Co vás může potkat na cestě autem po Evropě?

10. srpna 2017, 10:52

Velký přehled základních dopravních předpisů a povinné výbavy v nejčastějších dovolenkových destinacích.

Stále více Čechů vyráží na dovolenou vlastním autem. Znamená to určitou svobodu a volnost. Člověk si může jet svým tempem, zastavovat se, kde je mu libo nebo přenocovat tam, kde se mu nejvíc líbí. Nicméně je třeba si dávat pozor na specifické dopravní předpisy v zemích, kam míříte nebo jimi jen projíždíte. A to nemluvíme pouze o povolené rychlosti a limitech alkoholu v krvi, ale také o povinné výbavě, která se může v různých zemích lišit. Věděli jste třeba, že v Itálii nesmíte jezdit se zatmavenými skly, v Rakousku není povoleno mít ve vozidle kameru snímající vaši cestu a v Polsku je součástí povinné výbavy hasicí přístroj?

Rozhodně se vyplatí se na cestu pořádně připravit a zjistit si všechny potřebné informace. Obzvláště v období letních dovolených jsou silnice plné dopravních kontrol, které se zejména na povinnou výbavu vozidla zaměřují. Například kdybyste v Rakousku měli reflexní vestu v zelené barvě, dovolená by se vám rázem prodražila.

Ve spolupráci se společností Auto Kelly jsme pro vás připravili velký přehled základních dopravních předpisů a povinné výbavy v destinacích, kam z naší české roklinky nejčastěji vyrážíme. Zaměřili jsme se také na zajímavé výjimky, které vás mohou někde překvapit.

alkohol + rychlost

povinná výbava

regionální výjimky

Související články

Zpomal, budeš rychlejší, tvrdí Ministerstvo dopravy
Zpomal, budeš rychlejší, tvrdí Ministerstvo dopravy

Prázdninové měsíce jsou pro bezpečnost na silnicích nekritičtějším obdobím v roce. V dlouhodobém průměru zemře v červenci a srpnu při dopravních nehodách o třetinu více osob než v ostatních měsících roku. Nejčastější příčinou těchto nehod je nevěnování se řízení a nepřiměřená rychlost.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!