS) permanentně pomocí senzorů monitorují baterii ve vozidle a údaje o jejím nabití, funkčnosti a stáří hlásí palubnímu počítači. Ten na základě těchto dat například rozhoduje o tom, kdy lze vypnout motor (funkce Start/Stop), nebo o době a rozsahu dobíjení pomocí dostupné energie z brzdění (rekuperace energie z brzdění). Dojde-li k opotřebení baterie, vytvoří se chybová hlášení, která uživatele upozorní na její nutnou výměnu. Jakmile je výměna provedena, je třeba to také sdělit palubnímu systému, aby vše znovu fungovalo tak, jak má. Právě k tomuto účelu společnost Banner vyvinula servisní přístroj.

Praktický příruční přístroj se připojí k rozhraní EOBD a nejprve identifikuje, zda je u daného vozidla výměna baterie spojena se speciální operací. Poté se vyberou specifické chybové kódy dané výrobcem a týkající se baterie ve vozidle a zbylé se vymažou. Celé to díky integrované baterii funguje offline a bez připojení přes WLAN bez nebezpečí výpadku. Integrovaný vyhledavač produktů poskytne informaci o vhodné náhradní baterii, což je zásadní kritérium pro zajištění její co nejdelší životnosti. Tato funkce je k dispozici i tehdy, pokud přístroj není připojen k vozidlu. Než potom dojde k výměně baterie ve vozidle, je třeba zajistit palubní síť, aby nedošlo k přerušení napětí, a tím k nutnosti nastavovat volant a další systémy složitě znovu. K tomuto účelu lze servisní přístroj díky integrovanému adaptéru připojit k zařízení Banner Memory Saver. Po provedení výměny baterie se nová baterie načte do systému vozidla a servisní proces je u konce.

Banner Battery Service Tool pokrývá běžná vozidla na evropských silnicích, programování se řídilo hlavně německými značkami jako Audi, BMW, Mercedes a VW. Bude-li přístroj zaregistrován u společnosti Banner prostřednictvím její vlastní domovské stránky, má uživatel po dobu jednoho roku k dispozici zdarma všechny aktualizace modelů vozidel a informace o vhodných náhradních bateriích. Tyto údaje se do přístroje načítají buď prostřednictvím vyjímatelné paměťové karty, nebo přesUSB port. Po uplynutí tohoto období s bezplatným užíváním bude uživateli nabídnuta servisní smlouva.

Cílovou skupinou přístroje Banner Battery Service Tool jsou firmy nabízející autodíly, prodejci pneumatik, rychloservisy nebo nezávislé autoservisy, které kromě prodeje baterií nabízejí také jejich výměnu, ale nechtějí investovat do sofistikované diagnostické stanice pro kompletní servisní služby. Přístroj společnosti Banner bude uveden na trh v rámci zaváděcí akce výhledově v listopadu.

Společnost Banner uskuteční při příležitosti zavádění servisního přístroje pro výměnu baterií u svých partnerů rozsáhlý školicí program. Ten se vedle praktické části zaměřené na vyzkoušení přístroje soustředí i na odborné znalosti týkající se aktuálních trendů v oblasti baterií pro vozidla s funkcí Start/Stop.

Související články

V top třídě s baterií Banner Bike Bull AGM PROfessional
V top třídě s baterií Banner Bike Bull AGM PROfessional

Momentálně technicky nejvyspělejší výrobek na trhu s motocyklovými bateriemi nabí¬zí specialista na startovací baterie Banner v podobě inovativní baterie Bike Bull AGM PROfessional. Tento špičkový výrobek v kvalitě na úrovni originální výbavy bude k dostání od března, tedy přesně na začátku sezóny. Sortiment baterií Banner pro mo-tocykly zahrnuje 60 typů baterií Bike Bull rozdělených na […]

Společnost Banner nominována na cenu Daimler Supplier Award
Společnost Banner nominována na cenu Daimler Supplier Award

Koncern Daimler AG v rámci vyhlášení cen Daimler Supplier Award 2015 nominoval společnost Banner Batterien mezi trojici svých nejlepších dodavatelů v kategorii „Kva-lita“. Společnost Banner Batterien byla vybrána do úzké skupiny tří světových dodavatelů nominovaných na ocenění v kategorii „Kvalita“. „Je to pro nás zcela mimořádná pocta,“ říká technický ředitel společnosti Mag. Thomas Bawart, který byl […]

Nabíječka Banner Accucharger získala v testu společnosti GTÜ hodnocení „Doporučujeme“
Nabíječka Banner Accucharger získala v testu společnosti GTÜ hodnocení „Doporučujeme“

Skvělý start pro novou nabíječku Banner Accucharger: Společnost GTÜ Deutschland udělila výrobku Banner Accucharger 3A v nejnovějším srovnávacím testu nabíječek hodnocení „Doporučujeme“. Nabíječka společnosti Banner Batterien uvedená na trh na podzim 2015 obsadila mezi osmi testovanými přístroji hned při své premiéře třetí místo. Ve srovnávacím testu společnosti GTÜ Deutschland GmbH přesvědčila nabíječka Banner Accucharger 3A […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!