Připravte své auto na zimu bezplatnou servisní prohlídkou

24. října 2016, 15:48

Síť autoservisů ProfiAuto přináší akci PitStop také do České republiky. Již brzy budou mít řidiči možnost nechat si bezplatně zkontrolovat svůj vůz odborníky a připravit se tak na zimní sezónu bez nehod. Akce proběhne v Karlových Varech, Sokolově, Zlíně a Ostravě.

Správně servisované vozidlo je jedním z předpokladů bezpečné jízdy, zvlášť během zimní sezóny, kdy řidiči musí počítat i se zhoršeným stavem vozovky. ProfiAuto proto přináší po velkém úspěchu v Polsku akci PitStop i českým řidičům, kteří budou moci zdarma využít odborné kontroly svého automobilu hned ve 4 koutech republiky.

V řadě případů za nehody na silnici nemůže nepozornost řidiče, ale špatný technický stav vozidla. Jsem proto rád, že touto naší iniciativou můžeme přispět ke zvyšování dopravní bezpečnosti, což je zároveň i jeden z cílů, které jsme si vytyčili při vstupu na český trh,“ říká Jindřich Krejčí, ředitel ProfiAuto pro Českou republiku a Slovensko.

Vozy budou kontrolovat profesionální automechanici společností a Rall a J+M autodíly, které jsou klíčovými partnery ProfiAuto pro Českou republiku. Při kontrolách se zaměří na prvky aktivní bezpečnosti. Pozornost budou věnovat tlaku v pneumatikách, zkontrolují také podvozek, brzdovou kapalinu, zavěšení, stav akumulátoru, stěračů, předního okna, světlometů a provedou bezplatnou diagnostiku motoru. Odborníci také řidičům poradí s nejlepším řešením v případě, že na autě najdou závadu.

Řidiči tak mohou ušetřit a vyhnout se nemalým výdajům, které jsou spojené se zanedbávaným technickým stavem vozidla.

Často se stává, že řidiči vyhledají pomoc autoservisu až ve chvíli, kdy se na voze projeví závada, které se dalo předejít pravidelnou a nenákladnou prevencí. Uvedení vozu do původního stavu majitele vyjde mnohem dráž, než pravidelné kontroly během roku a proto jsme rádi, že máme možnost se do akce Pit Stop zapojit,“ říká Ivo Polášek, jednatel společnosti Rall.

Související články

ProfiAuto vstupuje na český trh
ProfiAuto vstupuje na český trh

Na český trh přichází tradiční a stabilní značka ProfiAuto. Jejím cílem je posunutí hranic komfortu a profesionality služeb při servisování vozidla. Majitelé aut už nebudou odkázáni na náhodný výběr autoservisu nebo zdlouhavé shánění náhradních dílů. Projekt ProfiAuto totiž zastřeší nejlepší prodejce autodílů a profesionální servisy. Vždy, když se zákazník obrátí na jakoukoli provozovnu v sítí […]

Více než polovina aut na českých silnicích trpí život ohrožujícími nedostatky
Více než polovina aut na českých silnicích trpí život ohrožujícími nedostatky

Po celé České republice proběhla v polovině října série bezplatných servisních prohlídek osobních vozů, která si kladla ambiciózní cíl – napomoci ke zvýšení bezpečnosti na českých silnicích. Její výsledky jsou však alarmující. Prohlídky totiž odhalily technické nedostatky u více než poloviny vozů. U celých 81 % zkontrolovaných vozů bylo urgentně nutné vyměnit brzdovou kapalinu. Další […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!