Topení Nissens versus nekvalitní “no-name” výrobky

15. října 2012, 0:00

Současná nabídka topení je opravdu široká a mnoho z nabízených produktů se zdá být atraktivní především z důvodu velmi nízké ceny. Bohužel, nízká cena často odráží nízkou kvalitu.

Proč je kvalita topení tak důležitá?
Vzhledem k nízké kvalitě topení není dosaženo dostatečného tepelného výkonu ani potřebné odolnosti vůči poruchám. Protože výměna topení je poměrně náročná a navíc trvá několik hodin, je velmi nákladné používat nejlevnější tzn. nekvalitní topení.

Z těchto důvodů zkuste Nissens – kvalitní produkt vyráběný a testovaný podle přísných standardů kvality, který zaručuje dlouhou životnost a dostatečný tepelný výkon.

Výhody Nissens jsou zřejmé, jak je uvedeno v následujícím porovnání topení Nissens 73962 a levného no-name topení, která jsou použitelná pro stejné modely aut. Současná nabídka topení je opravdu široká a mnoho z nabízených produktů se zdá být atraktivní především z důvodu velmi nízké ceny. Bohužel, nízká cena často odráží nízkou kvalitu.

 

obrázky: vlevo topení no name / pravo topení Nissens


Hmotnost
– topení Nissens je přibližně o 100 g těžší než no name product tzn. cca o 12% materiálu více.
Výhoda Nissens: větší množství materiálu znamená lepší výkon a životnost.


Hustota lamel
– topení Nissens má při stejném rozměru styčné plochy mezi komorami ca. o 30% více lamel než no name topení.
Výhoda Nissens: vyšší tepelný výkon díky většímu povrchu pro přenos tepla – vyšší počet lamel


Tvar lamel
– topení Nissens má lamely ve tvaru vlny jak v podélném, tak i příčném řezu, zatímco no name topení má lamely rovné.
Výhoda Nissens: vyšší tepelný výkon díky většímu povrchu pro přenos tepla a složitějšímu proudění vzduchu přes zvlněné lamely.


Turbulátory
– topení Nissens má uvnitř trubek dlouhé a dobře upevněné turbulátory. U levnějších výrobků jsou turbulátory krátké a špatně uchycené, proto následně poškozují trubky uvnitř.
Výhoda Nissens: delší životnost a lepší odolnost.


Pěnové pásky
Nissens dodává topení s širokým pěnovým páskem, který velmi dobře utěsní kazetu topení, zatímco nekvalitní topení se pozná podle velmi tenkého pěnového pásku.
Výhoda Nissens: lepší utěsnění bez úniku vzduchu.


Plastové prvky
– komory a vstupní / výstupní příruby jsou vyrobeny z vysoce kvalitního, nerecyklovaného plastu PA-66GF30 s příměsí skleněného vlákna, který se vyznačuje zvýšenou tvrdostí a odolností. Plastové části levnějšího topení jsou vyrobeny z méně kvalitní směsi plastu.
Výhoda Nissens: vyšší životnost plastových prvků, které jsou vystavovány vysokým teplotám.


Vstupní a výstupní příruby / pěna
– Výrobek Nissens používá silné a kvalitní těsnění kolem vstupní / výstupní příruby z kompaktní pěny, zatímco těsnění u levnějšího topení je vyrobeno z měkké a nekvalitní pěny.
Výhoda Nissens: lepší a stabilní utěsnění spojů topení.

Všechny produkty Nissens jsou baleny tak, aby zajišťovali bezpečnou přepravu a skladování výrobků. Kromě toho jsou všechny výrobky Nissens viditelně označeny štítky popisující obsah s referenčním číslem, aplikací a čárový kódem.

Kontaktujte vašeho zástupce Nissens nebo oficiálního distributora Nissens pro produktový katalog popř. pro informace o našich prodejních podmínkách.

 

Související články

Novinky v sortimentu Nissens 11/2013
Novinky v sortimentu Nissens 11/2013

Firma Nissens rozšiřuje nabídku o další reference. Veškeré nové reference naleznete v příloženém souboru – ZDE. www.nissens.cz

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!