Rozšíření sortimentu startérů a alternátorů Denso o 40 nových položek

12. července 2016, 14:12

DENSO je díky technologické vyspělosti největším světovým výrobcem startérů a alternátorů do prvovýbavy s podílem na celosvětovém trhu více jak 33%. Auto Kelly tento sortiment rozšířila o 40 nových položek, tak- že současná nabídka zahrnuje 241 alternátorů a 88 startérů DENSO.

Vzhledem k vývoji stále „inteligentnějších“ vozů obsahujících stále více a  více sofistikovaných doplňků jako navigace nebo elektronický kontrolní panel se dramaticky zvyšují nároky na startéry a alternátory. Neustálý tlak na vyšší výkon, doprovázený rostoucími požadavky na enviromentální standardy, vedou společnost DENSO k vývoji stále menších, lehčích, tišších a hlavně výkonnějších komponentů. 

Startéry DENSO
DENSO představilo svůj program startérů do prvovýbavy na začátku šedesátých let. A již od té doby je design a výkon startérů v souladu s požadavky moderních vozů. Nicméně začátek 21. století znamenal „velký skok“ v technologii startérů – DENSO představilo první PS startér. Jeho základem je obdélníkové vinutí vodiče společně s magnety mezi hlavními elektrodami pouzdra statoru, což umožnilo snížit velikost a hmotnost startéru. PS startér je až o 22% lehčí.

DENSO startéry
• Maximální točivý moment za všech okolností
• Navržen pro extrémní tepelné a elektrické požadavky moderních vozů
• Vylepšené proti prachové a vodě odolné vlastnosti
• Malý rozměr, nízká hmotnost, tichý chod a snadná montáž

Příklad startéru DENSO typu PS u Auto Kelly:
DE DSN1239 (Toyota Corolla, RAV4; motorizace 1, 6l, 2,0l)

Mezi nejnovější technologické počiny DENSO patří TS (Tandem Solenoid) startér a AE (Advance Engaged) startér. Obě tyto technologie jsou vyvinuty speciálně pro využití ve start-stop systémech moderních vozů.

TS (Tandem Solenoid) startér zajišťuje rychlý opětovný start, i když je motor stále v běhu. Je to totiž první startér na světě, který odděleně kontroluje startování motoru a vysouvání pastorku. V závislosti na specifikaci vozu může tato technologie pomoci uspořit 3 až 5 procent paliva. Tento typ startéru bude na aftermarketovém trhu dostupný koncem roku 2016.

AE (Advance Engaged) startér funguje jako klasický planetární startér, ale díky unikátní technologii pružiny napojení pastorku na věnec setrvačníku má výrazně nižší opotřebení, a proto až 10x delší životnost.

Příklady startéru DENSO typu AE u Auto Kelly:
1) DE DSN989 (Toyota Auris 2.0 D-4D, RAV4, D4-D)
2) DE DSN1204 (AUDI A4, A5, A6, A7, A8, Q5 2.8 FSI, 3.0 TFSI)

Alternátory DENSO
DENSO představilo svůj první Alternátor v roce 1960. Od té doby DENSO přišlo s několika výraznými vylepšeními v  konstrukci alternátorů, díky které jsou současné alternátory schopné efektivněji generovat více elektrické energie ve stále menších a lehčích jednotkách. Například v roce 2000 DENSO představilo první SC (Segment Conductor) alternátor využívající dvojité obdelníkové vinutí vodicí cívky ve statoru. Díky zvýšení hustoty vinutí ze 45% na 70% je možné dosáhnout snížení hmotnosti alternátoru až o 20% a zároveň o 50% zvýšit výstup proudu v porovnání s konvenčními typy.

Příklady alternátoru typu SC u Auto Kelly:
1) DE DAN1102 (Hyundai iX35, Santa Fe; Kia Sorento 2.0 CRDi)
2) DE DAN1118 (Ford Focus II., Fusion, Kuga; Volvo C30, S40, V50; 1.6 TDCi, 2.0 TDCi)

Dalším typem je alternátor SE (Segment Engagement, který má také obdélníkové vinutí cívky, ale na rozdíl od předchozího typu SC má pouze jednostranný integrovaný větrák. Je tedy menší a má nižší hmotnost a rozměry a také nižší proud max. do 120 A.

Příklady alternátoru typu SE u Auto Kelly:
1) DE DAN938 (Toyota Auris, Avensis, Corolla 2.0 D-4D, 2.2 D-CAT)
2)DE DAN1041 (Ford C-MAX, Focus II.; Volvo C30, S40, V50 1.4, 1.6, 1.6 Ti)

Alternátor DENSO
• Optimální rozměry statoru a rotoru pro zvýšení výkonu
• Menší poloměr řemenice umožňující rychlejší pohyb rotoru
• Integrovaný větrák v rotoru snižuje hlučnost, rozměry i hmotnost
• Malý a multifunkční IC regulátor

Vše nové: 100% nové díly špičkové kvality, které nabízejí bezkonkurenční výkon a odolnost proti opotřebení.

Přesné informace o jednotlivých dílech sortimentu a jejich výskytech získáte v e-shopu AUTO KELLY na www.autokelly.cz.

Související články

Novinky v nabídce – systémy řízení Bosch
Novinky v nabídce – systémy řízení Bosch

Od července AUTO KELLY rozšiřuje sortiment kompletního řízení. Současnou nabídku systémů řízení a hydraulických čerpadel značek TRW a Lizarte nově doplní značka BOSCH. Systémy řízení BOSCH nabízí Auto Kelly pro malá úsporná vozidla, limuzíny a dodávky, až po těžká nákladní vozidla. Nejžádanější díly řízení jsou dostupné na centrálním skladu – na pobočce jsou k odběru […]

Nově v Auto Kelly: Kompletní sortiment originálních dílů KIA
Nově v Auto Kelly: Kompletní sortiment originálních dílů KIA

Firma Auto Kelly přidala do nabídky kompletní sortiment originálních dílů značky Kia. Tím došlo ke kompletnímu pokrytí náhradních dílů pro všechny asijské značky aktuálně prodávané na českém trhu. Značka Kia je u nás oblíbená pro svůj poměr kvality a ceny a především také pro design od světoznámého německého designéra Petera Schreyera. Kompletní nabídku originálních dílů Kia naleznete na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!