Čeští zákazníci si oblíbili pokročilé technologie pneumatik Continental (+video)

15. prosince 2014, 14:51

Společnost Continental, jeden z předních světových výrobců pneumatik, pravidelně přináší inovace, jež významně ovlivňují směřování celého odvětví. Její přední odborníci vyvíjejí technologie zlepšující kvalitu jízdy v aspektech bezpečnosti a komfortu jízdy. Mezi nejnovějšími figuruje konstrukční inovace pneumatik ContiSilentTM pro co nejtišší jízdu v interiéru vozidla na každém povrchu. Významným milníkem bylo též představení samozacelující technologie pneumatik ContiSealTM nebo uvedení pneumatik s bezpečnostní konstrukcí SSR.

Stručné představení inovativních technologií pneumatik Continental na českém trhu:

ContiSilentTM – vyvinuto pro komfortní jízdu bez hluku
Technologie ContiSilentTM je reakcí společnosti Continental na poptávku automobilek i jejich zákazníků po řešení, jež by spolehlivě eliminovalo hluk v interiéru vozu způsobený provozem pneumatik. Přináší jedinečné řešení v podobě vnitřního tlumiče z polyuretanové pěny, jenž po nalepení na vnitřní stranu pod běhounovou částí pneumatik díky svým unikátním vlastnostem působí tlumicím účinkem při jejich odvalování. Bez ohledu na povrch vozovky může být hluk v interiéru vozidla s pneumatikami vybavenými technologií ContiSilentTM nižší až o 9 dB, což přispívá k maximálnímu komfortu pasažérů.

ContiSilentTM přitom nijak neovlivňuje výkonnost ani další klíčové parametry pneumatik, jako jsou brzdění, handling nebo výkonnost na mokrém povrchu. Stejně tak mohou být pneumatiky s touto technologií montovány na jakýkoli typ vozidla bez zvláštních nároků na postup či speciální ráfky. Jako první instaluje letní pneumatiky ContiSilent z řady ContiSportContact 5 P Audi na svoje modely RS 6 Avant a RS 7 Sportback.

Moderní řešení nečekaných defektů s ContiSealTM
Další z technologií budoucnosti, které Continental úspěšně převedl do praktického života už v roce 2008, je systém pro zacelení poškozených běhounů pneumatik ContiSealTM. Až v 80 % případů, kdy je běhoun zvenčí narušen průpichem cizího předmětu o průměru do 5 mm, například hřebíkem, se dokáže jím vybavená pneumatika sama zacelit, a umožní tak řidiči pohodlně dojet do nejbližšího pneuservisu. Mezi rameny na vnitřní gumě pneumatiky je totiž umístěna vrstva unikátní viskózní tmelící látky. ContiSealTM buď vniklé těleso obklopí, a zamezí tak úniku vzduchu z pneumatiky, anebo v případě jeho vypadnutí zaplní a utěsní vzniklý otvor, aniž by došlo k poklesu tlaku vzduchu v pneumatice.

Pneumatiky s touto technologií si zachovávají vynikající jízdní vlastnosti standardních modelů Continental a lze je použít pro všechny typy vozů bez speciálních konstrukčních požadavků.

Nejprodávanější pneumatikou v České republice s technologií ContiSealTM je ContiSportContact 5 v rozměru 235/45 R17 94 W a 235/40 R18 95 W. Technologie je aplikována na letní i zimní pneumatiky.

Více informací k technologii ContiSealTM najdete ve videu:

Bezpečný dojezd díky systému SSR
Systém mobility SSR (SelfSupportingRunflat) zajišťuje dostatečný provoz v případě nečekaného úniku vzduchu. Klíčové je pro něj zesílení bočnice, jež i v případě poklesu tlaku v pneumatice umožní řidiči při rychlosti do 80 km/h ujet vzdálenosti až 80 km. Jelikož se jedná o velmi komfortní řešení a řidič si díky němu poškození pneumatiky nemusí ihned všimnout, je třeba doplnit SSR instalací funkčního systému kontroly tlaku, který poškození ihned ohlásí na přístrojové desce vozidla.

Pneumatiky Continental se systémem SSR lze montovat na všechny standardní ráfky kol, umožní-li to schválení výrobce.

Více informací k technologii SSR najdete ve videu:

Související články

Motoristické časopisy i letos vyzdvihly zimní pneumatiky Continental
Motoristické časopisy i letos vyzdvihly zimní pneumatiky Continental

Přezutí svého vozu na zimní pneumatiky vlivem nadprůměrně teplého počasí ještě řeší velký počet řidičů. A právě EU štítky označující pneumatiky jim při výběru mají poskytnout relevantní informace. Ale značení zavedené v roce 2012 k zamýšlenému zlepšení spotřebitelských informací úplně nevedlo, a to především kvůli absenci hodnocení výkonnosti v zimních podmínkách na sněhu a ledu. […]

Zimní pneumatiky Continental ContiWinterContact TS 850 získaly nejlepší hodnocení od Autoklubu ČR
Zimní pneumatiky Continental ContiWinterContact TS 850 získaly nejlepší hodnocení od Autoklubu ČR

Kvalitní zimní pneumatiky musí podávat dobré výkony ve všech měřených kategoriích, testy provedené Autoklubem ČR proto ukazují meze výkonnosti na suchu, na mokru i na sněhu. Celkově byla v testu jako nejlepší vyhodnocena Continental ContiWinterContact TS 850, a to právě pro svoji všestrannost. Pneumatika dosáhla velmi dobrých výsledků ve všech měřených parametrech. Odborníci z Autoklubu ČR […]

Continental na veletrhu CES 2015 představil nejvýznamnější produkty
Continental na veletrhu CES 2015 představil nejvýznamnější produkty

Společnost Continental se na veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES 2015 v Las Vegas prezentovala exhibicí na téma „síla inteligentní mobility“, která ukázala, jak elektronické systémy ve vozech těží z připojení ke cloudu. Mezinárodní výrobce automobilového příslušenství představil tyto výhody svým zákazníkům pomocí čtyř inovativních oblastí: ovládání, zábava, informace a bezpečnost. „Na veletrhu CES 2015 […]

Continental představuje Conti.eContact, nové pneumatiky s nízkým valivým odporem určené pro elektromobily
Continental představuje Conti.eContact, nové pneumatiky s nízkým valivým odporem určené pro elektromobily

Společnost Continental má ve svém portfoliu dva typy pneumatik speciálně navržené pro elektromobily a hybridní vozy. Oba jsou vyráběny pod názvem Conti.eContact, ale každý z nich plně koresponduje s konkrétním druhem pohonu – elektrickým či hybridním. 20“ pneumatiky Conti.eContact určené elektromobilům přináší ve srovnání s běžnými pneumatikami snížení valivého odporu až o působivých 30%. 17“ a 18“ pneumatiky […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!