Michelin: Budoucnost měst leží v rukou udržitelné mobility

28. listopadu 2014, 12:14

Přes 5. tisíc představitelů automobilového průmyslu, dopravních firem, vědců, výzkumných organizací, expertů a zástupců politické sféry z 80 zemí celého světa se setká v čínském metropoli Chengdu, aby společně diskutovali o budoucnosti udržitelného rozvoje dopravy a mobility v rámci největšího světového setkání na toto téma s názvem Michelin Challenge Bibendum. Expozice a jednotlivé stánky vystavovatelů zaujmou více než milión metrů čtverečních podlahové plochy.

V letošním roce se akce Michelin Challenge Bibendum zaměří na prezentaci, výměnu názorů a hledání řešení v oblasti nových technologií městské dopravy a přepravy jako takové, které jsou nejvíce ohrožené enormním nárůstem počtu automobilů na silnicích a v městských aglomeracích a to na všech kontinentech.

Letošní rok se Michelin Challenge Bibendum koná v termínu 11. – 14. 11. v Chengdu, v hlavním městě provincie Sečuán, pod supervizí Čínského Ministra pro vědu a vývoj Wan Ganga.

Západní část Číny je nyní nejdynamičtější částí region. Díky rozvojovému programu právě pro západní část, Chengdu nabízí ideální oblast budoucnosti pro přepravní průmysl. V roce 2014 zde došlo k 40% nárůstu ve výrobě automobilů. Chendu je nyní třetím největším městem v produkci vozů. Je rovněž centrem leteckého a železničního průmyslu.

„Cílem Michelin Challenge Bibendum je vypracování vize rozvoje udržitelné mobility blízké budoucnosti," informuje Patrick Oliva, představitel společnosti Michelin pro oblast strategického plánování a udržitelného rozvoje skupiny a zároveň ředitel akce Michelin Challenge Bibendum. „Jsme přesvědčeni o tom, že udržitelný rozvoj mobility přinese užitek nejen jednotlivcům, ale rovněž celé společnosti."

Jedna z prezentací – Smart City  – ukazuje návštěvníkům inteligentní město s kompletním ekosystémem dopravy. Jsou zde k vidění technologická řešení, která zajistí, že města budoucnosti zajistí větší životní komfort bydlení a zároveň budou se svými obyvateli komunikovat a sloužit jim.

Metropole Chengdu čerpá výhody z rozvojového programu „Go West", který směřuje k zlepšení ochrany životního prostředí a zároveň zajištění prosperujícího hospodářství, které je atraktivní pro investroy ze západu. Zároveň tomuto městu zajišťují přísun nových technologií, ekonomických nástrojů a strategie pro jeho budoucí rozvoj a rozvoj regionu.

Konference a diskutovaná témata v rámci Michelin Bibendum Challenge:

  • Společenské potřeby – veřejné zdraví, infrastruktura, ceny energií a rozvoj veřejné dopravy
  • Modernizované ekosystémy mobility – společné cíly a plány rozvoje podle veřejných sektorů a zároveň soukromé plány a směr vedoucí ke zlepšení mobility a to zejména v městských oblastech.
  • Technologie budoucnosti – přeprava a infrastruktura

• Cílená veřejná politika

• Nové ekonomické nástroje – zpoplatnění emisních povolenek CO2, racionalizace dopravy individuální a kolektivní, atd.).

• Inovace, které je možno realizovat ve velkém měřítku

Související články

Michelin Challenge Bibendum Chengdu 2014
Michelin Challenge Bibendum Chengdu 2014

Od roku 1998, kdy se Michelin Challenge Bibendum představil jako mezinárodní akce s cílem spojit dohromady odborníky, politickou elitu, představitele průmyslu a výzkumníky, aby diskutovali a hledali řešení pro udržitelnou mobilitu, se vyvinula do názorového vůdce v oblasti udržitelné mobility. Na začátku se akce konala v Clermont-Ferrand, kde se nachází světová centrála Michelinu. Setkání umožnilo […]

MICHELIN Latitude C pro MINI X-Raid, Toyotu a další partnery společnosti v kategorii automobilů
MICHELIN Latitude C pro MINI X-Raid, Toyotu a další partnery společnosti v kategorii automobilů

Na základě své třicetileté zkušenosti z oblasti cross-country rallye vyvinul Michelin pneumatiku MICHELIN Latitude C, která se poprvé objevila na Dakaru v roce 2013 a od té doby již dvakrát tuto Rallye vyhrála. Pneumatika byla navržena tak, aby vydržela rány a opotřebení spojené se stavem tratí a cest v Jižní Americe a zároveň stále poskytovala […]

4 minuty potřebné k poznání nové pneumatiky Michelin CrossClimate
4 minuty potřebné k poznání nové pneumatiky Michelin CrossClimate

Zlomový bod v historii … V květnu 2015 uvede Michelin na evropské trhy světovou novinku. Pneumatiku MICHELIN CrossClimate, první letní pneumatiku s certifikací na zimu. Nový MICHELIN CrossClimate  je kombinací technologií letních a zimních pneumatik. Technologií, o kterých jsme se až dosud domnívali, že jsou neslučitelné. MICHELIN CrossClimate je skutečně pokroková pneumatika, protože je schopna […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!