AutoEXPERT 4/2014

31. března 2014, 13:53

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 4/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

01 Editorial

04 Info
Nabídka školení od našich spolupracujících společností.

06 Novinky
Novinky společnosti MOTIP DUPLI ● Rozšiřování nabídky u APM Automotive ● Výkonný plnič Spies Hecker ● Epoxidový základ pro antikorozní ochranu ● Společnost Auto Kelly představuje ● Rozšíření sortimentu brusiva Kovax TRI-PRO ● Vytvořte si svou vlastní testovací stanici.

10 Spektrum
SATA – „Připraven ke startu“ ● Přestěhování pobočky Autobenex Brno ● Inter Cars rozšiřuje servisní síť ● Spies Hecker – nový způsob označování ● CLP/GHS: Nový systém klasifikace a označování chemikálií ● Změny poboček ELIT ● Nové internetové stránky Mirka ● Jarní jízda garážového vybavení Auto Kelly pokračuje.

14 Nejdůležitější je budování vzájemné důvěry…
Rozhovor s Britem Davidem Linghamem, promotérem mezinárodního odborného sympozia pro oblast karosářských a lakovacích oprav IBIS.

16 Situace na trhu autoopravárenského lakování
V diskusním fóru vám zprostředkujeme názory zástupců největších dodavatelů lakovacích materiálů pro autoopravárenský trh.

22 Nový občanský zákoník v praxi – 1
Ve spolupráci s Mgr. Terezou Spáčilovou připravujeme sérii článků, které se budou týkat nového občanského zákoníku a v nichž se budeme postupně věnovat tématům důležitým pro vaši každodenní praxi.

26 Provozování autolakoven v souladu se zákonem o ovzduší
Ve spolupráci se společností SERVIND přinášíme základní informace o aktuálních legislativních změnách v provozování zdrojů znečištění.

32 Představujeme servisní koncepty – 2
V tomto seriálu prezentujeme profily servisních konceptů na našem trhu.

38 Nejmodernější školní lakovna v Evropě
Reportáž ze slavnostního otevření unikátní školní lakovny v Integrované střední škole Vysoké nad Jizerou.

40 Lakaři karosářům… – 1
Mapujeme nabídku systémů pro opravy karoserií jednotlivých dodavatelů lakovacích materiálů.

44 35.000 výpočetních simulací…
Kam postoupil vývoj karoserií vozidel mladoboleslavského výrobce, specifikují technici ŠKODA AUTO a. s.

46 Projekt ŠKODA Fair Repair
Reportáž z návštěvy svařovny v Mladé Boleslavi, ve které se vyrábí skelety pro nová vozidla, a z projektu Fair Repair.

50 Konec lakovacích kabin v Čechách?
Na zkušenosti po roce provozu netradičního řešení lakovacího a sušicího pracoviště společnosti AutoIN jsme se zeptali jejího jednatele Marka Šimíka.

52 Užitečné „vychytávky“ – 13
Uvádíme další díl seriálu o zajímavých pomůckách a nářadí, který připravujeme ve spolupráci s Miroslavem Šrotýřem ze společnosti HENI CZ. V tomto pokračování přinášíme speciality z oblasti karosářských a lakýrnických oprav.

54 Lakovacia kabína bez údržby je zbytočná
Jednatel společnosti Homola, spol. s r. o., Ing. Igor Homola vysvětluje na praktickému příkladu důležitost pravidelného servisu lakovací kabiny.

56 Za půl hodiny hotovo…
Reportáž o zkušenostech karosářů brněnské společnosti Autonova se systémem Carbon Miracle System.

60 Tiráž + seznam inzerentů

Praktická dílna
Diagnostika závad spojkových systémů 3

Související články

AutoEXPERT 3/2014
AutoEXPERT 3/2014

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 3/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial AutoEXPERT 03 Info Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky Novinka v sortimentu společnosti ADIP ● Společnost 3M uvádí… ● EXIDE – Top Product 2013 ● Společnost LuK rozšiřuje nabídku spojkových sad RepSet® Pro ● Optimální lak Spies Hecker pro […]

AutoEXPERT 1-2/2014
AutoEXPERT 1-2/2014

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 1-2/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial AutoEXPERT 04 Info Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností. 06 Novinky Zapojení patic regulátorů ● Vyzkoušejte eCat mini ● SATAminijet® 4400 B ● Stříkací pistole WS-400 evo Caterham F1 Team ● Právní předpisy EU týkající se zavedení systému tísňového volání e-Call. […]

Vlastnosti motorových olejů 1 – Základní funkce olejů
Vlastnosti motorových olejů 1 – Základní funkce olejů

Vážení čtenáři, na těchto stránkách se budete setkávat s mazivářským seriálem, který se bude systematicky věnovat jednotlivým vlastnostem motorových olejů. Řekneme si vždy něco o významu a důležitosti každé vlastnosti, způsobu měření a o změnách, kterými daná vlastnost oleje prochází při provozu. Významnou součástí článků budou i informace o tom, co všechno ovlivňuje vlastností olejů […]

AutoEXPERT 5/2014
AutoEXPERT 5/2014

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 5/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial 03 Info Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky Přístroje pro servis klimatizace HUSKY ● DIVINOL – nový olej pro vozy Ford ● Elit – novinky v sortimentu ● Standocryl VOC Xtreme Clear ● Novinky Auto KELLY. 06 Spektrum MOGUL […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!