Daimler a Bosch plánují zřízení společného podniku

18. dubna 2011, 0:00

Společnosti Daimler AG a Robert Bosch GmbH mají v plánu v Evropě rozšířit své dlouhotrvající partnerství a spolupráci při vývoji a výrobě elektrických motorů pro plně elektrická vozidla.

Společnosti podepsaly prohlášení o společném záměru a začala jednání s cílem vytvořit společný podnik s 50% podílem každé společnosti, který pravděpodobně vznikne v první polovině roku 2011.

Spojením svých schopností chtějí tyto dvě společnosti docílit urychlení pokroku ve vývoji elektrických motorů stejně jako těžit ze samotné spolupráce. Podle jejich prohlášení o záměru by měla společná výroba začít v roce 2012. Předpokládá se, že vyvinuté elektrické motory budou používány v elektrických vozidlech Mercedes-Benz a smart od roku 2012. Následné prodeje ostatním automobilovým výrobcům bude řídit společnost Bosch. Umístění společného podniku je plánováno do stuttgartské oblasti a do severoněmeckého Hildesheimu.

Bosch Group je předním dodavatelem technologií a služeb. Jako význačný dodavatel automobilového průmyslu má vysokou kvalifikaci ve vývoji a výrobě elektrických motorů, které se již sériově vyrábějí v Hildesheimu.

Výrobce automobilů Daimler si 20 let budoval zkušenosti v oblasti elektrických vozidel, stejně jako u klíčových součástek elektromotoru a baterie. Plně tak chápe, jak v této oblasti lze nejlépe dosáhnout těch nejlepších výsledků.

Zdroj: Bosch

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!