Schaeffler: Předepnuté pružiny zavěšení náprav Ruville nyní poprvé na aftermarketu

23. ledna 2015, 5:00

Schaeffler Automotive Aftermarket, pod svou značkou Ruville, nabízí nyní jako první na nezávislém trhu s náhradními díly široké portfolio předepnutých pružin zavěšení náprav pro osobní vozy. Toto patentované montážní řešení umožňuje servisům velmi rychlou a snadnou výměnu pružin přední nápravy a to bez rizika poškození. Pro montáž již není nutné použití stahovák pružin.

Toto nové opravárenské řešení, které je nyní k dispozici na vybrané modely Audi, Seat, Škoda a Volkswagen pokrývá potřeby více než 30 milionů vozidel pohybujících se na silnicích v Evropě a v průběhu tohoto roku se bude jeho portfolio rozšiřovat o aplikace pro další vozidla. Specialisté aftermarketu nabízejí na tyto nové Ruville produkty záruku 10 let.

Pružiny pérování jsou důležité pro bezpečnost vozu a procházejí extrémním zatížením způsobeným jejich neustálým stlačováním a natahováním, kdy jsou zároveň vystaveny vlivu kamínků, špíny a korozivních materiálů, např. posypové soli. Některé stahováky používané pro výměnu nepředepnutých pružin mohou poškodit povrchovou úpravu pružiny ještě před tím, než začne plnit svou úlohu jako součást podvozku. Výsledkem pak je koroze poškozených oblastí, která má nejen negativní vliv na životnost pružiny,  ale v nejhorším případě může vést až k jejímu předčasnému prasknutí.

Pružiny Ruville jsou předem stlačeny na přesnou délku potřebnou pro montáž. Jejich povrch je tak chráněn před poškozením, protože servis již nemusí použít pro instalaci stahovák pružin. “Nejen, že je teď možné výměnu pružin provést mnohem rychleji, ale oprava je také bezpečnější a snadnější, než kdy předtím," říká Maik Evers, ředitel Program Management Ruville, Schaeffler Automotive Aftermarket. Všechny Ruville předepnuté pružiny jsou vyráběny podle přísných pravidel a požadavků OE.

Mimochodem, pro zajištění optimálních tlumících vlastností podvozku doporučují specialisté z Schaeffler Automotive Aftermarket nahradit vždy obě pružiny na dané nápravě. Jsou-li na téže nápravě namontovány pružiny různého stáří, může pravá a levá strana reagovat odlišně, což může mít negativní vliv na ovládání vozidla i na bezpečnost jízdy.

Další informace o tomto novém produktu Schaeffler Automotive Aftermarket a o celém portfoliu pružin zavěšení náprav značky Ruville, naleznete na  www.ruville.com.

Pod svou značkou Ruville, nabízí Schaeffler Automotive Aftermarket portfolio předepnutých  pružin. Toto nové řešení pro opravy je nyní k dispozici pro vybrané modely vozů Audi, Seat, Škoda a Volkswagen. V průběhu letošního roku bude tato nabídka rozšířena o další aplikace.

Pružiny Ruville jsou předem stlačené na přesnou délku potřebnou pro montáž. Jejich povrch je tak ochráněn před poškozením, protože servis již nemusí použít pro instalaci stahovák pružin.

Schaeffler se svým produkty značek INA, LuK a FAG je předním světovým dodavatelem valivých a kluzných ložisek, lineárních a přímých technologií pohonu a stejně tak i renomovaným dodavatelem vysoce přesných produktů a systémů pro motory, převodovky a podvozek v automobilovém průmyslu.

Skupina společností působící po celém světě generovala v roce 2013 příjmy zhruba 11,2 mld EUR. S více než 80.000 zaměstnanci po celém světě je Schaeffler  jednou z největších německých a evropských technologických společností v rodinném vlastnictví. S přibližně 170 pobočkami v 49 zemích, disponuje Schaeffler celosvětovou sítí výrobních závodů, výzkumných a vývojových zařízení, obchodních společností, projekčních kanceláří a školicích středisek.

Schaeffler Automotive Aftermarket se sídlem v německém Langenu, je v rámci skupiny zodpovědný za globální trh s automobilovými náhradními díly značek Luk, INA, FAG a RUVILLE. Díky celosvětové síti zhruba 11.500 distribučních partnerů a 30 prodejních a zastupitelských kanceláří, je společnost známá pro svou blízkost k zákazníkům, inteligentní řešení pro opravy vozů a opravy a kompetentní služby.

Související články

Nové kity torzních tyčí Ruville od Schaeffler Automotive Aftermarket
Nové kity torzních tyčí Ruville od Schaeffler Automotive Aftermarket

Premiéra na nezávislém trhu s náhradními díly: Schaeffler Automotive Aftermarket rozšiřuje svůj široký sortiment podvozkových dílů a od dubna nabízí nové kity torzních tyčí Ruville pro zadní nápravy osobních vozidel modelů Renault Kangoo. Značka Ruville tímto inovativním řešením dále upevňuje svoji pozici předních dodavatele náhradních dílů se specializací na motor a podvozek. Nové řešení se […]

Firma Trost nastavuje novou kvalitativní laťku v sortimentu dílů řízení díky značce Ruville
Firma Trost nastavuje novou kvalitativní laťku v sortimentu dílů řízení díky značce Ruville

Vaše spokojenost je pro firmu Trost velmi důležitá. Proto dlouho hledali silného dodavatele v oblasti dílů řízení, který by dokázal v tomto sortimentu dlouhodobě nabízet nadstandardní kvalitu dílů s maximálním důrazem na cenu. Tohoto velmi silného partnera našli v dodavateli Ruville ze skupiny Schaeffler. Tedy značku, která má ve světě velmi dobrý zvuk. Nastavuje tak […]

Servisy a distrubutoři po celém světě potvrdili vysokou úrověň spokojenosti s Schaeffler Automotive Aftermarket
Servisy a distrubutoři po celém světě potvrdili vysokou úrověň spokojenosti s Schaeffler Automotive Aftermarket

Asi 75% všech dotázaných distributorů a téměř 90% dotázaných nezávislých servisů po celém světě uvedlo, že jsou „velmi spokojeni“ se společností Schaeffler Automotive Aftermarket. Další pozitivum: 43% nezávislých servisů se považuje za skutečné příznivce produktů a služeb společnosti Schaeffler Automotive Aftermarket. Toto jsou výsledky průzkumu mezi zákazníky zveřejněného společností Schaeffler Automotive Aftermarket, která za tímto […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!