Prodeje AAA AUTO Group pokračují v růstu o téměř desetinu s 47 905 prodanými auty za 10 měsíců 2013

7. listopadu 2013, 17:54

Za prvních 10 měsíců roku 2013 společnost AAA AUTO Group prodala celkem 47.905 aut, což je meziročně o 9,7% více. Nejrychleji rostoucím regionem bylo opět Rusko. Prodeje na slovenském trhu byly také velmi vysoké a Česká republika coby hlavní trh AAA AUTO si udržuje prodeje nad očekáváními z počátku roku.

Z hlediska výkonnosti skupiny v jednotlivých zemích se z celkového počtu 47.905 aut prodaných skupinou za 10 měsíců roku 2013 prodalo 32.300 aut v České republice (meziročně +7,7%), dále 13.532 aut na Slovensku (meziročně +13,3%) a 2.073 v Rusku (+17,9.%).

Společnost tak opět rostla na všech třech trzích, kde působí. V říjnu 2013 tak dokončila periodu 42 po sobě následujících měsíců meziročního růstu . AAA AUTO ponechává svůj předpokládaný odhad prodeje v roce 2013 na 55 tisících vozech.

“Naše výkonnost na klíčovém českém trhu zůstává vynikající a předčí naše očekávání z počátku tohoto roku, kdy jsme předpokládali růst pouze 5%. Říjnový růst skupiny následuje po silném letním období a je v neustálém ostrém kontrastu oproti stále slabým prodejům nových automobilů. Dle našeho názoru jsme získali řadu zákazníků od malých prodejců ojetin, kteří byli letos nuceni zavřít kvůli náročným podmínkám na trhu,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka AAA AUTO.

Podle generální ředitelky malí prodejci neumí konkurovat profesionálním službám, jaké poskytuje AAA AUTO. Mezi ně patří detailní kontroly vozů, výběr ze 7.000 aut, široká nabídka financování a pokrytí celé republiky. Díky stále dostupnějším údajům o historii vozů lidé zjišťují, kolik podvodných aut se prodává u menších prodejců, kteří jsou navíc velmi odmítaví k reklamacím. “Jsme jediný prodejce na trhu, který může nabídnout plnou záruku včetně prověření stavu kilometrů, a to díky tomu, že prodávaná auta vlastníme a disponujeme sofistikovanými dlouhodobými databázemi údajů z historie vozů. S rovněž stále lepšími daty společností jako Cebia, která nyní výrazně aktualizovala svůj systém, je i pro běžné uživatele daleko snazší rozkrýt podvody s auty, které se nejčastěji dějí u levných importů. Tyto faktory velmi ovlivňují rozhodování potenciálních zákazníků a jsou klíčovým faktorem stojícím za naším nynějším růstem,“ dodala Topolová.

AAA AUTO poskytuje doživotní garanci vrácení peněz ve vztahu k právní historii vozu, a to včetně krádeže, nájezdu kilometrů, zatopení, exekuce, leasingu a mnoha dalších faktorů. Společnost rovněž nabízí 24 měsíční garanci na technické a mechanické poruchy.

Meziroční srovnání prodejních výsledků skupiny AAA AUTO za 10 měsíců 2013:

 

Zdroj: Údaje společnosti

 

Související články

Prodeje AAA AUTO Group zrychlily ve 3. čtvrtletí růst
Prodeje AAA AUTO Group zrychlily ve 3. čtvrtletí růst

Podle zářijových prodejních výsledků společnost AAA AUTO Group prodala celkem 42.852 ojetých aut během prvních devíti měsíců letošního roku. To je meziročně o 9,9% více než ve stejném období roku 2012. Nejrychleji rostoucím regionem bylo Rusko s tím, že i prodeje na slovenském trhu zůstaly velmi vysoké. Česká republika svým růstem předčila očekávání z počátku […]

Mototechna prodala za rok 2700 vozů, chystá se prorazit do segmentu prémiových luxusních aut
Mototechna prodala za rok 2700 vozů, chystá se prorazit do segmentu prémiových luxusních aut

„Nostalgickou“ značku Mototechna z období před listopadem 1989 se podařilo úspěšně oživit. Za rok Mototechna v České republice prodala 2150 a na Slovensku 550 vozů, chystá se na prodej speciálního segmentu luxusních aut a na uvedení nového konceptu webových stránek v responzivním designu pro tablety a mobily. Mototechna je značkou prodeje zánovních vozů největšího středoevropského […]

AAA AUTO zaznamenalo s příchodem prvního sněhu 44% nárůst poptávky po vozech s pohonem všech kol
AAA AUTO zaznamenalo s příchodem prvního sněhu 44% nárůst poptávky po vozech s pohonem všech kol

Po značném zvýšení poptávky po vozech 4×4 během dosavadního průběhu letošního roku, přichází zimní období a s ním dramatický nárůst zájmu o vozy této kategorie. Ze statistik společnosti AAA AUTO, která s téměř 1.100 aktuálně nabízenými vozy představuje největšího prodejce vozů s pohonem 4×4 v České republice a na Slovensku, vyplývá, že nejoblíbenějšími vozy s […]

AAA AUTO Group v roce 2013 prodala 56 648 vozů, což znamená meziroční růst o 10,3%
AAA AUTO Group v roce 2013 prodala 56 648 vozů, což znamená meziroční růst o 10,3%

AAA AUTO Group v roce 2013 prodala 56.648 vozů, což znamená meziroční zvýšení o 10,3% a návrat k tempu růstu z předkrizového období. Co se týče prodejních výsledků v jednotlivých zemích, z celkových 56 648 vozů prodaných skupinou AAA AUTO v roce 2013 bylo v České republice prodáno 38.297 automobilů (meziročně +9,2%), na Slovensku 15.896 […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!