Usnesení švédského soudu ve věci odsouzení za trestný čin obchodu s padělky výrobků ložisek SKF

20. února 2013, 13:14

Švédský soud odsoudil jednu osobu k ročnímu nepodmíněnému trestu, pětiletému zákazu obchodní činnosti a náhradě škody vzniklé společnosti SKF z důvodu jejího shledání vinným z porušení švédského práva ochrany obchodní ochranné známky vůči značce SKF. Soud zjistil, že tento muž úmyslně nakoupil padělané výrobky SKF a poté tyto výrobky s vysokými maržemi prodával nic netušícím zákazníkům.

Soudní případ trestního a občanského práva byl výsledkem policejní razie provedené v březnu 2010 v obchodech ve Stockholmu a Avestě. Policie našla tisíce padělaných výrobků SKF. Při identifikaci padělaných ložisek spolupracovala s policií také společnost SKF.

Jako padělané byly označeny výrobky neoprávněně označené značkou SKF a zabalené do napodobenin balení SKF. Padělané průmyslové produkty jako jsou ložiska mohou výrazně snížit životnost strojů a v horším případě také ohrozit lidské životy. SKF aktivně spolupracuje s právními orgány po celém světě s cílem usnadnění právních opatření proti všem, kteří jsou zapojeni do obchodu s padělanými výrobky SKF.

SKF aktivně spolupracuje se státními orgány v České a Slovenské republice, kde řeší několik případu zneužití ochranných známek SKF.

SKF je členem Světové asociace výrobců ložisek WBA (World Bearing Association), kde společně s dalšími výrobci ložisek bojuje proti obchodu s padělky.

Další informace na www.stopfakebearings.com.

 

Související články

Tom Johnstone získal cenu „Vedoucí pracovník roku 2013“
Tom Johnstone získal cenu „Vedoucí pracovník roku 2013“

Prezident a výkonný ředitel SKF Tom Johnstone byl včera večer ve Švédsku vyhlášen nositelem ceny „Vedoucí pracovník roku 2013“. „Jsem velmi hrdý a udělením této prestižní ceny jsem velice poctěn osobně, ale je to také pocta pro všechny zaměstnance SKF na celém světě. Pro mě znamená tato cena jasné uznání fantastické cesty, kterou jsme společně […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!