Federal-Mogul nabízí bezplatnou a neocenitelnou pomůcku pro flexibilní odbornou přípravu a vzdělávání autoopravářů

17. března 2014, 17:50

Rozvíjení dovedností, zlepšování technických schopností a průběžné získávání nejnovějších informací o vývoji systémů a komponentů je nesmírně důležité jak pro začínající, tak pro zkušené autoopraváře. Společnost Federal-Mogul nabízí pomoc ve formě obsažné online platformy, která uživateli umožňuje vstupovat do jednotlivých výukových modulů, nabízí bezplatné technické školení, návody na zjišťování a odstraňování závad, údaje o aplikaci výrobku a do budoucna bude také nabízet trénink obchodních znalostí a dovedností.

Nástroj F-M Campus byl vytvořen pro automobilové profesionály, studenty i všechny ostatní zájemce, kteří si chtějí zlepšit své znalosti o automobilových technologiích. Představuje neocenitelný zdroj, jenž může posloužit jako doplněk odborného vzdělávání pro učně a poskytuje přehled o tom, co je třeba k tomu, aby si osvojili to nejlepší z praxe v tomto oboru.

F-M Campus může být používán souběžně s odbornou výukou učňů a je to vynikající nástroj pro učení a získávání znalostí. „Není obvyklé, když společnost jako Federal-Mogul, umožní veřejnosti bezplatně využívat obrovskou zásobu svých bohatých odborných znalostí, avšak my si uvědomujeme, jak je důležité rozvíjet dovednosti současných autoopravárenských techniků a napomáhat správnému využívání dnešních technologií,“ uvedl Rostislav Psota, regionální marketingový manažer společnosti Federal-Mogul.

Vzdělávací platforma v současné době zahrnuje znalosti o brzdách, řízení, odpružení a motoru. Do budoucna je plánováno další rozšíření jejího současného obsahu a zařazení dalších modulů, které se budou blíže zabývat specifickými tématy. První rozšířené moduly se budou zabývat optimální praxí při instalaci brzdových systémů. Vzdělávací instituce, které používají F-M Campus jako výukový prostředek, společnosti Federal-Mogul zasílají své názory a připomínky a tím umožňují další zlepšování této služby.

Hlavní výhodou pomůcky F-M Campus je to, že se uživatelé mohou učit dle svého zvoleného tempa. Pokrok dosažený v učení si postupně ukládají, takže nemusí již naučenou látku po svém výstupu z modulu a dalším vstupu znovu opakovat. Tuto možnost ocení zejména učňové, kteří nástroj Campus používají jako druhotný zdroj při své výuce.

Všechny zdroje informací, jako například údaje o výrobcích, marketingové a technické výukové materiály, grafy a obrázky si uživatelé mohou vyhledat a stáhnout, aby si rozšiřovali své schopnosti v oblasti diagnostiky. F-M Campus je k dispozici pro různé formáty, jelikož internetová stránka je kompatibilní s většinou nejčastěji používaných počítačových a mobilních platforem, a pokud si ji uživatel otevře například na iPadu nebo na zařízení s operačním systémem Android, automaticky se přizpůsobí velikosti displeje. Aplikaci pro iPod a iPad lze stáhnout zdarma na App Store.

Interaktivní výukové moduly jsou přístupné 24 hodin denně, 7 dní v týdnu stejně jako technická knihovna a živé nebo vyžádané webináře, které jsou navíc k dispozici v různých jazykových verzích. Hlavní myšlenkou je umožnit, aby učení probíhalo interaktivní a poutavou formou, a přizpůsobit jeho obsah stupni znalostí a dovedností každého uživatele. Moduly jsou proto dostupné na přípravné, základní a pokročilé úrovni. Tento způsob umožňuje obsáhnout široké spektrum zájemců, od učňů, kteří si tímto způsobem chtějí ověřit znalosti získané v rámci moderní odborné výuky, až po zkušené technické specialisty, kteří si potřebují osvěžit své znalosti nebo získat informace o nově uvedeném systému či technologii, protože jejich složitost se stále zvyšuje.

Pro další informace o projektu F-M Campus nebo bezplatnou registraci lze navštívit webové stránky www.fmcampus.eu.

Související články

Technologie brzdových destiček Ferodo – stále o krok napřed
Technologie brzdových destiček Ferodo – stále o krok napřed

Společnost Federal-Mogul, přední světový výrobce automobilových komponentů, reaguje při vývoji brzdových destiček na stále náročnější požadavky výrobců automobilů na výkonnostní parametry jednotlivých komponentů. K nejdůležitějším trendům v automobilovém průmyslu posledních let se řadí vývoj elektrických a hybridních pohonů. Téměř každá automobilka má ve své nabídce alespoň jeden model vybavený tímto typem pohonu, nebo se jej […]

Mezinárodní finále soutěže Mechanik roku se poprvé uskutečnilo v České republice
Mezinárodní finále soutěže Mechanik roku se poprvé uskutečnilo v České republice

Společnost Federal-Mogul, přední výrobce automobilových komponentů do prvovýroby i na trh náhradních dílů, uspořádala v České republice mezinárodní finále soutěže Mechanik roku. Výherci lokálních kol ze sedmi evropských zemí se sešli v technologickém centru závodního týmu Buggyra v Roudnici nad Labem, aby zde poměřili svou zručnost při výměně brzdových destiček a kotoučů závodního tahače Buggyra. […]

Do roku 2015 bude brzdovými destičkami Federal-Mogul  Eco-Friction™ osazen více než jeden milion vozidel
Do roku 2015 bude brzdovými destičkami Federal-Mogul Eco-Friction™ osazen více než jeden milion vozidel

Brzdové destičky Eco-Friction™ společnosti Federal-Mogul, které jsou vyrobené z materiálu s nízkým nebo nulovým obsahem mědi, zaznamenávají od roku 2012, kdy byly poprvé zavedeny do originální výbavy automobilů, stále větší zájem ze strany zákazníků. Společnost Federal-Mogul uzavřela smlouvy o dodávkách brzdových destiček s nízkým nebo nulovým obsahem mědi pro platformy osobních automobilů od počátku modelového […]

Značka Champion® představuje řadu kabinových filtrů
Značka Champion® představuje řadu kabinových filtrů

Značka Champion® patřící do portfolia společnosti Federal-Mogul uvádí na trh inovativní řadu automobilových kabinových filtrů s designem “Flexi Frame”, které splňují nejpřísnější standardy kvality pro díly originálního vybavení. Nové kabinové filtry budou současně patřit k prvním produktům Champion nabízeným v novém výrazném balení obsahujícím QR kód, který mechanikům pomůže rychle a jednoduše výrobek rozpoznat i […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!