AutoEXPERT 3/2016

29. února 2016, 20:55

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 3/2016 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

01 Editorial

03 Info
Nabídka školení od našich spolupracujících společností.

04 Novinky
Rozšíření sortimentu alternátorů DENSO ● Nová emisní stanice ACTIGAS ● Novinka: Akumulátor VARTA Promotive EFB ● CTX Battery Sense ● Ucelené řešení uchycení kol od OE výrobců ● Granat – nyní také pro ruční broušení ● Nový tmel na plasty Spies Hecker ● Produktová řada MOTUL pro péči a údržbu.

06 Spektrum
Kvalitní turbodmychadla BorgWarner ● Novinky v internetovém katalogu TRW ● 3M – inovační centrum v Praze ● TNT2016 – exploze skvělých odměn! ● FORD eCheck ● Nový kalendář Spies Hecker Passion 2016 ● Porušení pravidel KIA MOTORS pro nezávislé opravce ● Autoopravář Junior 2016 – odborné soustředění.

09 Informační systémy v ČR a SR – 3
Představujeme technické informační systémy na českém a slovenském trhu.

12 Zkušenosti se servisními koncepty
V rozhovoru s Ing. Tomášem Kleintem, manažerem servisního konceptu ACC, vám přiblížíme, jaká je realita fungování tohoto konceptu.

14 Diagnostic Con 2016 – Stálo to za to
Reportáž z 5. ročníku setkání autodiagnostiků a pracovníků emisních stanic.

16 Na konferenci Diagnostic Con zaznělo
V tomto článku se vracíme ke konferenci, ze které přinášíme zkrácenou verzi přednášky na téma Emisní legislativa 2016 v ČR.

18 Vznik asociace emisních techniků a opravářů (ASEM)
Uvádíme rozhovor s ředitelem asociace Janem Kurkou.

20 Emise – věc veřejná
Ve spolupráci s doc. Michalem Vojtíškem, M.S., Ph.D., z Centra udržitelné mobility při Strojní fakultě ČVUT v Praze jsme připravili sérii článků na toto téma.

24 Informační portály značek – 2
Ve spolupráci se školitelem portálu FCD.eu Jiřím Hamplem zařazujeme sérii článků, v nichž se dozvíte rozsah informací, které poskytují jednotliví výrobci vozidel, a jak je možné k nim přistupovat.

28 Liga mistrů diagnostiky
Uvádíme další díl pravidelné diagnostické rubriky, v němž Jan Šneberger a Michal Klug rozebírají podivné chování vozidla i diagnostiky.

34 Oprava pevné spojky kompresoru
Autor článku, školitel konceptu Auto Clim Specialista společnosti Stahlgruber Dan Grmela, na základě nových poznatků vysvětluje další specifika této opravy.

38 Jak na asistenční systémy vozidel
Technici společnosti Hella se s vámi podělí o své zkušenosti s kalibrací těchto prvků.

40 Moderní systémy přeplňování – 2
Specialista Petr Kohout, jednatel společnosti REMA TURBO s. r. o., odkrývá taje nejnovější technologie z oblasti turbodmychadel.

42 Diagnostická praxe – 2
Diagnostičtí specialisté AutoPROFITEAMu, servisního konceptu společnosti APM Automotive, se opět vracejí na stránky časopisu s novými případy z praxe.

44 Brzdový speciál – 2
Ve spolupráci se společností Federal-Mogul vás v tomto seriálu seznamujeme s aktuálním vývojem na poli třecích materiálů, s užitečnými informacemi o činnosti brzd a praktickými návody na odstraňování běžných i méně běžných problémů s brzdovou soustavou.

46 I v nabídce motorových olejů najdete padělky
Přinášíme toto zajímavé téma, které pro vás připravili odborníci ze společnosti Walmsley enterprises international, spol. s r. o.

48 Opravovali jsme na Dakaru 2016 – 2
Reportáž z nejnáročnějšího závodu světa – Dakaru 2016, jehož se úspěšně zúčastnil se třemi závodními tatrami také tým Tomáše Vrátného v rámci Bonver Dakar Projectu.

52 Tiráž + seznam inzerentů

Praktická dílna
Výměny dílů vozidel – 6

Související články

AutoEXPERT 1+2/2016
AutoEXPERT 1+2/2016

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 1+2/2016 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial 03 Info Nabídka školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky Unikátní sortiment ELIT OE ● Nová nabíječka CTEK CT5 Start/Stop ● Novinky u APM Automotive ● Rozšíření sortimentu společnosti Nissens ● Zimní novinky společnosti Auto Kelly ● Kapesní startovací zdroj a power banka […]

AutoEXPERT 4/2016
AutoEXPERT 4/2016

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 4/2016 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

AutoEXPERT 5/2016
AutoEXPERT 5/2016

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 5/2016 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!