J+M autodíly + MG PARTS = nová fúze na trhu aftermarketu

11. února 2020, 13:00

Fúze společností na trhu s náhradními díly nejen v České republice jsou poslední roky téměř denní záležitostí. Bývá zvykem, že velké společnosti jsou skupovány ještě většími a tvoří tak nadnárodní celky převážně vlastněné giganty ze zahraničí. Tento nový trend není však cizí ani českým společnostem. Aktuálně byla oznámena fúze společností MG PARTS a J+M autodíly s realizací během března 2020.

J+M autodíly + MG PARTS = nová fúze na trhu aftermarketu

Společnost MG PARTS která byla založena v roce 2011 jednatelem Petrem Neradem je předním velkoobchodním distributorem na českém trhu. MG PARTS je jednou z českých firem, které se zaměřují převážně na distribuci náhradních dílů do velkoobchodů. Od počátku existence budovala společnost pod vedením Petra Nerada jméno a distribuční síť Německé značce MEYLE (odpovídá tomu i zkratka MG tedy MEYLE GERMANY), která nabízí širokou škálu náhradních dílů zahrnující podvozkové díly, brzdové komponenty, elektrické díly, tlumiče a pružiny zavěšení, rozvody a mnoho dalších komodit. Nejznámějším produktem této značky jsou vysoce odolné části podvozku MEYLE HD a kvalitní brzdové komponenty MEYLE PD.

Druhým subjektem v této fúzi je společnost J+M autodíly vlastněná Markem Bochníčkem. J+M patří mezi největší české distributory náhradních dílů a skrze svých dvanáct provozoven se od počátku zabývá prodejem náhradních dílů a podporou pro autoservisy. Společnost je od roku 2017 členem nadnárodní nákupní skupiny GROUP AUTO INTERNATIONAL a současně od roku 2018 také koordinátorem celosvětové servisní sítě EURO GARAGE pod lokálním názvem EURO KONCEPT o členské základně více než 140 nezávislých autoservisů. J+M je přímým distributorem více než 74 značek světoznámých výrobců jako je VALEO, ZF, SCHAEFFLER, SKF, A.B.S. a mnoha dalších. Aktuálně společnost disponuje skladovou plochou více než 20.000 m2 a více než půl milionem položek k dodání ihned.

J+M autodíly

Fúze se opírá o více než osm let úzké spolupráce obou společností.

Cílem fúze je převedení veškerých aktivit společnosti MG PARTS pod J+M autodíly v následujících měsících. J+M autodíly tak převezmou velkoobchodní distribuci na českém i slovenském trhu, stejně tak jako zastoupení značky MEYLE pro Českou republiku.

Oficiální vyjádření vedení společnosti J+M autodíly:

„Jsme velice rádi, že naše dlouholetá a úspěšná spolupráce s MG PARTS vyústila až k tomuto kroku. Po celá léta se nám dařilo nebýt sami sobě konkurenty, ba naopak se společně podporovat. MG PARTS má jednu z největších zásluh na rozvoji naší společnosti a je nám velkou ctí přivítat celý tým v našich řadách. Tato fúze nám rozhodně napomůže ještě více upevnit naši pozici na trhu a jsme přesvědčeni, že toto spojení napomůže změnit poměr sil mezi nadnárodními giganty a námi jakožto českým distributorem. Již nyní se těšíme na nové výzvy a obchodní příležitosti, které nám tímto krokem vzniknou.“

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!