Rolnička dostala výtěžek adventní sbírky MANN+HUMMEL

18. února 2011, 0:00

V dobrovolné prosincové sbírce zaměstnanců MANN+HUMMEL bylo vybráno více než tři tisíce korun. S přispěním odborové organizace a s navýšením částky ze zisku společnosti putovalo nakonec ve prospěch nemocných dětí rovných osm tisíc korun.

Peněžní dar byl koncem ledna 2011 předán do rukou ředitelky stacionáře, MUDr. Jarmily Richterové. „Provoz stacionáře je opravdu náročný, proto jsme rádi za každou pomoc. Od společnosti MANN+HUMMEL jsme již v počátku naší existence dostali finanční dar na pořízení dětských postýlek pro stacionář. Tentokrát použijeme darovanou částku na nákup dalších rehabilitačních pomůcek pro děti,“ uvedla Richterová.

 

"Stacionář Rolnička nabízí pomoc dětem předškolního věku, u nichž se projevují závažnější formy alergií, atopický ekzém, bronchiální astma, snížená imunita nebo opakované infekce dýchacích cest. „Pomáhat dětem s dýchacími obtížemi je pro nás více než symbolické. Naše produkty usnadňují život právě alergikům, ať už jde o kabinové filtry, které výrazným způsobem zlepšují vzduch v interiéru vozidel, nebo filtry pevných částic, které snižují emise výfukových plynů a tím pomáhají šetřit životní prostředí,“ vysvětlila důvod pro výběr stacionáře Rolnička vedoucí personálního oddělení MANN+HUMMEL (CZ), K. Decknerová.

Rolnička je jediným pracovištěm svého druhu v okrese Třebíč. Jeho součástí je moderní hydroterapeutické centrum, vybavené saunou, vířivou vanou, bazénem s mořskou vodou a prostorem pro masáže a relaxaci. Zařízení se zaměřuje na speciální respirační fyzioterapii, která kombinuje diagnostiku, terapii a rehabilitaci a poskytuje také poradensko-metodologické služby.

Kromě stálých klientů využívají služeb centra děti zařazené do rehabilitačního projektu „Dýchání s dráčkem Závišem“ a na odpolední saunování dochází další téměř stovka dětí se sníženou imunitou.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!