Změny na vysokých manažerských pozicích ve společnosti Goodyear

7. listopadu 2013, 18:09

Společnost Goodyear Tire & Rubber Company oznamuje, že její představenstvo zvolilo čtyři členy z vedení společnosti do nových pozic. Tyto personální změny vstoupí v platnost od 1. 12. 2013.

Výkonný viceprezident a finanční ředitel Darren R. Wells byl jmenován ředitelem obchodní divize Goodyear pro Evropu, Střední východ a Afriku (Europe, Middle East, and Africa – EMEA). Arthur de Bok, současný ředitel divize EMEA, se ujme nové role senior viceprezidenta a bude zodpovědný za řízení standardizovaných a integrovaných prodejních a marketingových procesů napříč společností Goodyear.  Laura K. Thompson, finanční viceprezidentka pro Severní Ameriku, nahradí D. R. Wellse na pozici výkonného viceprezidenta a finančního ředitele. Damon J. Audia, senior viceprezident pro obchodní rozvoj, nahradí Lauru Thompson na pozici finančního viceprezidenta divize Goodyear Severní Amerika.

„Aktuální změny na pozicích dosadí do klíčových pozic společnosti Goodyear osvědčené manažery, což nám umožní jednak pokračovat v našem strategickém plánu, jednak udržet si dynamické tempo,“ řekl předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Goodyear Richard J. Kramer. „Jsme si jistí, že tito manažeři budou i nadále přispívat k dosahování našich obchodních cílů a budou vytvářet udržitelné hodnoty pro naše akcionáře.“

„Jsem rád, že vedení obchodní divize EMEA přebírá Darren. Během posledních 11 let byl klíčovým manažerem na strategické cestě společnosti a spolupracoval jako vážený obchodní partner se mnou i s celým zbytkem manažerského týmu Goodyear. Dokonale se vyzná ve strategickém plánu naší společnosti a jeho rozsáhlé znalosti našeho mezinárodního podnikání mu pomohou využít globálních schopností naší společnosti k dosažení maximálních výsledků v divizi EMEA. Jsem hluboce přesvědčen, že se Darrenovi v jeho nové roli podaří i nadále dosahovat skvělých výsledků,“ dodal Richard J. Kramer.

„Při příležitosti odchodu Arthura na nový post bych mu rád poděkoval za vedení regionu Evropa, Střední východ a Afrika během posledních dvanácti let. Za svého působení dovedl divizi EMEA k několika letům rekordních zisků a zároveň řídil zavedení obchodních procesů po celé geograficky nejrozmanitější oblasti společnosti Goodyear. Pod vedením Arthura jsme představili dlouhý seznam oficiálně oceněných produktů vyvinutých na základě požadavků trhu a rozšířili jsme portfolio o ziskovější řadu prémiových pneumatik,“ řekl Richard J. Kramer.
 
Darren R. Wells, 47 let, je výkonným viceprezidentem a finančním ředitelem společnosti Goodyear od října 2008. Předtím pracoval jako senior viceprezident v oddělení financí a strategie a ještě předtím jako senior viceprezident v obchodním rozvoji. Wells nastoupil do společnosti Goodyear jako viceprezident a finanční správce v srpnu 2002.

Arthur de Bok, 51 let, je ředitelem obchodní divize Goodyear EMEA od roku 2008. Těsně předtím byl ředitelem divize společnosti pro Evropskou unii a předtím v tomto regionu pracoval jako viceprezident pro oblast osobních pneumatik.  Arthur de Bok je ve společnosti Goodyear od roku 2002, kdy nastoupil jako viceprezident pro prodej a marketing v evropské divizi osobních pneumatik.

Laura K. Thompson, 49 let, je finanční viceprezidentkou severoamerické divize od roku 2011. Během svého třicetiletého působení ve společnosti Goodyear postupně zastávala několik vedoucích pozic s narůstající zodpovědností v různých obchodních divizích a na finančních firemních postech. Zároveň úspěšně vedla několik strategických iniciativ společnosti. Laura K. Thompson také vynikla v klíčových rolích vnější reprezentace společnosti při vedení obchodního rozvoje a vztahů s investory.     

Damon J. Audia, 42 let, má zkušenosti s řízením v obchodní i ve finanční divizi. Poslední rok je senior viceprezidentem obchodního rozvoje, předtím pracoval jako finanční senior viceprezident divize Asie – Tichomoří. Dříve se jako finanční správce podílel na úspěšném refinancování dluhu společnosti a zároveň nesl zodpovědnost za daně a vztahy s investory. Damon J. Audia se ke společnosti Goodyear připojil v roce 2004 jako asistent finančního správce v divizi kapitálových trhů.

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.

Související články

Jean-Vincet Schaffnit byl jmenován ředitelem pro západní Afriku ve společnosti Goodyear Dunlop
Jean-Vincet Schaffnit byl jmenován ředitelem pro západní Afriku ve společnosti Goodyear Dunlop

Jean-Vincent Schaffnit, současný ředitel regionu střední Evropa (Česká republika, Slovensko a Maďarsko), jenž je součástí regionu střední a jihovýchodní Evropa, byl nově jmenován ředitelem pro oblast západní Afrika. V nové pozici bude Jean-Vincet Schaffnit řídit aktivity celkem na 15 západoafrických trzích. Jean-Vincent Schaffnit, držitel titulu MBA v oblastech strojírenství, logistika a marketing, nastoupil do Dunlop […]

Ovidiu Balan byl jmenován na pozici ředitele pro střední a východní Evropu ve společnosti Goodyear Dunlop
Ovidiu Balan byl jmenován na pozici ředitele pro střední a východní Evropu ve společnosti Goodyear Dunlop

Ovidiu Balan, jenž ve společnosti Goodyear Dunlop působí na pozici ředitele pro Rumunsko a Bulharsko, které spadají do oblasti střední a jihovýchodní Evropy, byl jmenován ředitelem nově vytvořeného regionu střední a východní Evropa. Ve své nové pozici bude Ovidiu Balan zodpovědný za řízení společnosti a prodeje v šesti středoevropských a východoevropských zemích sdružujících téměř 100 […]

Bílá kniha společnosti Goodyear EMEA vede začínající řidiče novou, bezpečnější cestou
Bílá kniha společnosti Goodyear EMEA vede začínající řidiče novou, bezpečnější cestou

Společnost Goodyear v regionu Evropa, Střední Východ a Afrika (Europe, Middle East and Africa – EMEA) dnes zveřejnila výsledky nového výzkumného projektu, který provedla ve spolupráci s Evropskou asociací autoškol (EFA). Spolu s výsledky výzkumu společnost Goodyear EMEA také představila Bílou knihu o bezpečnosti silničního provozu – „Bezpečnost na silnici především: Zvýšení bezpečnosti silničního provozu […]

Jacek Pryczek byl jmenován do vedení společnosti Goodyear Dunlop pro střední Evropu
Jacek Pryczek byl jmenován do vedení společnosti Goodyear Dunlop pro střední Evropu

Jacek Pryczek, současný výkonný ředitel společnosti Goodyear pro polský a ukrajinský trh, byl jmenován výkonným ředitelem pro střední Evropu. Nahradí na pozici Thierryho Villarda, který byl s okamžitou účinností jmenovaný do funkce výkonného ředitele pro australský a novozélandský trh. Jacek Pryczek bude dohlížet na řízení klastru střední a jihovýchodní Evropa (CSEE) a bude hlavou nově […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!