FCD.eu – Osmistům servisům s SME tikají poslední měsíce před ztrátou „profesního osvědčení“ pro jejich živnost

22. června 2015, 14:15

Dobrý den všem diagnostikům a autoopravářům, nejen autoservisů se službou měření emisí, ale VŠECH autodílen se týká hra o čas, kdy Ministerstvo dopravy účelově smaže několik stovek autoservisních Stanic měření emisí ze seznamu „aktivních“, protože není možné, aby je školicí střediska DEKRY a ČSPSD stačí protáhnout účelovým „prohlubovacím školením“, které nemá ani co školit, protože metodiky mají rok a půk skluz a nejsou stanoveny.

Pokud se tak stane, bude jistá skupina oslavovat vítězství opanování měření emisí a z nich vyplývající tok jistých financí, protože není lepší byznys, než z takové činnosti, která kape ze zákona krize nekrize, válka neválka… Poplatky za zákonem nařízené kontroly ať mají smysl nebo ne.

http://www.fcd.eu/forum.aspx?id=103764

Prosíme vás, abyste si přečetli návrh na řešení, které se neobejde bez založení profesního sdružení, abychom mohli účinně čelit lobbistické skupině, která nás pomalými do legislativy pronikajícími mafiánskými praktikami odstaví jako nepohodlnou konkurenci.

Čtěte prosím zde a vyjádřete svůj názor, či palcujte kladně nebo záporně. Chceme vědět, zda máte o záchranu "zdravého rozumu" zájem: http://www.fcd.eu/forum.aspx?id=103764 . Pokud nebude zájem, alespoň budu klidně spát, že jsem proto udělal všechno, protože mne se to až tak netýká. Bojuji za vás, kolegy opraváře, kterým moc fandím. Pokud vám totiž spravedlivé kontroly emisí nenaženou emisní vraky do dílen, nebudete mít ani vy dost práce. 

Děkuji za účast na zjištění, zda to má cenu za to bojovat.

Za FCD.eu team
Libor Fleischhans

Související články

FCD.eu – Mimořádná výzva ke společnému boji za zajištění práce autoopravnám a proti účelovým „výpalným“
FCD.eu – Mimořádná výzva ke společnému boji za zajištění práce autoopravnám a proti účelovým „výpalným“

Vážení autoopraváři profesionálové, Společnost DEKRA zavedla bič na spoustu z Vás! Vymyslela si, a na Ministerstvu dopravy vynutila v zákoně tzv. „prohlubovací školení“. Dle Věstníku dopravy smí toto „prohlubovací školení“, které vůbec není potřeba, provádět jen „technická zkušebna“ (DEKRA nebo TÜV SÜD – ten však školení sám neorganizuje) nebo Ministerstvem dopravy zřízená organizace (CSPSD). Vše […]

FCD.eu – Založení spolku „Zdravé auto“ odstartoval kontroverzní Věstník dopravy č. 7/2015
FCD.eu – Založení spolku „Zdravé auto“ odstartoval kontroverzní Věstník dopravy č. 7/2015

Na blogu iDNES se můžete informovat o tom, jak lze Věstníkem dopravy nenápadně otočit znění zákona téměř o 180°, na jehož základě již byly mnohé Stranice měření emisí dlouhé léta diskriminovány. Nyní výklad instrukce o tzv. „vícestupňoví výrobě vozidla“ dovoluje měřit značky i těch vozidel, které SME schváleny v seznamu ze zákona schválených značek nemá. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Anonym, 14. července 2015, 10:57 0 0

Dobrý nápad až na to , že půlka opraven neumí ani pořádně diagnostikovat auto a hlavně tomu
ani pořádně nerozumí. Pořád se někdo jenom domnívá. Páni profesionálove a to vám nevadí.že máte ve svých řadách spoustu těch co vám berou práci kteří nemají ani oprávnění podnikat.Kdyby toto nebylo máte hned hromadu práce. Dělám v oboru 33 let ,ale tolik blbců jsem ještě v žádném jiném oboru neviděl.Tolik zpackaných a neodborných oprav a těch nekonečných keců kdo za to může a jak by se to mohlo udělat.Jenom se divím jak to může všechno procházet. Hlavně podporujte všechny co vám berou práci vždyt je to jenom váš kamarád.

Odpověď