Oleje bez specifikace dexos2 mohou způsobit ztrátu záruky

17. února 2012, 0:00

Při servisování vozidel General Motors je třeba věnovat pozornost tomu, aby motorový olej splňoval specifikaci dexos2. Aby nedošlo ke ztrátě záruky, motory vozů Chevrolet a Opel musí být mazány olejem této specifikace.

Příkladem jsou syntetické oleje Mobil 1 ESP 0W-40, který prošel zkušebními postupy GM.

Jak zkontrolovat, zda je daný olej schválen?
Použití jiných olejů může poškodit motory vozidel nejnovějších GM, nebo snížit jejich výkon. V tomto případě bude oprava vozidla provedena se ztrátou výrobce. V případě oleje Mobil 1 ESP 0W-40 je ikona dexos2 ikona viditelná na přední etiketě a obsahuje jedenáctimístný licenční kód, který uveden na zadní etiketě (v případě Mobil – GB1A0917015). Dalším způsobem, jak zjistit, zda je daný olej schválen GM je kontrola na stránkách www.gmdexos.com/licensedbrands.html. Olej, který zde není uveden, se nedoporučuje pro použití v nejnovějších modelech automobilů GM. I když materiály výrobce nebo štítek oleje deklaruje dodržování standardů dexos2, ale není na stránkách uveden, nemá potřebnou licenci.

Kompatibilita se staršími specifikacemi
Specifikace Dexos2 je v souladu s předchozí GM-LL-A-025 a GM-LL-B-025 a ve většině vozidel GM vybavených benzinovým i naftovým motorem nebo je možno použit olej se specifikací dexos2.

Mobil 1 ESP 0W-40 byl vyvinut s použitím komponentů, které jsou kompatibilní s filtrem částic DPF a třícestným katalyzátorem CAT. Poskytuje vysoký výkon a ochranu při současném snížení spotřeby paliva.

Mobil oleje s dexos2 jsou rovněž Mobil Super 3000 XE 5W-30 a Mobil Super 3000 Formula G 5W-30. 


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!