Společnost Gates chrání své rozvodové řemeny proti padělání

27. srpna 2015, 11:37

Společnost Gates je přední výrobce systémů rozvodových řemenů a přijímá veškerá možná opatření, aby předcházela prodeji padělaných rozvodových řemenů pod její značkou, případně aby takový prodej zastavili, pokud k němu již dochází. V souladu se standardy MAPP („Manufacturers Against Product Piracy“ – Výrobci proti pirátství výrobků) se společnost Gates rozhodla ztrojnásobit své úsilí, kterým pomáhá montážním firmám a maloobchodním prodejcům kontrolovat autentičnost rozvodových řemenů Gates, které nakupují.

Od července 2015 používá Gates u svých balených rozvodových řemenů PowerGrip® jedinečný kód, který je použit vždy pouze jednou. Nové štítky na balení uvádějí tři způsoby ověření tohoto jedinečného kódu, nabízejí trojí zabezpečení, které pomáhá odlišit originální kvalitu Gates od padělků.

  1. Jedinečný 14místný alfanumerický kód je vytištěn na obalu řemenu. Tento kód je možné pro účely ověření autentičnosti výrobku zkontrolovat na stránce gates.com/original.
  2. Další možností o tom, zda je výrobek padělaný nebo pravý, je naskenovat kód QR. Předtím je třeba nainstalovat speciální aplikaci do chytrého telefonu nebo skeneru čárových kódů.
  3. A poslední možnost ověření nabízí štítek  PrioSpot®, který byl zaveden jako další opatření proti padělání našich výrobků. Tento štítek obsahuje různé bezpečnostní prvky, a proto je obtížné jej padělat. Několik vizuálních kontrol usnadní rozpoznat autentičnost výrobku.

Díky lepším možnostem v oblasti kopírování, reprodukce a napodobování autentického zboží poškozuje pirátství výrobků image značky a ohrožuje koncového zákazníka. Fyzická rizika spojená s používáním či instalací neoriginálních dílů mohou způsobit potenciálně vůbec nejnákladnější škody. Padělané výrobky v oblasti automobilového průmyslu představují riziko pro bezpečnost spotřebitelů a mohou potenciálně způsobit újmu řidičům vozidel i jejich cestujícím, stejně jako pracovníkům autoservisů.

Související články

Vyplachovací nástroj Gates Power Clean™
Vyplachovací nástroj Gates Power Clean™

Společnost Gates přidala do své nabídky nový speciální nástroj: Power Clean™ pro hloubkový výplach chladicí soustavy vozu. Vyplachovací nástroj Power Clean™ odstraňuje usazeniny a vodní kámen působením tlakové vody bez nutnosti použití agresivní chemikálie nebo rozpouštědla. Je vhodný k čištění chladičů, výměníků tepla, hadic a bloků motoru a přispívá k zachování integrity systému. Platnost záruky […]

Moderní závod na výrobu napínačů Gates
Moderní závod na výrobu napínačů Gates

Společnost Gates, přední světový výrobce pohonných řemenů a prémiový celosvětový výrobce hydraulických výrobků, je díky svému výrobnímu závodu v tureckém Izmiru zároveň jedním z největších dodavatelů originálních napínačů v Evropě. Gates Powertrain Izmir je součást Gates Corporation a sdílí infrastrukturu a technologické know-how se společností Stackpole International, zabývající se výrobou olejových čerpadel. Obě firmy působí […]

Společnost Gates představuje nový katalog pro užitková a nákladní vozidla
Společnost Gates představuje nový katalog pro užitková a nákladní vozidla

Společnost Gates vydává novou 204 stránkovou barevnou publikaci představující v jednom katalogu kompletní program výrobků Gates Heavy Duty pro nákladní vozidla a autobusy. Katalog Gates Heavy Duty obsahuje i kompletní seznam výrobků OEM. Seznam je uspořádán abecedně podle výrobců nákladních vozidel či autobusů a obsahuje všechny křížové odkazy, takže je možné snadno určit, který výrobek […]

Řemeny Gates MICRO-V HORIZON
Řemeny Gates MICRO-V HORIZON

Řemeny příslušenství jsou velmi důležité pro funkci moderních automobilů. Musíte být jisti, že ten Váš je nejlepší na trhu. Navržen tak, aby pracoval tiše, s větší stabilitou a jedinečnou ohebností, Micro-V® Horizon® je náš nejdokonalejší řemen, jaký byl kdy vyroben. Pracuje optimálně v nejtvrdších podmínkách, a to je důvod, proč řemen Micro-V® Horizon® je hojně […]

Gates: Montážní video výměny rozvodů u Audi A6
Gates: Montážní video výměny rozvodů u Audi A6

Podrobné montážní video výměny rozvodů společně s vodní pumpou a termostatem u Audi A6, rok výroby 1997-2005 (C5), motor AML V6 o objemu 2,4L.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!