Bosch: Noví pomocníci pro pneuservis

10. června 2015, 10:29

Jarní a podzimní sezona bývá ve znamení spousty práce a dřiny. Pro pneuservisy to platí dvojnásob. Ví o tom i společnost Bosch, a proto pro jaro přichází se dvěma drobnými vylepšeními, které ale mohou ve výsledku odvést víc práce, než by jeden čekal.

Pomocné rameno Bosch TCE 330
TCE 330 je novou generací pomocného ramena. Hlavní novinkou je možnost ovládat kladku a oběžné rameno nezávisle na sobě. V dosavadním provedení jedna přítlačná jednotka ovládala všechny (dvě nebo tři) pomocné kladky současně. Nové provedení s sebou nese hned tři výhody: Výšku pomocné klady pro montážní hlavu je možné nastavit samostatně bez toho, aby tím byla ovlivněna výška oběžného ramene. A opačně. Použití samotné kladky nebo oběžného ramene je snadnější, protože druhý prvek zůstává v klidové poloze a nepřekáží.  Jednoduché dodatečné použití druhého pomocného prvku. Stačí ho uvolnit z klidové polohy a spustit ho na místo. Dosud bylo třeba zvednout, přenastavit celé rameno a znovu ho spustit.

TCE 330 je v tomto okamžiku k dispozici jako rozšíření pro montovačku střední třídy TCE 4430. Do budoucna bude dostupné i pro většinu dalších modelů montovaček Bosch.

Odrážeč Ergo Control
Zná to každý. Aspoň 18“ kolo a na něm pneumatika s profilem 45 a nižším. Je to velké, těžké, špatně se s tím manipuluje a nasadit lopatu odrážeče tak, aby sedla přesně do toho správného místa, stáhla pneumatiku dolů a neponičila přitom ráfek, to chce hodně pečlivosti a síly zároveň. A když už to je všechno připravené, začít šátrat levou nohou po tom správném pedálu. Složitěji to snad už nejde, napadne leckoho.

Ergo Control je řešením. Namísto hledání pedálu stačí páku odrážeče mírně přitáhnout ke stroji, a tím přes ovládací jednotku vpustit stlačený vzduch do pneumatického válce. Práce se zrychlí, zjednoduší, celý proces vyžaduje o poznání méně síly a námahy. A hlavně, ubude poškrábaných disků a poničených pneumatik.

Odrážeč Ergo Control je k dispozici k montovačkám TCE 4430 vybaveným pomocným ramenem TCE 330.

Související články

Geometrie pro budoucnost – prosím, nedotýkejte se!
Geometrie pro budoucnost – prosím, nedotýkejte se!

A myslíme to doslova. Historie měření geometrie je v autoservisech dlouhá a celkem přesně ilustruje technologický pokrok, který automobilová technika i okolní svět prodělává. Co začalo různými provázky a mechanickými měřítky, postupně přešlo v nasazení přesné optiky a výkonné výpočetní techniky. Prostor pro lidskou chybu se zmenšoval, čas nutný pro měření zkracoval a přesnost se […]

DCU 220 dílenský tablet nejen pro diagnostiku
DCU 220 dílenský tablet nejen pro diagnostiku

S koncem loňského roku skončila i výroba dílenského tabletu DCU 130. Jeho důstojným nástupcem se stává konvertibilní PC DCU 220. Současně s tím přichází i změna označení sad DCU + KTS z KTS 8xx na KTS 9xx. DCU 220, konvertibilní dílenské PC, jsou robustní zařízeni speciálně vyvinuté pro použití v dílně. Je možné ho použit […]

TPA 200 dodá informace v okamžiku
TPA 200 dodá informace v okamžiku

Vozidla vyšší třídy bývají obvykle vybavena snímači tlaku v pneumatikách. Ty jsou propojeny s příslušnou řídicí jednotkou a řidiči dodávají informace o stavu tlaku v pneumatikách přímo na palubní desce. Varují také řidiče při poklesu tlaku pod stanovenou hodnotu. Proto společnost Bosch vyvinula zařízení TPA 200, které doplní vaši stávající přístrojovou diagnostiku. Budete tak moci […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!