ASEM pořádá 1. členskou schůzi

6. března 2017, 12:02

13. 4 .2017 to bude přesně rok od „oficiálního“ vzniku Asociace emisních techniků a opravářů (>ASEM). V ten samý kalendářní den zasedne v Průhonicích u Prahy nejvyšší výkonný orgán asociace na výroční členské schůzi, aby zhodnotil úspěchy za rok svých aktivit a naplánoval další program pro léta 2017/2018.

>ASEM loni přispěl k záchraně cca 1.800 opraven se statusem „Stanice měření emisí“ a pomohl tak k pokračování budovaného a intenzivně investovaného odvětví diagnostiky a oprav emisních systémů.

Ne všechny bitvy však ASEM vloni vyhrál. Např. tu, ve které poslanci v čele s Martinem Kolovratníkem shodili ze stolu tzv. „Malou STK“, jak je známe z Německa, Rakouska či Velké Británie.

>ASEM chce odbornou veřejnost přesvědčit o nutnosti nepolevovat v snahách o čistší ovzduší a udržovanější auta na silnicích, naopak přitvrdit v boji o lepší metodiku měření emisí a o tzv. „Malou STK“, jak ji mají v zahraničí, kde v kontrolnictví panuje volná soutěž. Chce také nastartovat další aktivity, které by měly pomáhat autoservisům dostat se na vyšší úroveň. V konkurenční soutěži je nutné práva servisů hájit a vyžadovat na správných místech. Např. při jednání s pojišťovnami nebo v soudních sporech týkajících se oprav chce asociace podpořit autoservisy a dát jim do ruky ty správné zbraně a nástroje k vypořádávání těchto vyčerpávajících a nezábavných nepříjemností. Společně se znalci v oboru a soudním znalectvím budou mít autoservisy větší sílu než osamělí jedinci.

 

Související články

ASEM jednal s ředitelem legislativního odboru Ministerstva dopravy
ASEM jednal s ředitelem legislativního odboru Ministerstva dopravy

Dne 27. 1. 2017 v 10:00 hod. dopoledne se uskutečnila v kanceláři ředitele legislativního odboru schůzka zástupce ASEM L.Fleischhanse s Mgr. Martinem Vavřinou za přítomnosti Jany Budíkové z legislativního odboru a zástupců odboru 150 pana Bc. Pavla Noska a posléze i Ing. Jiřího Počty. Na jednání se probíraly otázky k vypořádání připomínek asociace ASEM k novele zákona […]

V ČR je 50x méně STK na obyvatele než v SRN nebo v Británii
V ČR je 50x méně STK na obyvatele než v SRN nebo v Británii

Český zákonodárce jde bohužel proti duchu směrnice Evropské unie. Ta se snaží přenesenou působnost státu zdokonalit a přitom zlevnit a přiblížit občanovi. Proč tato služba třeba v Rakousku, v Německu nebo v Anglii je o mnoho levnější zatímco v Česku se neustále zdražuje? Co je jiného tam a tady? V Německu je ca 33.000 technických […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!